-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Space Above And Beyond (Gwiezdna Eskadra) - 1x16 - 'The Angriest Angel'
Scenariusz: Glen Morgan and James Wong
Rezyseria : Henri Safran
Występują : Morgan Weisser, Kristen Cloke, Rodney Rowland, Joel De La Fuente, Lanei Chapman, James Morrison
W pozostałych rolach :Elroy EL (Doug Hutchison), Lt Kelly Anne Winslow (Tasia Valenza), Howard Sewell (Michael Mantell), Colonel Schrader (Charmin Lee), Commodore Ross (Tucker Smallwood), Broden (David St James) Chaplain (Edmund Shaff), Alcott (David Jean Thomas), Mr Saber (Rob Elk), Controller (Robert Crow), Spud (Randy Stone), Supervisor (David Ramsey), Security Operator (James Black), Engineer (Gunther Jensen), Guard (John L Bennett), Technician (Dane Farwell), Gunnery Sgt (William Bradberry Jr)
"Nie wierzę w przeznaczenie. Każdy odpowiedzialny człowiek mający trochę oleju w głowie zada sobie pytanie,” Kim jestem?" i " Jaki to ma sens?" Nazywam się podpułkownik Tyrus Cassius McQueen ale nie mam pojęcia kim jestem. Odpowiedź... czuję ... jest blisko. Najważniejsza może być ostania chwila ... jest blisko. Każdy, ?Każdy, ...w życiu wie ... kiedy nadchodzi ta chwila. ... Odejść ... jest prosto. Zignorować ... zabezpieczyć się, ... ale to jest obraza życia ... ponieważ nie ma odkupienia, ani drugiej szansy. Poza śmiercią, nie ma niczego, ... tylko ciemność ... i chłód. Istnienie jego jest potwierdzeniem, ... każdego działania, ... każdego oddechu w moim życiu ... .On jest tam ,dzisiaj wieczorem, ... wysyła naszych ludzi, w otchłań. I nic, nic, nie go zatrzyma ... dopóki nie spójże mu prosto w twarz ... chwila." – McQueen 58
Sewell przybywa na lotniskowiec Saratoga z materiałem który ma być użyty do konstrukcji rakiety mającej zniszczyć asa Pijaw. McQueen opracowuje strategie ataku ale jego prośba na udział w tej misji zostaje odrzucona. Pocisk staje się obiektem sabotażu. Pierwszy próba zabicia Barona kończy się niepowodzeniem. Pilot któremu powierzona zadanie zostaje zabity wraz z porucznik Schrader. Podczas gdy 58 uczestniczy w ceremonii pogrzebowej, McQueen wylatuje sam by stając oko w oko Baronem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Space Above And Beyond (Gwiezdna Eskadra) - 1x17 - 'Toy Soldiers'
Scenariusz: Marilyn Osborn
Rezyseria : Stephen Posey
Występują : Morgan Weisser, Kristen Cloke, Rodney Rowland, Joel De La Fuente, Lanei Chapman, James Morrison
W pozostałych rolach : Neil West (Marc Worden), 2nd Lt Herrick (David Barrera), Commodore Ross (Tucker Smallwood), Miller (Christian Hoff), Eichler (P J Ochlan), Donovan (Al Garrett), Intelligence Officer Connor (Steven Jang), Young Nathan (Michael Malota), Young Neil (Adam Sutton)
“My brother died” – West 58
West widzi na pokładzie lotniskowca swojego brata Neila. Jest on w 5 eskadrze, którzy zgłaszają się na ochotników do jednej z misji. Po przybyciu na planetę 5 odkrywa wieże łączności. Pomimo prób wybicia z głowy ataku 5 na wieże przez 58, 5 rusz do ataku. Wpadają w pułapkę i są pod silnym ostrzałem.
Użytkownik rexus edytował ten post 12.09.2003 - |20:37|