Zapowiedź Stargate od Amazon
Napisano 19.11.2025 - |22:06|
Napisano 19.11.2025 - |22:35|
Właśnie się zalogowałem aby to zaposotować, ale już ktoś mnie ubiegł ![]()
Ciekawe co z tego wyjdzie.
Nie reboot, nowa seria w świecie. Szkoda, bo mogliby universe 3 sezon zrobić, no ale raczej by to już na siebie nie zarobiło, więc możemy sobie pomarzyć.
Tutaj też dodali, że owszem dla fanów również, ale chca przycignac nowych widzów, co poniekąd muszą zrobić bo serial musi być opłacalny.
Trochę obawiam się tego, że to ma być serial dla wszystkich. Seriale dla wszystkich gdzie każdej grupie społecznej się podoba nie są dobre.
Zastanawia mnie że któryś z nich powiedział, że w dzisiejszych czasach mogą robić rzeczy jakich nie robili w 97r. Nie powiedział co miał na myśli, ale jest dokładnie odwrotnie, poprawność polityczna, blokowanie aktorów w graniu.. ciekawy dokumnet oglądałem akurat o BSG, gdzie oni mięli tam wolną rękę i wręcz zachęcano ich do improwizacji, potem aktorzy opowiadali, że dostawali specjalnie wytyczne jak mają grać i co im wolno a co nie wolno bo to nie plan BSG.
I wypowiadała się zarówno aktorka grająca Karę, czy Lee. Np sytuacja że Kejti w jakieś scenie zaimprowizowała, wyszło to idealnie, każdy był pod mega wrażeniem, ale reżyser powiedział że śmietnik ma być wszystko tak jak w scenariuszu, zero wkładu od aktorów... No to jak seriale dzisiejsze mają być dobre? Nie mogą być
Tutaj podejrzewam będzie tak samo.
Ciekawe co wymyślą i w jakim kierunku to pójdzie, chciałbym zgodności z fizyką i nauką jak w Expanse, chciałbym serial ambitny, brudny, ciężki, realistyczny. z raitingiem 18+ ponownie będe mógł sobie pomarzyć.
Jakimś wrogiem pewnie będzie rasa która ma symbolizować mężczyzn bo to przecież najgorsze zło tego świata a naszą drużyna będą jakieś transy, z tęczowymi karabinami, oczywiście czarni, azjaci i same mniejszości a wrogami biali ludzie.
Sama fabuła nakręcona w sposób manipulacyjny, jakiś wciągający 1 odcinek, 3 zapychacze, przerwa w środku sezonu 1.5 roku, potem kolejne 4 odcinki gdzie w ostatnim coś się będzie dziać i koniec sezonu, następny za 3 lata. Dzisiejsze seriale w miażdżącej przewadze to tylko bezduszne produkty bez pasji gdzie wszystko jest odgrywane z kartki i tylko cyferki mają się zgadzać, tak jak z wieloma dziedzinami w życiu.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 19.11.2025 - |22:56|
Napisano 20.11.2025 - |10:28|
Napisałem dlugi tekst, ale mnie ucięło
I'm very very very HAPPY !
Będize dobrze
Fallout im wyszedł,
Warhamera dali Cavilowi ![]()
Rings of.... przemilcze (nauczyli sie na bledach)
Użytkownik SGTokar edytował ten post 20.11.2025 - |10:30|
Napisano 21.11.2025 - |16:24|
Normalnie jak oglądałam to aż się popłakałam
tyle lat czekania :] NARESZCIE !!!!
Film sci-fi AI o AI i tworzony przez AI
"Cząstka Przeznaczenia"
Napisano 25.11.2025 - |19:36|
Czyli możemy spodziewać się kolejnej przygody w świecie Gwiezdnych Wrót. ![]()
Więc pozostaje nam tylko poczekać.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 27.11.2025 - |22:28|
Jak usłyszałem o powrocie GW, to od razu pierwsza myśl - gwrota.com i jeeest
Już się nie mogę doczekać, może to forum odżyje na nowo (choć kto w tych czasach korzysta z forum?)
Napisano 30.11.2025 - |16:55|
Teraz pewnie bardziej na Discordzie ludzie siedzą :] ale myślę, że ci najwięksi fani serialu, którzy go wypatrują od lat wrócą na forum jak tylko pojawi się serial :] bo tu już jest społeczność z którą można dyskutować, to po co szukać i budować nową?
A jak myślicie kiedy można się będzie spodziewać premiery? Myślicie, że zdążyliby na 27 lipca 2027
"Cząstka Przeznaczenia"
Napisano 01.12.2025 - |12:18|
A jak myślicie kiedy można się będzie spodziewać premiery? Myślicie, że zdążyliby na 27 lipca 2027
![]()
Imho bez szans. Muszą napisać historię, załatwić aktorów, umowy nie umowy. To myślę lekką ręką do końca 2026r. Potem nakręcić, potem edycja i składanie, wcześniej niż 28r bym się nie spodziewał.
Jakbym miał strzelać nie wcześniej niż za 3 lata premiera, końcówkę 28r obstawiam.
Napisano 06.01.2026 - |16:23|
Też bym obstawiał rok 28, mam tylko nadzieje że nowe SG nie padnie ofiarą trendu wydawania sezonu 8 odcinkowego raz na dwa lata.
Prawo Clarke'a
Napisano 16.02.2026 - |16:55|
Jeszcze nie ma obsady, możemy więc jeszcze pospekulować kto dałby radę udźwignąć SG w dzisiejszych czasach i nie schrzanić tego ;P . Jakich aktorów byście proponowali?
"Cząstka Przeznaczenia"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »