Odcinek 087 - S08E03 - What's Eating Dexter Morgan?
Napisano 03.07.2013 - |13:42|
Napisano 15.07.2013 - |18:36|
Nie wydaje wam się że złapanie mózgojada było zbyt łatwe? Mam wrażenie że palec znalazł się tam przypadkowo, a mózg, był bo ja wiem barani? Skoro jada się jądra barana to mózg też.
Nadal wkurza mnie motyw jak Deb przez to przechodzi.
Ktoś w poprzednim temacie pisał że Deb wygląda lepiej w luźnych ubraniach. Ja ją wolałem widzieć akurat w mundurku. Ładny kontrast w stosunku do charakteru był.
Ogólnie odcinek mi się podobał.
Napisano 16.07.2013 - |16:32|
Odcinek niezły, Dexter poszukując chirurga natrafia na kanibala, który to oczywiście kończy u niego na stole... Postać Dr. Evelyn Vogel wypada ciekawie, i jak się okazuje nie tylko odpowiedzialna jest za ukierunkowanie potrzeb Dextera na morderców, ale nie widzi też niczego złego w zabijaniu niewinnych osób w razie konieczności, by uniknąć schwytania. Wątek Debry robi się coraz bardziej irytujący, niech się ogarnie w końcu... Nikt nie kazał jej zabijać LaGuerty, mogła pozwolić Dexterowi zając się wszystkim. Niech się zabije albo spróbuje zabić Dextera, ale niech przestanie histeryzować i chlać na umór...
Napisano 16.07.2013 - |21:31|
No i znowu temat odcinka: Deb to, Deb tamto - trzeba by ją "odstrzelić" - bo nudna, Vogel też - bo brzydka.
Co to było z tą przerażoną miną Dexa po zamieszaniu w potrawce?!? za chwilę przecież normalnie wąchał sobie marynowany móżdżek - jakieś emocjonalne przebłyski?
Scena odcinka - nasza "zagubiona" traci przytomność na posterunku więc wynoszą ją "strażackim" na parking i do domu - no proszę...
A na zakończenie serialu Quinn załatwi Dextera (bo fajny i taka bidula, nic mu nie wychodzi, nie uczy się do egzaminu ) a Vogel niczym Darth Vader przeciągnie Deb na ciemną stronę tzn. przerobi ją na "dobrego seryjniaka" i wszystko zostanie w rodzinie
Napisano 17.07.2013 - |13:04|
Deb wkrotce zanajdzie sie na stole Dextera owinieta w pastikowa folie.
Genesis
Napisano 18.07.2013 - |22:08|
Wciąż mam nieodparte wrażenie, że Dexter skończył się na IV sezonie.
Z naiwności tego odcinka chyba mnie najbardziej wkurzyło to nagranie w komórce. Jak gdyby nigdy nic leży sobie gdzieś na portalu video, a na dodatek Dex ma takiego fuksa że przyprowadza Deb do lokalu w którym akurat znalazła się wraz z całą rodziną jedna z osób z filmiku. <przewraca oczami>
Coś czuję że zakończenie całego serialu będzie dość banalne, skoro w ostatnim sezonie także pozwalają sobie na zapychacze...
Napisano 21.07.2013 - |10:30|
Wciąż mam nieodparte wrażenie, że Dexter skończył się na IV sezonie.
Z naiwności tego odcinka chyba mnie najbardziej wkurzyło to nagranie w komórce. Jak gdyby nigdy nic leży sobie gdzieś na portalu video, a na dodatek Dex ma takiego fuksa że przyprowadza Deb do lokalu w którym akurat znalazła się wraz z całą rodziną jedna z osób z filmiku. <przewraca oczami>
Coś czuję że zakończenie całego serialu będzie dość banalne, skoro w ostatnim sezonie także pozwalają sobie na zapychacze...
Jak pamiętam, to nagranie było w internecie, bo ktoś je tam wrzucił.
Dex nie ma fuksa, tylko specjalnie to zrobił, więc rodzinka, albo oni nie znaleźli się tam przypadkiem.
Naprawdę myślałeś, że to przypadek?
Napisano 23.07.2013 - |20:34|
Z komórką i knajpą bardzo naciągany motyw, niby jak miał to zgrać w czasie, zaprosił tych ludzi do knajpy? i w tym samym czasie umówił się z Debrą? Jazdy z Debrą zaczynają mnie denerwować, po pół roku nagle ma jakieś chęci się wyzbyć głosów sumienia i trafić do więzienia na 40 lat?
Pewnie trafi na stół do Dextera, z kanibalem ciekawa historia, szkoda że tak powierzchownie i szybko zakończona.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 29.09.2013 - |17:01|
Najbardziej rażący błąd w odcinku to nieuwierzenie Quina w to, co mówi Deb. Przecież ludzie pijani i naćpani o wiele łatwiej wyławiają prawdę. No nie wiem, strasznie to naciągane.
Podsumowanie całego "Dextera":
Napisano 01.10.2013 - |22:34|
Najbardziej rażący błąd w odcinku to nieuwierzenie Quina w to, co mówi Deb. Przecież ludzie pijani i naćpani o wiele łatwiej wyławiają prawdę. No nie wiem, strasznie to naciągane.
Jak, niestety, niejedna rzecz w tym sezonie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych