Odcinek 091 - S08E07 - Dress Code
Napisano 03.07.2013 - |13:46|
Napisano 12.08.2013 - |17:59|
Jak dla mnie odcinek strasznie przy nudnawy. Nie podoba mi się również reakcja Dextera na Hanne, zbyt emocjonalna.
Napisano 12.08.2013 - |18:18|
Odcinek bez szału, ale znacznie lepszy od poprzedniego, co zwyczajnie nie było trudne, jako że był on wyjątkowo słaby. Decyzja o oszczędzeniu Zacha szybko się zemściła na Dexterze, a dokładniej na jego sąsiadce, Cassie, która przypłaciła to życiem. Miał szczęście, że Zach nie zastał w domu Jamie ani Harrisona, bo dopiero Dexterek miałby się z pyszna, straciłby kolejnego członka rodziny. Najzabawniejsze, że było to do przewidzenia, ale Dexter tradycyjnie musiał podjąć całkowicie irracjonalną decyzję i oszczędzić młodego psychopatę, mimo doświadczeń z przeszłości. Natomiast Debra jest niezmiennie irytująca, szkoda, że to nie ona padła ofiarą Zacha, byłoby dramatyczniej i uwolnilibyśmy się od jej postaci raz na zawsze. Jedyna zaleta odcinka to obecność Hannah oraz duet Masuki i jego córeczki [;
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 12.08.2013 - |18:33|
Napisano 12.08.2013 - |19:52|
nie dość że w kółko macieju a wątki coraz to bardziej płytkie i krótkie (brainsurgeon lol?) to jeszcze poszlachtowali najfajniejszą laskę :/
Napisano 12.08.2013 - |22:56|
Jak dla mnie odcinek strasznie przy nudnawy. Nie podoba mi się również reakcja Dextera na Hanne, zbyt emocjonalna.
Moim zdaniem jest taka jaka powinna być.. He's in love.
Strasznie ciekawi mnie jaką rolę odegra w tym sezonie Hanna. Na razie mamy powiedziane po co przybyła i swój cel osiągnęła tak czy inaczej. Pytanie co dalej.
Gdybym miał spekulować nie podpierając się żadnymi spoilerami, to Deb prawdopodobnie ją zabije, taki jest mój bet. Ma motyw aby to zrobić i jest do tego zdolna.
Warto też zauważyć, że Zack po zabójstwie sąsiadki Dexa wpasowuje się już w jego kod. Zabił niewinną osobę.. No chyba, że to nie Zack zabił ale raczej nie spodziewałbym się aby był to kto inny. Być może mroczna wizja ciągnięcia tego wątku przez całą resztę sezonu się nie sprawdzi.
Dość uderzający też błąd techniczny, Dexter prosił Hanne o piły lub coś w ten deseń, później powiedział, że sam się tym zajmie widząc że jego miłość jest roztrzęsiona i nie ogarnia. Jednak później z łódki wyrzucają całe ciało a nie worki.. co sugerowało by nie pocięcie Miles-a.. co przeczy temu co powiedziano wcześniej.
Zabawny w odcinku był Dexter okazujący zazdrość i złość.. np, what kind of name is Miles, anyway?
Wydaje mi się też że Elway odegra jakąś większą rolę, po raz kolejny pokazano nam, że postać jest wybucha i agresywna pod byle pretekstem.
Napisano 16.08.2013 - |22:00|
Przyklejam serialowi łatkę "byle dociągnąć do końca", sprawdza się sławetne polityczne hasło że jakość niektórych "produktów" poznajemy po tym jak kończą - tutaj raczej blado to widzę.
Jedyny plus odcinka to toples córki Masuki - a skoro ciągną ten wątek to ta mała chyba cosik kombinuje.
Napisano 21.08.2013 - |20:17|
Opinie kolegów powyżej przesadzone, naprawdę zbyt wiele oczekujecie po Dexterze w 8 sezonie, powtarzam w 8 sezonie, przecież to jasne że żaden psychopata, żaden morderca, w dodatku pracujący jako laborant policyjny tak długo by nie dał rady nie zostać schwytanym.
I jeżeli weźmiemy to sobie jako punkt wyjścia i potraktujemy Dextera rozrywkowo to naprawdę fajnie się ogląda, przynajmniej mi, chyba też Zetnktelowi (często się zastanawiam skąd taka ksywka?).
Generalnie jest nawet ciekawie - młody zaczął mordować, pewnie trafi na stół Dextera, razem z doktor Vogel i jeszcze są 2 piękności córka Masuki, pokazująca swoje wdzięki, i Hannah, która miejmy nadzieję też coś pokaże, dobrze jest;)
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 22.08.2013 - |05:55|
chyba też Zetnktelowi (często się zastanawiam skąd taka ksywka?)
Z SG-1, taka broń tam jest i pamiętam zawsze taką chciałem mieć bo rozwiązała by sporo problemów jak założyłem tutaj konto 8 lat temu mając 16 lat
Napisano 08.10.2013 - |20:31|
Tragedia po prostu. Strasznie się nudziłem. Z tego się już telenowela na maksa zrobiła.
Dexte strasznie zakochany w Hance i się jeszcze mazgai - do cholery, przecież to do niego niepodobne!
Ciągną ten wątek córki Masuki, że nic, tylko ręce opadają.
Podsumowanie całego "Dextera":
Napisano 09.10.2013 - |17:10|
Spokojnie. Najgorsze przed tobą.
Napisano 09.10.2013 - |20:22|
Spokojnie. Najgorsze przed tobą.
Czuję się pocieszony
Podsumowanie całego "Dextera":
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych