Skocz do zawartości

Zdjęcie

Recenzje SAAB 01x14-15

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 11.09.2003 - |21:54|

Myśleliśmy, że byliśmy sami. Wierzyliśmy że wszechświat nalezy do nas. Aż do jednej nocy w 2063, na ziemskiej kolonii odalonej o sześć lat świetlnych, zatakowano nas. Teraz mamy wojnę. Nazywam sie podpółkownik T.C. McQueen , jestem invitro - sztucznie wychodowany człowiek, dowodze grupą marins, 58 - nazywją nas "Dzikie Asy". Walczym w chłodzie, w kosmosie, na ziemi, i pod wodą. Przegranie tej wojny to coś wiecej niż porazka. Gdy sie podamy nigdy nie wrócimy do domu. Dlatego walczymy.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Space Above And Beyond (Gwiezdna Eskadra) - 1x14 - 'The River Of Stars'
Scenariusz: Matt Kiene and Joe Reinkemeyer
Rezyseria : Thomas J Wright
Występują : Morgan Weisser, Kristen Cloke, Rodney Rowland, Joel De La Fuente, Lanei Chapman, James Morrison

W pozostałych rolach: Colonel Burke (Richard Kind), Lt Kelly Anne Winslow (Tasia Valenza), Lubin (Karce Picoy), Captain Kremens (Timothy Dale Agee)

Poczas misji pod ziemią Damphousse wyczówa niebezpieczenstwo i celowo opóznia marsz 58 za inną grupą która wpada w pułakę Pijaw. Pułkownik Burke poddaje Damphousse testowi - wierzy, że ona może mieć zdolności paranormalne. 58 zostaje wyznaczona do misji w tunelach Damphousse przewiduje, że jeden z ich umrze.

Moja ocena: 8/10

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Space Above And Beyond (Gwiezdna Eskadra) - 1x15 - 'Never No More' Part 1
Scenariusz: Glen Morgan and James Wong
Rezyseria : James Charleston
Występują : Morgan Weisser, Kristen Cloke, Rodney Rowland, Joel De La Fuente, Lanei Chapman, James Morrison

W pozostałych rolach: Captain John Oakes (Michael Reilly Burke), Lt Kelly Anne Winslow (Tasia Valenza), Admiral (Michael Raynor), Commodore Ross (Tucker Smallwood), Sullivan (Xavier Montalvo), Broden (David St. James), Burnett (Jonathan Williams), Paterno (Will Schaub), Fenris (Heinrich James), Alcott (David Jean Thomas), Spud (Randy Stone), Mr Saber (Rob Elk), Hadden (Jacquelyn Houston), Curran (Ashley Smock), Jennifer Brandt (Michelle Clunie), Ensign (Julio Dolce Vita)

"Never no more, will I be all alone.
Never no more, will I be a stay-at-home.
Cause I've got me somebody
who makes me happy when I'm blue"

42 eskadra zostaje zatakowana i zniszczona przez nowy i tajmniczy mysliwieć Pijaw. Wkródce dwóch kolejnych pilotów zostje strąconych. Zostje mu nadany przydomek " Pijawa Von Richthofen". Vansen ma starcie z asem Pijaw, podczas misji z 35. Ross wysyła wszystkie eskadry z Saratogi, by znaleźć i zniszczyc nowy mysliwieć Pijaw. Jedna z eskadr zostajae zatakowana i zniszczona 58 ledwo unika podobnego losu.

Moja ocena: 8,5/10
  • 0

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 25.11.2003 - |18:41|

SAAB 1x15 - 'Never No More' Part 1

Ciekawy odcinek , dużo walki myśliwców , pokazanie iżPijawy znają angielski i to dość dobrze :D.

Jedna z eskadr zostajae zatakowana i zniszczona 58 ledwo unika podobnego losu.

Niezgodze się z tym stwierdzeniem , gdyby piajwa miała słabszy panceż to już było by po niej (po spotkaniu z 58) jednak w walce ginie tylko Oakes , po zdeżeniu z myśliwcem pijaw.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 andrzejb

andrzejb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 16.05.2005 - |13:51|

Jestem aktualnie swieżo po obejrzeniu tego odcinka, bardzo zywy i ciekawy. Jak dla mnie nie jest problemem walka z wrogiem tylko obłuda decydentów, brak informacji jakichkolwiek dla najbardziej zainteresowanych (pilotów mam na mysli ), Jak to w zyciu bywa,że co po nie którzy uważaja iż tylko ich racja jest słuszna, nie jest istotne jakie sa konsekwencje tych decyzji. Gdyby piloci wiedzieli, ze cos tam jest, dużo wczesnie mieliby okazje zlokalizowac wroga
  • 0
pozdrowienia Andrzej

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych