Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Ring Two (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 18.04.2005 - |11:28|

The Ring 2

(USA, 2004)
Horror

Reżyseria: Hideo Nakata
Scenariusz: Ehren Kruger
Na podstawie książki "Ringu": Kôji Suzuki

Premiera: KINO - 01.4.2005
Dystrybutor: KINO - UIP

Akcja "Ringu 2" rozpoczyna się sześć miesięcy po mrożących krew w żyłach wydarzeniach w Seattle, których udziałem stali się Rachel Keller (Naomi Watts) i jej syn Aidan (David Dorfman). Aby uciec przed stale nawiedzającymi wspomnieniami, Rachel zabiera Aidana ze Seatlle i przeprowadza się do małego nadmorskiego miasteczka Astoria, w stanie Oregon. Ma to być dla obojga nowy start w spokojne życie. Jednakże z czasem okazuje się, że decyzja Rachel o przeniesieniu się szybko zmienia się w koszmar, kiedy to kolejna zbrodnia z udziałem kasety wideo ma miejsce nie gdzie indziej ale właśnie w Astorii i wydaje się aż nadto znajoma. Rachel zdaje sobie sprawę, że mściwa Samara powraca i z jeszcze większą determinacją będzie zataczać krąg terroru i śmierci.

Obsada »

Naomi Watts - Rachel Keller
Simon Baker - David Rourke
David Dorfman - Aidan Keller
Emily VanCamp - Emily
Sissy Spacek - Dr Emma Temple

Moja Opinia....
Film według mnie lepszy niż część poprzednia. Co się mało razy zdarza filmowcom. Od poczatku filmu można poczuc dreszczyk. Im dłuzej siedzimy w fotelu oglądając film stwierdzamy że fabuła wciaga nas jeszcze bardziej. Watki naprawdę są rewelacyjnie pomyślane. Przy dobrym nagłośnieniu mozna podskakiwać w fotelu gdyż scieżka dzwiekowa naprawdę dobrze dobrana i skomponowana. Polecam wszystkim ten film. Warto go obejrzec raz a po pewnym czasie po raz enty :)

GALERIA FILMU TU
ZWIASTUNY TU
PLAKAT TU

Pozdrawiam :clap:

Zródło Informacji film.onet.pl
  • 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.05.2005 - |15:39|

Moja opinia jest wręcz przeciwna, film widziałem, pamiętajać jedynkę i tą grozę jaka wychodziłą z ekranu, a teraz wyszła tania (może i droga) ale tandeta. Film jakby nakręcony ewidentnie bez pomysłu, scenariusz chyba został napisany na siłe. Dobry horror powinien trzymać w napięciu i zaskakiwać, tymcxasem ten film ciągnął sie niemiłosiernie.

Ten film powinien kandydować do Malin za najgorszy scenariusz.

Jednym zdaniem całkowicie odradzam oglądanie tego filmu, w tym filmie nie ma już w ogóle zagadrki co to za "kółko", znamy zło filmu i wiemy jak je pokonoć już na samym początku.

Pamiętam moje zdanie po oglądaniu Ringów japońskich i tego made in USA, wówczas ewidentnie te japońskie były słabsze, jednak ring 2 made in USA znalazł sie niżej niż na samym dole.

#3 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.05.2006 - |19:25|

Ten film nie jest aż taki zły, są gorsze. Ale fakt jedynka była lepsza, dwójka ewidentnie sprawia wrażenie robionej tylko i wyłącznie dla kasy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych