Odcinek 024 - S03E04 - And Now His Watch Is Ended
Napisano 31.03.2013 - |12:43|
Napisano 22.04.2013 - |12:39|
nie spodziewałam się, że coś w tym serialu będzie lepsze niż w książkach. nie sądziłam, że emilia clarke ma w sobie tę iskrę, co grana przez nią bohaterka. chylę pokornie czoła. dany w końcówce odcinka wgniotła mnie w fotel.
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 22.04.2013 - |13:08|
Najlepszy epizod sezonu. Akcja przyspeisza na w kazdym watku. Buduje sie dramat.
Na szczescie wyjanil sie watek Theona. Ta ucieczka byla psychopatyczna zabawa bastarda Ramsaya Boltona. Jestesmy tam gdzie byc powinnsimy.
Genesis
Napisano 22.04.2013 - |16:59|
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.04.2013 - |17:00|
Napisano 22.04.2013 - |17:55|
Już nie pamiętam dobrze poprzedniego sezonu (zbyt długie przerwy) ale za co oni go torturują. To ten co zniszczył Winterfall ? I teraz Starkowie (Ci od tego młodego co ktoś go wypchnął z wieży) go męczą ? Czy ktoś inny ?
Starkow (z wyjatkiem mlodocianych Brandona i Rickona) nie ma na polnocy. Rob ze swoja armia jest odciety na poludniu przez przez ludzi z Zelaznych Wysp. ktorzy kontroluja jedyne ladowy szlak na polnoc. Thoena pojmali ludzie Rose Boltona, jednego z czolowych wspolpracownikow i doradcow Roba (widzimy go czesto w jego otoczeniu). Zostal pojmany, gdyz jest agresorem i domniemanym morderca najmlodszych dzieci Starkow. Dodatkowo nieslubny syn Boltona, Ramsey ma swoje wlasne motywy by sie zajac Theonem.
Radze sie skupic na ogladaniu. Wyraznie nie ograniasz zlozonosci historii. Najlepiej zacznij czytac.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 22.04.2013 - |17:58|
Genesis
Napisano 22.04.2013 - |18:17|
@Zetnktel
theon -- ten ziomuś z żelaznych wysp, który wychowywał się razem z dziećmi starków, ale potem zdradził ich i spalił winterfell
ten drugi -- bękart boltona (nowa postać). bolton to chorąży robba starka, który obecnie siedzi w harrenhal (tam, gdzie w ostatnim sezonie urzędowali tywin lannister i arya); na rozkaz króla wysłał swojego syna, aby odbił winterfell z rąk theona. syn jest trochę sadomaso i lubi dziwne klimaty
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 22.04.2013 - |19:37|
No odcinek super Koncówka z Denerys mistrzostwo świata. Naprawdę żal że odcinek skończył sie tak szybko. CIekawe jak będzie jak smoki urosną ) ..........
Napisano 22.04.2013 - |20:38|
Wyśmienity odcinek, akcja nabiera tempa i robi się coraz ciekawiej w niemalże każdym aspekcie Najlepsza oczywiście końcówka. Przejęcie przez Daenerys kontroli nad Niskalanymi oraz wyeliminowanie handlarzy i ich pomagierów! Daenerys rulez!
Napisano 23.04.2013 - |19:13|
To był odcinek dla wszystkich, którzy podczas poprzednich epizodów narzekali: Ale jak to Daenerys nie zna valyriańskiego? i tu macie odpowiedź.
Oczywiście końcówka z Dany w roli głównej była świetna, ale na szczególną uwagę zasługuje Margaery.
Natalie Dormer idealnie pasuje do tej roli i z każdym odcinkiem co raz bardziej się o tym przekonuję.
Tyrellowie ustawiają sobie wszystkich jak chcą i już nie mogę się doczekać kulminacji tych intryg.
Napisano 23.04.2013 - |22:50|
A ja powiem, że jeśli chodzi o scenę z Daenerys i jej przemową do Nieskalanych to była IMO bardzo słaba i mało przekononywująca ta gadka.
Najpier zrobili z nich niemalże cyborgów bez krzty uczuć i woli a potem wystarczyła taka marna przemowa i chłopaki nagle okazało się, że mają swoje zdanie i pójdą za nią sami z siebie. Ech lipne to jakieś.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 23.04.2013 - |23:28|
Ja to odczytałem zupełnie inaczej. Zdecydowali się dalej służyć Daenerys bo niczego innego nie znają. Natomiast jeśli chodzi o nich uczucia to widać było, że coś w nich drgnęło, pewnie nie spodziewali się że coś takiego kiedykolwiek usłyszą. Jeśli będzie chciała ich kiedykolwiek nauczyć walki z innego powodu niż posłuszeństwo to chyba zajmie jej to nieco więcej czasu.
Użytkownik Dinsdale edytował ten post 23.04.2013 - |23:29|
Napisano 24.04.2013 - |21:35|
No odcinek super Koncówka z Denerys mistrzostwo świata. Naprawdę żal że odcinek skończył sie tak szybko. CIekawe jak będzie jak smoki urosną ) ..........
Będzie jeszcze ciekawiej!
I właśnie na takie odcinki warto czekać!
Daenerys i jej smoki, Cersei contra Margaery, Jaime i Brienne. A widok tej maszerującej armii naprawdę podnosi na duchu.
Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.
F. Nietzsche
Napisano 27.04.2013 - |17:34|
z całego tego serialu najbardziej podoba mi się postać Ser Jorah Mormont'a. Gość powinien udzielać głosu w trailerach.
Co do tego czy serial jest fantasy. Bardziej nazwał bym go castle drama. Co zresztą pasuje do HBO, które z wszystkiego robi sex&drama, ich własna kategoria.
Co do książek czytałem tylko wydarzenia związane z John'em Snow. Jeżeli chodzi o wydarzenia w tamtym rejonie to w takim tempie jaki narzucili to po ostatnim odcinku sezonu zostanie im chyba jeszcze tylko ostatni tom. Nie wiem czy przy reszcie narzucają takie samo tępo. Z drugiej strony G.M. strasznie rozwlekał te książki.
Co do końcówki to faktycznie podchodzi babka którą znają 3 minuty i daje im wolność ale jednocześnie "prosi" żeby służyć dalej. I te stworzenia, które ponoć nie są ludźmi i nie mają uczuć godzą się na to bo im zaimponowała.
Napisano 27.04.2013 - |22:31|
ja zawsze obstawiałam, że dla nieskalanych ta wolność niewiele znaczyła; bardziej była to chęć wypełnienia woli osoby, która ich zakupiła. nieskalani to ludzie, którzy przestaną oddychać, jeśli otrzymają taki rozkaz. kiedy zostają poinformowani o nagrodzeniu ich wolnością, przyjmują to do wiadomości i czekają na dalsze polecenia
Napisano 28.04.2013 - |01:53|
Odcinek duzo lepszy niz poprzednie. Z tego co zapowiadali i co mowia ludzie o tym tomie, to wlasnie ma sie tu dziac, wiec czas najwyzszy na podkrecenie obrotow. Denerys coraz bardziej mi pasuje na krolowa, waleczna, twarda, stanowcza, dobra i wszystkie plany rozgrywaja sie w jej umysle bez konsultacji z kim kolwiek - duzy +. No i ma smoki Watki z branem zaczynaja mnie lekko draznic poki co.. Tak samo by sie odcinek ogladalo bez nich jak i z nimi, moze to nas do czegos przygotowuje.. Prezes "wron" chce skrocic swojego o glowe za zabicie "dzikiego" ? hmm.. Stalo sie i tyle, mogl sobie odpuscic to by jeszcze pozyl (o ile umarl?..) Motyw z wizzardem w skrzyni byl idealny do przeprowadzanej rozmowy z malym lwem No i jeszcze pare rzeczy ale to innym razem..
Ogolnie chyba nie ma obecnie serialu, w ktorym tak by mnie ciekawilo "co sie stanie z..." Chyba czas sie wybrac do biblioteki.
Dracarys!
Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 28.04.2013 - |01:54|
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 28.04.2013 - |10:14|
A widok tej maszerującej armii naprawdę podnosi na duchu.
Jak spojrzałem na armię- to pomyślałem "czym ona ich wykarmi?". Gdzie są wozy z zaopatrzeniem?
Co do końcówki to faktycznie podchodzi babka którą znają 3 minuty i daje im wolność ale jednocześnie "prosi" żeby służyć dalej. I te stworzenia, które ponoć nie są ludźmi i nie mają uczuć godzą się na to bo im zaimponowała.
odpowiedź katji jest zgodna z moim myśleniem:
ja zawsze obstawiałam, że dla nieskalanych ta wolność niewiele znaczyła; bardziej była to chęć wypełnienia woli osoby, która ich zakupiła. nieskalani to ludzie, którzy przestaną oddychać, jeśli otrzymają taki rozkaz. kiedy zostają poinformowani o nagrodzeniu ich wolnością, przyjmują to do wiadomości i czekają na dalsze polecenia
Napisano 30.04.2013 - |22:06|
Jak spojrzałem na armię- to pomyślałem "czym ona ich wykarmi?".
jak to czym. A od czego są Dothraki.
Napisano 01.05.2013 - |11:12|
jak to czym. A od czego są Dothraki.
a ilu ich zostało?
Napisano 01.05.2013 - |11:21|
przecież złupili miasto. mają suple na dłuższy czas
Napisano 03.05.2013 - |08:53|
Katja- i noszą wszystko na plecach? widać było tylko armię, idącą nie wiadomo po co w czworokątach- i ani śladu taborów z zaopatrzeniem dla 8 tys Nieskalanych...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych