Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ewolucja Goa'uldów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
294 odpowiedzi w tym temacie

#1 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 24.08.2003 - |10:33|

To jest pierwszy post w nowym forum.

gulus inicjujący
  • 1

#2 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.08.2003 - |10:36|

To jest pierwszy post w nowym forum.

gulus inicjujący

Pomyłka to był drugi :D
  • www.gwrota.com

#3 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 24.08.2003 - |10:43|

Moim zdaniem Goa'uldowie (troszke je zmodyfikowałem) do wiedzy jaką obecnie posiadają doszli przez wtargnięcie do przedstawiciela zawansowanej rasy. Wykożystali jego wiedzę do stworzenia własnej technologi.

Nie sądze żeby pierwszym nosicielem był Unas - wydaje się on być z byt prymitywną istotą - dopiero po połączeniu z Goa'uldem posiada wiedze - którą skąś musieli zdobyć. Po odcinku 7x11 wnioskuję że większość technologi Goa'uldowie ukradli Pradawnym i dostosowali do swoich potrzeb.
  • 0

#4 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.08.2003 - |11:22|

I tak zawsze jest z rasami drapieżniczymi,Unas do takich należy i myslę,że był pierwszym....czemu???Popatrz teraz na Gouldów jak wykorzystują Unas-wszystko mówi za siebie....
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#5 Mirax

Mirax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 24.08.2003 - |11:25|

Pamiętam jak w 4×08 Sam nie mogła wyczuć Goa'uldów w wodzie, bo nie było w nich naquadah. Tzn., że stało się ono częścią ich organizmów później, w drodze ewolucji. Tylko w jaki sposób?
Jesetem dopiero na 5×15. Może było to gdzieś później wyjaśnione?
  • 0

#6 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 24.08.2003 - |11:29|

Ja też uważam, że Unas był pierwszym nosicielem. Jest to przecież rasa drapieżnicza i dla tego Goa'uldowie ich chyba wybrali. Ale i w ludzkim ciele są wyjątkowo wredni więc to im nie robi chyba różnicy w jakim ciele egzystują.

Pzdr :rolleyes:
---------------------
  • 0

#7 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 24.08.2003 - |11:30|

Ja to mam wrażenie, że ta "Ewolucja" to nic innego jak efekt zdobywanych technologii i wiedzy u innych stopniowo podbijanych ras. Naquadah musiało pojawić się gdzieś po drodze.
  • 0

#8 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 24.08.2003 - |11:35|

Pamiętam jak w 4×08 Sam nie mogła wyczuć Goa'uldów w wodzie, bo nie było w nich naquadah. Tzn., że stało się ono częścią ich organizmów później, w drodze ewolucji. Tylko w jaki sposób?
Jesetem dopiero na 5×15. Może było to gdzieś później wyjaśnione?

Wydaje mi się że dcinek 7x11 rzuca na to większe światło - namieszlai coś z technologią pradawnych ( naquada był jeddnym z głownych minerałow używanych przez pradawnych a Goa'uldowie technologie krórą posiadaj ukradli w większości im)
  • 0

#9 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 24.08.2003 - |11:36|

Mi tu nadal coś nie pasi z tym "RA" jak widzieliśym w filmie na początku był w ciele jakiegoś dziwnego gatunku :blink:
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#10 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 24.08.2003 - |11:40|

Mi tu nadal coś nie pasi z tym "RA" jak widzieliśym w filmie na początku był w ciele jakiegoś dziwnego gatunku  :blink:

Właśnie to jest zastanawiające może ten obcy gatunek to było poprostu ciało nosiciela jakiejś obcej rasy. :rolleyes:

Pzdr :P
--------------
  • 0

#11 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.08.2003 - |11:40|

To by wyjasniało ewolucje,trzymają się filmu i łącza z serialem,to mi się podoba...
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#12 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 24.08.2003 - |11:42|

Mi tu nadal coś nie pasi z tym "RA" jak widzieliśym w filmie na początku był w ciele jakiegoś dziwnego gatunku  :blink:

Mnie on bardziej przypominał pradawnego - porównanie za Anubisem.

Pamiętacie odcinek 6x22 tam Daniel wymienił 6 Goa'uldów którzy posiadlai tzw "oka". Może to oni byli pierwszymi którzy dali początek ewolucji Goa'uldów
  • 0

#13 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 24.08.2003 - |11:44|

Nie ma wątpliwości, że pierwszym nosicielem był przedstawiciel rasy Unas ( Unasów?). Jest jasno stwiedzone. Chodzi o to co było dalej. Przecież widzimy planetę macierzystą. Tam niczego nie ma, społeczeństwo Unasów na poziome naszych wspólnot pierwotnych.
Jakim cudem z tej mieszaniny - pierwotny Unas i Larwa powstała rasa Władców Galaktyki. Gdzie oni się rozwinęli, gdzie jest, lub była prawdziwa planeta na której rozwijali się Goa`uldowie? Sądzę, że nawet pomysł przejęcia jakiejś pojedynczej ekspedycji tego nie rozwiąże. yłoby za mało przdstawicieli gatunku, by mogli stworzyć swoją cywilizację.

gulus
  • 0

#14 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 24.08.2003 - |11:46|

Mnie on bardziej przypominał pradawnego - porównanie za Anubisem.

Pamiętacie odcinek 6x22 tam Daniel wymienił 6 Goa'uldów którzy posiadlai tzw "oka". Może to oni byli pierwszymi którzy dali początek ewolucji Goa'uldów

On tak naprawde przypominał mieszanke Unasa z Azgardczykiem miał takie małe ostre ząbki :lol: Tą scenke najbardziej pamiętam B)
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#15 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.08.2003 - |11:49|

A gdyby się okazało,że asgardczycy byli jakos powiązani z Unasami i gouldami???Asgard nosicielem???
  • 0

#16 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 24.08.2003 - |11:50|

Moim zdaniem polaczenia Goa-uld i Unasa na poczatku moglo byc bardzo grozne (wiedza Goa'uld - chyba posiadali jakas, ich drapieznosc) oraz sila Unasa i po czesci jego drapieznosc, dzieki temu spokojnie mogli wygrywac z innymi w swoim srodowisku a dalej nawet podbijac bardziej rozwiniete gatunki.
Uprzedzam, ze moja wiedza jest dosc skromna (opiera sie mnie wiecej na 4 seriach i filmie) ;)
  • 0

#17 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 24.08.2003 - |11:56|

Moim zdaniem polaczenia Goa-uld i Unasa na poczatku moglo byc bardzo grozne (wiedza Goa'uld - chyba posiadali jakas, ich drapieznosc) oraz sila Unasa i po czesci jego drapieznosc, dzieki temu spokojnie mogli wygrywac z innymi w swoim srodowisku a dalej nawet podbijac bardziej rozwiniete gatunki.
Uprzedzam, ze moja wiedza jest dosc skromna (opiera sie mnie wiecej na 4 seriach i filmie) ;)

Na poczatku byly dwie rasy prymitywne, nie mieli żadnej wiedzy. Goa`uldowie, jakich znamy z serialu nie istnieli, były tylko te dzikie larwy, jakie widzimy na planecie macierzystej. Jak oni ewoluowali, to jest pytanie.
Asgard setki tysięcy lat temu byli w swojej Galaktyce i też rozwijali się jedynym kandydatem do roli stwórcy dla Larw byli Pradawni, chyba że przed nimi byli jeszce starsi.

gulus
  • 0

#18 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 24.08.2003 - |11:57|

Pradawny asgardczyk mogłby pasować , albo jakas hybryda stworzona przez nich
(moze mieli jakis dług wzglendem RA ) . Co do ewolucji to podejzewam ze jakis Goa`uld prawdopodobnie przesiadl sie z Unasa na pradawnego , tak przypadkiem , a nastepnie z jego DNA powstalo kolejne pokolenie ktore zaczelo panoszyc sie w galaktyce . A co do naqadach to może jest to zabespieczenie przed innymi mniej rozwinietymi larwami Goa`uldów ( przeciez nie kazdy morze zostać bogiem , a w szczególności ci co nie obsłygują Ribon Device)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#19 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 24.08.2003 - |12:05|

Jesli larwy na poczatku nie posiadal praktycznie zadnej wiedzy, to rzeczywiscie ciekawe sie robi jak zaszli tak daleko?
Ale mimo to sadze, ze od poczatku obie rasy byly ogromnie drapiezne i to pchalo ich do przodu (moze przypadkiem jedna larwa weszla na Pradawnego albo inna wyzsza istote <ktora nie miala z jakis powodo sil na obrone> i stad ich dalszy rozwoj i sila).
  • 0

#20 Mirax

Mirax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 24.08.2003 - |12:10|

A może Unasi byli kiedyś bardzo zaawansowaną rasą, tylko że jak zauważyli, że Goa'uld właśnie dlatego wybierają ich na nosicieli, to specjalnie stali się prymitywni, żeby się wężyki od nich odczepiły :P

A na serio: razem z Unasami na tej planecie mogła żyć jakaś inna bardzo zaawansowana rasa, która już wymarła.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych