Odcinek 172 - S08E23 - Sacrifice
Napisano 17.05.2013 - |12:15|
i po sezonie. Przyjemnie mnie zaskoczyli, bo nic z moich zgadywanek się nie sprawdziło(czyli nie wybrali najbardziej oczywistych rozwiązań).
Myślałem, że jednak sam się poświęci dla reszty.
Jedna rzecz mnie zaciekawiła z tego wszystkiego. Ten sezon był co chwila sprzeczny z serialowym lore. Ale w jednym tak jakby się zgadza. Kiedy anioł zabrał Dean'a na wycieczkę(ile to było 5 lat w przód) w piątym sezonie. Zachariah mówi mu, że w tym czasie(2014) Niebo jest puste, a anioły albo zginęły albo odeszły. Cas w tej przyszłości jest człowiekiem. Wiem, że wiele rzeczy się nie zgadza, ale ciekawie by było jakby wszystko co zrobili(polowanie na Ewe i dusze z purgatory, lewiatany, zamykanie bram piekła ect.) prowadziło by do takiej samej przyszłości jaką zobaczył Dean.
Ale pewnie nawet gdyby chcieli nie będą w stanie tego w ten sposób zrobić. Gdy powstawał odcinek 5x04 o tym co się wydarzy w sezonie od 6-8 jeszcze ptaszki nie śpiewały.
Napisano 29.05.2013 - |23:05|
duzo ludzi pisalo ze kiepski sezon i kiepski ostatni odcinek
wcale nie fajne zakonczenie dajace nowe mozliwosci juz czekam na kolejny sezon.
Napisano 03.06.2013 - |01:52|
mówią, że kiepski sezon i mają racje. Supernatural widzów traciło już wcześniej.
Po pierwszym sezonie i drugim fabuła zaczeła odgrywać coraz większą role (kosztem casualowych fanów szukających okołohorrorowych/trilerowych? wrażeń).
Po piątym sezonie odpadli kolejni kiedy fabuła dobiegła końca(zamknęli rozdział finałem 5 sezonu), a to co zaserwowali potem nie trzymało się kupy(choć muszę przyznać 6 sezon chyba najzabawniejszy z wszystkich, i parę odcinków z naprawdę dobrą grą aktorów).
Prawda jest taka, że ostatni raz jakiś dreszczyk emocji czułem przy oglądaniu chyba jakiś odcinków z pierwszego sezonu (np. z bloody marry).
Teraz braci znamy już 8 sezonów i za każdym razem jak jest odcinek typowo o potworach(nie fabule) to mam wrażenie jakbym oglądał grę komputerową. Idź do nawiedzonego lasu, zabij 3 wampiry i przynieś 2 kawałki ektoplasmy. Albo jak połączenie serialu detektywistycznego z przepisem kulinarnym. Przez pół odcinka szukają co to za potwór morduje ludzi, a potem następne pół robią coś w stylu: połącz sproszkowany czosnek 2 pióra anioła, zmrożone żabie udka, wywar mieszać aż do zagotowania, a następnie wylać potworowi na łeb w czasie pełni księżyca. Koperek do ozdoby.
Znacznie teraz upraszczam bo do tego, w każdym takim odcinku była jakaś historia, często całkiem niezła. Ale od bardzo dawna w tym serialu nie było niczego czym by się można przestraszyć.
Użytkownik Lobo edytował ten post 03.06.2013 - |01:53|
Napisano 09.05.2015 - |21:25|
Oglądam ten serial z przyzwyczajenia, ale absolutnie nie mogę powiedzieć, że jakoś specjalnie mnie męczy. Owszem są niektóre epziody nudne, i wtórne, ale ogólnie jest niezły humor i całkiem ciekawa akcja jak w finale 8 sezonu. Pytanie tylko brzmi ile czasu będą to jeszcze ciągnąć. Osobiście nie mam innego takiego serialu, którego bym obejrzał pełne 8 sezonów. Ciekawi mnie co teraz wymyślą z tą całą zgrają aniołów?
Użytkownik Macmax edytował ten post 09.05.2015 - |21:25|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych