Odcinek 001 - S01E01 - Pilot - Part 1
Napisano 27.01.2005 - |22:58|
Emisja ABC: 22.09.2004
Emisja AXN: 22.01.2005
Streszczenie (ang.) -> lostmultimedia
Zdjecia promocyjne -> lost-media.com
Screenshoty -> lost-media.com
Fragmenty -> lost-media.com
Napisy ->
http://napisy.gwrota...erz.php?id=1228
Napisano 26.05.2005 - |20:48|
Źródło: www.lost.gwrota.com
Użytkownik wojtek edytował ten post 26.05.2005 - |20:49|
Napisano 13.01.2006 - |12:52|
Nie wiem czy to ktoś wcześniej zauważył, ale niech będzie. Sprawdźcie klatka po klatce
3.36-3.38 (czas z wersji 349.9MB).
Co zauważył?
Jest jeszcze jedna dziwna rzecz. Na plaży w momencie jak wybucha silnik obejrzyjcie w zwolnionym tempie. Gość zostaje wessany przez silnik ale widać, że coś dziwnego uderza w tym samym momencie w silnik. Co to jest - nie wiem....
Użytkownik SkinDeeP edytował ten post 13.01.2006 - |12:50|
Napisano 29.01.2006 - |20:40|
W czasie gdy Jack Kate i Charlie uciekaja jakaś postać moim zdaniem członek załogi weszedł w kadr stoi w palcie
Napisano 30.01.2006 - |17:31|
Napisano 30.01.2006 - |18:37|
Virtual Dub'em puście klatka po klatce faceta wciąga silnik i nic się nie dzieje a cień uderza w tył silnika i ten wybucha !!!
Nie doszukuj się sensu w efektach wizualnych. Zresztą film nie jest do oglądania klatka po klatce. Obejżyj sobie bonus material do pierwszego sezonu, to zobaczysz jaka to prowizorka. kaskader jest wciagany do pustego silnika (tylko jego korpus, turbina wymontowana) pod koszyla ma uprząż i pociaga go lina. dolna krawędź jak i wnętzre wyscielone są nibieskimi matami. Maty, lina usuniete są w trakcie obróbki cyfrowej. Podobnie i turbina wmiksowana. radzę obejżeć sobie te dodatki zamiast wyważać otwarte drzwi. Na przykład Black Rock, zbudowany jest tylko w połowie. Reszta wygenerowana komputerowo. Inna śmieszna reazlizcja. gdy Jack, Kate i Charlie uciekają przed "potworem" w pilocie to biegną w miejscy wymachyjąc sobie gałązkami przed twarzami. Przed montarzem wygląda to komicznie, a gatowe sceny sa pełne dramatyzmu i grozy.
Jak juz chcesz doszukiwać się sensu, to wiedz, że w realu wciągniecie człowieka przez silnik nie kończy sie wybuchem.
A przy okazji pytanie quizowe. jak dotychczas zrealizowane tylko jedno ujęcie z pomocą helikoptera. czy ktos wie które?
Użytkownik Jonasz edytował ten post 30.01.2006 - |19:09|
Genesis
Napisano 30.01.2006 - |21:13|
Napisano 30.01.2006 - |21:44|
Napisano 31.01.2006 - |10:58|
Ten pierwszy odcinek pilota jakis taki cieniutki wyszedl IMO. Jedynie mi sie podobal poczatek jak Jack niewiadomo skad znalazl sie w lesie z wpartujaca sie w niego psina;) Dzisiaj usiade do drugiej czesci - mam nadzieje, ze bedzie ciekawie:)
Napisano 31.01.2006 - |11:12|
Co by tu napisac...
Ten pierwszy odcinek pilota jakis taki cieniutki wyszedl IMO. Jedynie mi sie podobal poczatek jak Jack niewiadomo skad znalazl sie w lesie z wpartujaca sie w niego psina;) Dzisiaj usiade do drugiej czesci - mam nadzieje, ze bedzie ciekawie:)
Ogladaj ogladaj dopiero pozniej robi sie ciekawie
Ja wlasnie koncze ogladac wraz z żona 1 sezon (został mi tylko Exodus), a juz czekaja na nas kolejne odcinki 2 sezonu
Napisano 27.02.2006 - |10:52|
Tak odznaka jest identyczna z tą jaką noszą wojskowi piloci US Air Force.
Tylko dlaczego cywil miałby nosić taką odznakę?
Napisano 27.02.2006 - |13:42|
Może jest może nie jest. To jest odznaka pilota Oceanic. Każda linia lotnicza ma swoje mundury i znaki. Pamietajcie, że pilot kręcony był w wielkim pospiechu i wiele rzeczy było improwizowanych. Potrzebna była odznaka, i ktoś znalazł odznakę.W tej częsci pilota, Kate znajduje odznakę tego zamordowanego pilota.
Tak odznaka jest identyczna z tą jaką noszą wojskowi piloci US Air Force.
Tylko dlaczego cywil miałby nosić taką odznakę?
Genesis
Napisano 27.02.2006 - |18:24|
Napisano 27.02.2006 - |18:55|
Może, ale w tym serialu zwykle nie ma przypadków.
Pilot jest wstępnym odcinkiem, który kręcony ejst by wybadać czy serial złapie. jeśłi nie spotkałby się z zainteresowaniem dalsze części nie były by kręcone. zgodnie w wieloma wypowiedziamy twórców, w czasie kręcenia pilota kierunek dalszej fabuły był bardzo niejasny. Sądze, że nawet na tym etapie rozwój akcji zależy w dużej mierze od decyzji jak długo serial ma być emitowany, ile sezonów.
Genesis
Napisano 24.03.2006 - |20:44|
Napisano 29.05.2006 - |21:24|
No to jedziemy:
1. Sam początek. Może za bardzo się starałem tutaj coś znaleźć, ale wydawało mi się to dziwne. Pomijam już to, że Jack leży sam pośród bambusów daleko od wraku. Ale widzimy jego zamknięte oko i dopiero po jakichś trzech sekundach budzi się słysząc jakiś wybuch. Co to za wybuch, skoro samolot powinien spaść na ziemię w tym samym momencie, co on sam? Jeśli to nie wybuch, to co? Efekt dźwiękowy wstawiony przez twórców, żeby podkolorować samo obudzenie się? Nie przemawia do mnie ta ostatnia teoria.
2. Dziwne dziury w kadłubie samolotu co kilka metrów na całej długości, łącznie z częścią dziobową. Screeny:
http://www.fotosik.p...ca57792280.html
http://www.fotosik.p...9f3860b7fc.html
http://www.fotosik.p...788263ef91.html
http://www.fotosik.p...bf333af3ea.html
3. W scenie, gdy Jack, Kate i Charlie uciekają przed potworem Jack znika na pewien czas. Moim zdaniem za długi, tym bardziej, że wtedy, gdy go nie ma w ogóle nie słychać potwora, a Jack mówi, że schował się przed nim w krzakach, gdy przechodził... Dziwne...
4. Sprawa tego, że Charlie powinien być w części dziobowej. Skoro ukrył narkotyki w kiblu tuż przy kabinie pilotów, a w retrospekcji widzimy, że nie mógł przejść całego przedziału, to powinien siedzieć w sekcji dziobowej, czyli nie powinno go być na plaży...
Napisano 30.05.2006 - |21:51|
Napisano 01.06.2006 - |14:31|
A mógłbyś podać skąd te dane?W sumie Losta 1 sezon ogladnelo 250 milionow widzow jest jednym z najbardziej kasowych seriali wszechczasów
Napisano 14.06.2006 - |11:46|
Czy jak na początek serialu jest w nim coś ciekawego? Połączenie dwóch światów - idealnego raju wyspy Pacyfiku oraz katastrofy i tragedii ludzi, którzy przeżyli. Postawy ludzi są różne: jedni są w szoku, inni próbują ratować świat (czyt. współpasażerów) a jeszcze inni sprawiają wrażenia, jakby nic ich to nie obchodziło. Jedyny dziwny punkt - to pierwsza noc, gdzie pojawiają się dziwne dźwięki i potem istota, która zabija pilota. Ok. jest to ciekawostka, która trochę intryguje.
Aha. Zapomniałbym o muzyce. Jest naprawdę wciągająca. I chyba tak naprawdę tylko ona sprawia, że chce sięobejrzeć drugi odcinek.
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 14.06.2006 - |11:55|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych