Skocz do zawartości

Zdjęcie

Powrót na duży ekran?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Oalia

Oalia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.09.2013 - |16:22|

Dziś na hataku pojawiła się taka informacja:

"Gwiezdne wrota" powrócą w formie trylogii?

http://hatak.pl/arty...formie-trylogii

Jak widać na samym początku newsa - nic nie jest pewno.

Nie mniej, jeżeli ten projekt by ruszył to do kina bym poszła na pewno  :D

Każdy pomysł obejrzenia czegoś jeszcze z tego uniwersum napawa mnie radością... nawet jeżeli będzie to "odgrzewany" pierwotny pomysł podzielony na trzy, niezwiązany z serialem.

Znalazłam ten wywiad, na którym oparty jest news z Hataka:

http://www.digitalsp...gy-planned.html

Nic na to nie poradzę - jestem podekscytowana  :P niech tylko tego nie zepsują...

• 0

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.09.2013 - |17:29|

Tyle, że to nie ma być powrót na ekran, ale remake Emmericha, grozi replay ST Abramsa.

#3 Petrosdbz20

Petrosdbz20

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 07.09.2013 - |13:14|

Nie wiem, co to będzie, nawet nie próbuję sobie tego wyobrazić. Wiem tylko, że jeśli udam im się to zrobić, to będzie to definitywne zamknięcie marki SG.

A co do możliwej fabuły... Dawno dawno temu kosmici przywieźli na Ziemię wrota nie będące nawet okręgiem, bez symboli, konsoli i tak dalej. Odkrywa je jakaś głupia pani archeolog. Wrota otwierają się same z siebie i jakiś bogacz funduje wycieczkę przez coś, co nawet nie będzie horyzontem zdarzeń. Lądują na pleniecie kosmitów, zostają odcięci od wrót, których i tak nie umieją uruchomić, a potem muszą powstrzymać kosmitów przed wyprawą na podbój Tau'ri, ekhem-Ziemi. Bla bla bla, wrota kosmitów zostają zniszczone, a ludziki wracają do domu. W części drugiej okazuje się, że jeśli wejdzie się do wrót z drugiej strony,  to przenosi się na jeszcze inną planetę. Wspominałem, że kosmici mówią po angielsku?

• 1

#4 GreyFox

GreyFox

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 07.09.2013 - |15:53|

Skoro Pan szanowny Emmerich nie lubi seriali, to na pewno nie można spodziewać się nic dobrego. Oczywiście lepiej, gdyby się to nie udało... Czasem żałuję, że oglądałem całe SG, bo bym chciał to zrobić od nowa, nic nie pamiętając, ale chłamu, to ja oglądać nie chcę...

• 0

#5 PrzemekWrota

PrzemekWrota

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 121 postów
  • MiastoŁÓDŹ

Napisano 07.09.2013 - |17:23|

Jestem ciekaw co by z tego wyszło. Obawiam się żeby całkowicie tego nie popsuli. Oczywiście do kina bym się wybiał.
  • 0

#6 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.09.2013 - |18:25|

Mówią o tym od dobrych 7 lat i nic. Nie liczę już na żaden efekt tych corocznych obietnic.

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#7 Faja

Faja

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 09.09.2013 - |14:36|

Bez przesady! Emmerich nie strzeli sobie w stopę i nie pójdzie na wojnę z fanami seriali! Nie będzie się powoływać na rzeczy wymyślone podczas SG1 i reszty seriali. Mam nadzieje że umiejętnie będzie lawirować z fabułą żeby nikogo nie urazić. 

• 0
"Everybody lies"

#8 Petrosdbz20

Petrosdbz20

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 09.09.2013 - |20:28|

Mam nadzieje że umiejętnie będzie lawirować z fabułą żeby nikogo nie urazić. 

Samym faktem olania serialu urazi większość fanów.

Użytkownik Petrosdbz20 edytował ten post 09.09.2013 - |20:29|

• 0

#9 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 24.10.2013 - |23:39|

To jest bardzo niedobry pomysł i fatalna wiadomość.

Dlatego, iż:

1. Emmerich od kilku lat o tym wspomina i stawia sprawę jasno: Stargate serialowy i jego "nowy" to osobne twory

2. Chce zrebootować całość, a wiec wykorzystać już określoną markę i sprzedać ją od nowa. Jak to wygląda i czym to się kończy już wiemy po innych rebootach. Tym samym cała ciągłość historii Stargate idzie się huśtać

3. Nigdy nie wyrażał się pochlebnie o serialu

4. Wedle obecnych standardów serial jest martwą odnogą której ożywić się nie da, bo koszta przeywższaja zyski. Dlatego jest wysoce prawdopodobne, że kiedyś nastąpi reboot.

Nie jestem fanem tego typu rozwiązań. Jasne, można bawić się w rebooty jako alternatywne wersje, problem w tym że to będą wersje jedyne, a nie jedna z dostępnych wersji. Więc albo bedzie "stare" SG, albo nowe Stargate, a nie linia Stargate z alternatywnymi inspiracjami. Skończy się w najlepszym razie jak z Star Trekiem, co dobrym prognostykiem nie jest. Swoistym rebootem stylu SG był już SGU i nie wyszło. Można by miec jakieś nadzieje an dobry produkt jesli robiłaby to ekipa serialowa, ale Emmerich ma swoją własną wizję, która moim skromnym zdaniem jest kompletnie z [beeep], i polega na przetwarzaniu kolejnych mitów z pogranicza zjawisk paranormalnych.

Całkiem rozsądną robota byłoby za to kontynuowanie franczyzy za pomocą filmów na DVD, jak zreszta chciano zrobić. No ale niespecjalnie MGM na tym zależy jak widać, mają inne plany.

Stargate nie potrzebuje kompletnej rewolucji, co najwyżej poprawki. Albo to albo kontynuację. A tą nowa trylogią nie byłem zainteresowany lata temu, nie jestem i dziś.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 24.10.2013 - |23:41|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#10 Lexx

Lexx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 17.11.2013 - |16:23|

To jest bardzo niedobry pomysł i fatalna wiadomość.

Dlatego, iż:

1. Emmerich od kilku lat o tym wspomina i stawia sprawę jasno: Stargate serialowy i jego "nowy" to osobne twory

2. Chce zrebootować całość, a wiec wykorzystać już określoną markę i sprzedać ją od nowa. Jak to wygląda i czym to się kończy już wiemy po innych rebootach. Tym samym cała ciągłość historii Stargate idzie się huśtać

3. Nigdy nie wyrażał się pochlebnie o serialu

4. Wedle obecnych standardów serial jest martwą odnogą której ożywić się nie da, bo koszta przeywższaja zyski. Dlatego jest wysoce prawdopodobne, że kiedyś nastąpi reboot.

Nie jestem fanem tego typu rozwiązań. Jasne, można bawić się w rebooty jako alternatywne wersje, problem w tym że to będą wersje jedyne, a nie jedna z dostępnych wersji. Więc albo bedzie "stare" SG, albo nowe Stargate, a nie linia Stargate z alternatywnymi inspiracjami. Skończy się w najlepszym razie jak z Star Trekiem, co dobrym prognostykiem nie jest. Swoistym rebootem stylu SG był już SGU i nie wyszło. Można by miec jakieś nadzieje an dobry produkt jesli robiłaby to ekipa serialowa, ale Emmerich ma swoją własną wizję, która moim skromnym zdaniem jest kompletnie z [beeep], i polega na przetwarzaniu kolejnych mitów z pogranicza zjawisk paranormalnych.

Całkiem rozsądną robota byłoby za to kontynuowanie franczyzy za pomocą filmów na DVD, jak zreszta chciano zrobić. No ale niespecjalnie MGM na tym zależy jak widać, mają inne plany.

Stargate nie potrzebuje kompletnej rewolucji, co najwyżej poprawki. Albo to albo kontynuację. A tą nowa trylogią nie byłem zainteresowany lata temu, nie jestem i dziś.

Stargate w konwencji którą znamy nie powróci. Zbyt duzo czasu..... Znam całą serię. I lubię ale to nie STARTREK, dzieci czasamni nie są warte rodzica

• 0

#11 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 17.11.2013 - |21:44|

Jak dla mnie powinni kontynuować sgu, bo było dobre, a z całą pewnością lepsze standardowo niż SG:A czy SG:1, chociaż nie mówię że są złe. Raczej że były dobre, kiedyś, lecz czasy się zmieniają i jak to zostało nazwane "standardy".

Jeśli pojawi się nowy stargate to tak czy siak będę go oglądał, no chyba że okaże się gorszy niż tomorrow people, czy agents of s.h.i.e.l.d.s  w co wątpię.

• 0

#12 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 30.05.2014 - |05:59|

Stargate powraca :) 

http://www.examiner....roland-emmerich

http://www.deadline....eboot-stargate/

• 0
Dołączona grafika

#13 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.05.2014 - |16:06|

Eh czyli to co znamy i kochamy umarło razem z SGU. No ale podobno Stargate od początku miał być trylogią, zobaczymy jaką wizję mają jej oryginalni twórcy.

• 0
don't try

#14 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 31.05.2014 - |21:41|

Pytanie za ile lat. Niechcę być pesymistą, ale nie widzę tego filmu wcześniej niż 2018r.

• 0

#15 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.06.2014 - |06:54|

Twoja wersja brzmi optymistycznie, według słów Emmericha najpierw musi skończyć jakiś tam film, potem bierze się za Independence Day 2 a dopiero potem Stargate.

• 0
don't try

#16 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 01.06.2014 - |13:41|

Może do tego czasu zdążą się rozmyślić :D

• 0

#17 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.06.2014 - |22:52|

Ja tam z chęcia obejrzę.. a nuż zapoczątkuje to powstanie nowego serialu, a że inny świat.. cóż.. nikt nie powiedział że musi być gorsze. Jestem otwarty na wszystko w czym będą Gwiezdne Wrota i to z otwartymi ramionami.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 01.06.2014 - |22:53|

• 1

#18 nyslion

nyslion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoZamość

Napisano 04.02.2015 - |12:05|

http://www.filmweb.p...e wrota"-109588

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0