Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 088 - S08E04 - Scar Tissue

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (2 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

5. 6 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.07.2013 - |13:43|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 22.07.2013 - |17:54|

Niezły. Debra zaczyna się ogarniać. Za wyjątkiem końcówki, gdy chciała popełnić samobójstwo i zabić Dextera, ale zdaje się, że zrozumiała swój błąd, bo próbowała go uratować. W każdym razie nie jest aż tak bardzo irytująca jak dotychczas. Poza tym Dexter wpadł na trop Chirurga, zna jego tożsamość, zatem to już kwestia czasu nim go dopadnie. I co najważniejsze to Masuka ma córkę! Hell Yeah! :D

• 0

#3 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.07.2013 - |20:16|

Masuka uratował odcinek, reszta to jakiś tani melodramat się zrobił, non stop gadają i filozofują... a te akcje na koniec to wyglądały jak horror klasy B

• 0

#4 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 22.07.2013 - |20:43|

Najbardziej interesuje mnie to gdzie podział się rybak, najpierw płynie na około samochodu po Debrę, mimo że miał bliżej do Dextera, by następnie pozwolić jej wrócić do wody i nawet jej nie asekuruje w ratowaniu Dexa...

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 23.07.2013 - |08:17|

• 0

#5 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.07.2013 - |02:07|

Nie wiem jak ocenić ten odcinek.  Ogólnie 8 sezon podoba mi się, na pewne błędy przymyka się oko, bo ogląda się dla rozrywki a nie szukania dziury w całym. Z początku przeskoczenie z akcją o tydzień wywołało lekkie zamieszanie, zwłaszcza jak pokazywali w previously młodego dextera z długimi włosami (tego nie było) myślałem, że przegapiłem jakiś odcinek.

Fajnie przedstawiony wątek Debry i próby w zasadzie można powiedzieć wyprania jej mózgu przez Vogel. To sterowanie Debrą właśnie mi się podobało, jak pokazała jej specjalnie wybraną płytę aby osiągnąć dany cel, który wydaje mi się osiągnęła, jednak Debra znalazła sobie kolejne płyty i tym wszystko popsuła, podejmując decyzję o zabójstwie Dexa i siebie. Nic innego z tego wyniknąć nie mogło. W tym i nie celowe wpływanie na nią przez tego szefa tej firmy detektywistycznej. Widać
to w odcinkach, że ich rozmowy również mają wpływ na zachowanie Debry. Dobrze też od strony technicznej w sensie charakteryzacja Debry jak idzie spotkać się z Dexem, dopasowana do tego co chciała zrobić, plus jej zachowanie np w stosunku do Quinna. Troszkę jednak jakby pominięto tutaj Harrisona.. i w sumie resztę dzieci w podjęciu przez Debrę decyzji którą podjęła.. zdawała chyba sobie sprawę że tym ruchem pozbawi Harissonowi ojca, jak i astor i cody również nie będą zachwyceni.

Ciekawe jak teraz zmienią się relacje między Deb i Dexterem.. może w drugą stronę ? Teraz to Dexter będzie stronił od Debry za to co zrobiła a ona będzie za nim latać ? Czy może staną się śmiertelnymi wrogami ?

Sama scena wypadku była prawie, że komiczna, no ale dobra.. niech będzie.. Widać, że cienko u nich z kasą bo detale, realizm poszły do lasu, takie jest opowiadanie historii bez dopracowywania szczegółów. jak również w tym odcinku chyba po raz pierwszy raz w historii było lokowanie produktu, czyli pepsi.. Co mnie dziwi, serial jest popularny, zarabia.. czyżby byli aż tacy chytrzy  ?

Wygląda też na to, że poznaliśmy już kim jest brain surgeon, no i pojawić ma nam się jeszcze Sarah lub jak kto woli Hannah, ciekawe co dla niej twórcy przewidzieli.. samo zakończenie tego wątku mi się nie podobało, bo Dexter ujawniający ją Policji, było totalnie nie logiczne - była to największa głupota w całym serialu. Tak swoją drogą z tego co pamiętam to zrobił to bo Deb była unhappy :D a mógł z nią zostać i jakoś by to było.

Ps. Od 2 ostatnich odcinków twórcy nas oszukują.. Ostatnie 2 odcinki tj.3 i 4, VIII sezonu są o 8 minut krótsze. Wbrew pozorom przez 8 minut można sporo pokazać..

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 23.07.2013 - |02:24|

• 0

#6 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.07.2013 - |21:19|

...

Ps. Od 2 ostatnich odcinków twórcy nas oszukują.. Ostatnie 2 odcinki tj.3 i 4, VIII sezonu są o 8 minut krótsze. Wbrew pozorom przez 8 minut można sporo pokazać..

Tylko trzeba by mieć co pokazać - a tu pomysłów brak! Siedzi taki scenarzysta i rzeźbi, rzeźbi, potem patrzy że ma jakieś 45 min. materiału i wstawia jakąś córkę Masuki byle starczyło na dodatkowe 3 min. Ręce opadają :(

A odcinek w standardzie dotychczasowych z tego sezonu czyli Deb ble, ble, Deb to, Deb tamto, trzeba zmienić tytuł serialu na "Debster".

P.S. Co do pływaka który wyciągnął Deb to widocznie mają tam jakieś nagrody za uratowanie życia więc błyskawicznie spostrzegł że kobieta po wypadku samochodowym jest w świetnej formie czyli sobie poradzi więc poleciał do kasy zamiast wyciągać Dextera :D

• 0

#7 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 25.07.2013 - |05:42|

Mi akurat to odpowiada. Już od sezonów Deb jest moją ulubioną postacią. Poza tym co innego mieliby pokazać ? Tak spora część osób narzeka, ale jeszcze nie spotkałem się aby któraś z tych osób napisała co by chciała zobaczyć.

Poza tym za nami dopiero 1/3 sezonu, jeszcze wiele może się zdarzyć ;)

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 27.07.2013 - |16:12|

• 0

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 02.08.2013 - |20:52|

Ogólnie odcinek lipny, ale że to Dexter to wybaczam, scena z autem lądującym w wodzie, gdzie się praktycznie nie zanurzył i późniejsze ratunki Debry przez rybaka i Dextera przez Debrę fatalna, zupełnie jak nie z Dextera.

Generalnie jednak mam wrażenie że jeszcze jakąś ciekawą historię w kolejnych epizodach nam "wyrzeźbi" scenarzysta.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#9 Czlowiekfrank

Czlowiekfrank

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 29.09.2013 - |17:58|

Odcinek na dobrym poziomie (zwłaszcza końcówka). Czekam na rozwinięcie wątku Dex-Debra ;)

• 0

Podsumowanie całego "Dextera":

http://czlowiekfrank...xtera-cz-1.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych