Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 090 - S08E06 - A Little Reflection

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

6. 5 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

7. 4 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

8. 3 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.07.2013 - |13:45|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 05.08.2013 - |16:52|

Chryste. Dexter jest strasznie nie przygotowany do prowadzenia rozmów, rozumiem, że nie jest najlepszy w relacjach między ludzkich, ale oczekiwałem, że posiada przygotowane odpowiedzi na takie podstawowe pytania... Nie rozumiem też jego zmieszania, na widok Cassie z Oliverem, to nie tak, że randka była jego pomysłem, był zdolny do uczuć względem niej lub miał czas na związek, zatem o co chodzi? Tani dramat.

I do tego ta jego naiwność, czy niczego się nie nauczył na przestrzeni tych lat, by nie dopuszczać psychopatów w pobliże domu i rodziny, i jak najszybciej ich eliminować, nim zaczną stwarzać dla niego zagrożenie? To teraz zachciało mu się przygarnąć młodocianego psychopatę na wychowanie i szkolenie - stać się duchowym przewodnikiem dla Zacha. Litości. Jedyny plus odcinka to powrót Hannah!

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 05.08.2013 - |16:52|

• 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.08.2013 - |14:24|

Takie miłe tadam na koniec odcinka w postaci dawno niewidzianej Hanki. 

I od razu konkretnie zabrała się do roboty a nie jak Dexter który ostatnio stał się bardzo ciapowaty.

Co do reszty to zgadzam się z DevilDrom, że młodego psychopatę powinien załatwić kiedy już go miał na stole bo teraz będzie on chodzącą tykającą bombą z opóźnionym zapłonem. Oby tylko nie odbiło się to na rodzinie Dexa bo kto wie co młodemu strzeli do głowy. Albo jak będzie się ratował jeśli już wpadnie w ręce policji.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.08.2013 - |15:35|

Wow, arcynudny odcinek kończący się mocnym wejściem Hannah, które to zostało zaspoilerowane przed obejrzeniem odcinka na oficjalnyn fan-page'u Dextera.

WTF?! Sezon finałowy a tymczasem jego pierwsza połowa w sumie była i tak bez większego znaczenia, a początek drugiej to tak arcyciekawe wątki jak np. ten z pilotem. C'mon, gdzie krew, pot i łzy?! Dlaczego Dexter nie ucieka przez cały kraj przed nalotem policji, przy okazji mordując napotkanych ludzi?! Dlaczego podczas oglądania m.in. składałem pranie do szafy czy zerkałem co słychać na Facebooku?! Jak dla mnie odcinek zasługuje na 3/10...

I pozwolę sobie na drobny off-top. Mamy wakacje, więc postanowiłem zabrać się za kolejny serial-o-którym-głośno-ale-go-jeszcze-nie-widziałem. Padło na Breaking Bad. Na początku lekkie rozczarowanie, 1 sezon był dla mnie przeciętny a z drugiego raptem kilka odcinków było naprawdę dobrych. Obecnie jestem w trakcie świetnego sezonu trzeciego. I wiecie co? Po dzisiejszym Dexterze widzę, jaka przepaść dzieli między nim a 3 sezonem Breaking Bad. Na niekorzyść Dextera.

Przecież, do licha ciężkiego, psychopata zabójca ma o wiele większy potencjał na dobre story niż podstarzały nauczyciel chemii. Więc co się dzieje?!

Obecnie zastanawiam się, czy w ogóle nie skasować zgromadzone odcinki od szóstego sezonu, bo nie ma sensu wypalać tego na nośniku. Szkoda go marnować...

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#5 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.08.2013 - |23:11|

Również dołączam do grona zawiedzionych. Spodziewałem się, że serial po pierwszym rozdziale 8 sezonu nabierze bardziej agresywnego tonu. Tymczasem twórcy zaserwowali nam coś wprost przeciwnego, spowolnienie akcji wręcz zastopowanie niektórych obiecujących wątków, a wprowadzili niepotrzebnie nowe, po to aby przez parę odcinków móc w zasadzie nic nie pokazywać. Głównie mam na myśli tego Zaka. Wątek średnio interesujący, to już po prostu było.. ten sam kotlet w innej polewie.

• 0

#6 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 07.08.2013 - |12:35|

A ja tam bym na tym odcinku nie wieszał psów. Fakt, gorszy od poprzedniego, ale nie nudziłem się. Rozwaliła mnie scena, kiedy Batista zastanawia się, kogo wybrać na sierżanta. Zoom na czarną, zoom na Quinna. :P

A z całego odcinka już najmniej podobała mi się scena ostatnia, jakoś nie było mi do niej tęsko.

• 0

#7 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.08.2013 - |22:18|

A ten szalenie potrzebny, wnoszący tyle nowego do serialu, wątek córeczki Masuki - już się zmył? Może teraz pociągniemy parę epizodów z przeplatanym wątkiem pilota od telewizora?

Mam nadzieję, że Hannah troszkę namiesza.

• 0

#8 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.08.2013 - |20:47|

eeej kto z was nie oglądał ostatniego sezonu Lostów czy House, które miały być hiper super świetny wyjaśniające, rozwijające i zaskakujące, a co wyszło? :P mamy dokładnie to samo teraz a przeniesienie serialu na lato tylko potwierdza, że to zwykłe odcinanie kuponów a sensowne pomysły już dawno się skończyły... także z sentymentu byle do końca... a już niedługo będą Sonsi i kolejne zawody ;)

• 0

#9 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 13.08.2013 - |06:33|

Grubo przesadzacie, nie był to porywający epizod, ale moim zdaniem całkiem zgrabnie poprowadzony. Dlaczego Dexter nie miałby chcieć wychować swojego następcy, człowieka, który zabija też w konkretnym celu, a nie kogo popadnie. Sam może mieć już przesyt tych morderstw, poza tym czuje że jego szczęście że nie został do tej pory wykryty odchodzi. A może ma szatański plan młodego wmanewrować w morderstwa i na nim skupić uwagę policji.

Słabe jest pojawienie się Hanny jak dla mnie, tak szybko za morderstwo wyszła? W jaki sposób chcą ją scenarzyści wpleść w akcję to nie bardzo wiem.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#10 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 06.09.2013 - |08:40|

dziwne, że przy stole z Zakiem nie pojawił się doradzający Harry- wogóle go  nie było w tym odcinku...

• 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych