Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomysł na kolejny serial

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#1 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.02.2005 - |11:31|

Grupa dajmy na to SG15 zostaje przeniesiona gdzieś bardzo daleko czymś tam. Teraz nie znając adresów powrotnych szwędają sie od wrót do wrót wybierając przypadkowe adresy aż trafią na jakąś planete, gdzie będzie można wybrać adres Domu :) Przypomina wam to jakiś serial? :D
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#2 Tidus_14

Tidus_14

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 22.02.2005 - |13:43|

mi to sie ze startrekiem kojaży (bezsens :/ )... nieważne <_<
  • 0

#3 Jason Voorhes

Jason Voorhes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoLegionowo

Napisano 22.02.2005 - |14:08|

Nie ma sensu tworzenia nowych odnozy serialu.Po co robic z niego Star Treka?
Wystarczy Atlantis,ktory jest dopelnieniem SG1.
  • 0

#4 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.02.2005 - |14:49|

Kiedyś na Gateworld'dzie była ankieta dotycząca spin-off'ów były następujące możliwości:

Stargate: The Ancients (historia pradawnych od czasów powstania wrót)
Stargate: The Tok'Ra (jak powstali i jak walczyli z Goa'uld'ami)
Stargate: Jaffa Rebelion (a zgadnijcie :) )
Stargate: xxx (chodziło o to jak powstało przymierze 4 ras)
Stargate: Prometheus (Stargate: Star Trek)
Stargate: xxz (jak trenują dróżyny w SGC)

Największym zainteresowaniem cieszyło się Stargate: The Ancients :)
  • 0
Stargate SG-1: The Alliance

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#5 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 22.02.2005 - |15:13|

Przypomina wam to jakiś serial?

Mi to przypomina Stargate Infinity tą kreskówkę, albo Sliders.
Poza tym to nie wnosiło by nic nowego do serii i byłoby mało odkrywcze. Poza tym jak mówili poprzednicy nie ma sensu robić ze Stargate - Startreka :P

@Baal: co do ankiety to serial o Pradawnych byłby bardzo ciekawy niestety musiałby powstać podobnie jak Atlantis po rozkręceniu się wcześniejszczego np około 5 -6 sezonu gdyż o galaktyce Pegaza powiedziane byłoby wystarczająco dużo i wtedy można było by zajać się tematem jak to się wszystko zaczęło.
Zastanawia mnie tylko jaki spin off powstałby do tego nowego serialu hmm Ascended Adventures ?! :P :D :lol:
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#6 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.02.2005 - |15:34|

Ze Stargate: The Ancients nie byłoby takiego problemu jak z Atlantis, ponieważ nie musiałby być on powiązany z SG-1 tak jak Atlantis, w końcu opowiadałbym historię z czasów znacznie wcześniejszych niż SG-1 i SGA :) Ale fajnie byłoby zobaczyć jak np. żyli Pradawni od jakiej technologi zaczynali swoje podboje po wybudowaniu wrót, jak prowadzili badania nad przejściem do wyższego stadium egzystencji oraz tym bardziej jak naparzali się z Wraith, skąd się wzieli i dlaczego udało się im pokonać taką rasę jak Pradawni. Można by połączyć akcję Stargate: The Ancients z Stargate: Atlantis poprzez umieszczenie dr. Weir w kilku odcinkach (ci co oglądali "Before I Sleep" wiedzą o co mi chodzi) :)
  • 0

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#7 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 22.02.2005 - |15:56|

Po zakończeniu produkcji SG-1 a przed nami jeszcze sezony 9, 10 no może 11:) Ma ruszyć produkcja nowego serialu Stargate. Pomysł już jest, ale jaki to nie wiadomo?

PS. Tak 10 sezonu SG-1, zobaczycie będzie.
  • 0

#8 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 22.02.2005 - |16:31|

Wszystko możliwe skoda że Jack już w dalszych częsciach nie wystąpi :/ Ciekawe czy go uśmiercą czy wyślą na emeryture i zwiąże się w końcu z Sam :P w każdym bądz razie oby więcej sezonów :D tylko aby były lepsze :)

Pozdrawiam
  • 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#9 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 22.02.2005 - |16:38|

Ja się cieszę :) Z ST ostatnio są problemy - to przynajmniej SG mi daje radochę :)

Nie wiem tylko, czy kręcić tyle tych sezonów, czy nie lepiej zrobić nowy serial :) albo skupić się na kilka lat, tylko na Atlantis ??
  • 0
VeeDee

#10 Spike

Spike

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.02.2005 - |16:40|

Stargate: The Ancients (historia pradawnych od czasów powstania wrót)
Stargate: The Tok'Ra (jak powstali i jak walczyli z Goa'uld'ami)
Stargate: Jaffa Rebelion (a zgadnijcie :) )
Stargate: Prometheus (Stargate: Star Trek)
Stargate: xxz (jak trenują dróżyny w SGC)

Wyświetl post

SG: The Ancients - z pewnościa by nie przeszło. 1. za mało związane z SG-1 2. pokazywanie non stop technologii pradawnych w ich szczytowej formir, wymagało my masy nakładów finansowych

SG: The Tok'Ra - jaśli miało by cos takiego powstać, to śmiał bym sie do rozpuchu. To było by cholernie nudne! Znamy w końcu metody działań Tok'Ra. Przez ten cały okres swego istnienia, nie zrobili nawet setnej części tego, co SG-1 w ciągu tych 8 lat - Bezsens

SG: Jaffa Rebelion - już lepiej, ale to był przecierz jeden z głównych motywów SG-1. I tak poświęcili na to zby wiele odcinków

SG: xxx - to samo co przy pradawnych + to samo co u Tok'Ra

SG: Prometheus - chyba najleprzy pomysł - przyznam, że nie czytając spoilerów, a oglądając odcinek Prometheus Unbound, nawet myślałem, ze di tego właśnie dojdzie

SG: xxz - nie ni nie i jeszcze raz NIE. nawet sobie tego nie wyobrażam
  • 0

#11 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.02.2005 - |16:41|

W następnym sezonie Jack będzie zajmował stanowsko Hammond'a, a co z tym drugim się stanie nie wiem. Z tego wynika, że Jack w teorii chociaż powinien od czasu do czasu pojawić się w Stargate SG-1, ale jak będzie w praktyce to nie wiem :( Jednak jeśli chodzi o następne sezony SG-1 to chyba 9 sezon będzie lepszy niż 7 (totalne dno w wykonaniu Stargate) :> .

Z tego co pamietam to na Gateworld'zie najgorzej wypadł pomysł Stargate: Jaffa Rebelion. Co do pomysłu Prometheus to zbytnie podobienstwo to Trek'a zaszkodziłoby światu wrót :/

Spike zgadzam się z tobą natomiast, że Stargate: Tok'Ra byłoby totalnym dnem jakich mało i klamko roku - bo dłużej by ten serial raczej nie wytrwał :)

Co do treningu drużyn w SGC to to byłoby raczej monotonne i wkurzające, powstałoby swego rodzaju Domowe Przedszkole w świecie Stargate i nie wiem o by mnie zmusiło do oglądania tego :] .

Użytkownik Baal edytował ten post 22.02.2005 - |16:48|

• 0

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#12 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 22.02.2005 - |17:15|

SG: Prometheus - chyba najleprzy pomysł - przyznam, że nie czytając spoilerów, a oglądając odcinek Prometheus Unbound, nawet myślałem, ze di tego właśnie dojdzie

No , to mógłby być ciekawy pomysł .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.02.2005 - |17:25|

No , to mógłby być ciekawy pomysł .

Wyświetl post

Tak,ale po co :/ Niech StarGate będzie inny,unikatowy,bo po co robić to samo co StarTrek.Latanie stateczkiem po kosmosie i lądowanie na planetkach jest nudne.I co dalej?
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#14 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 22.02.2005 - |17:52|

Niech StarGate będzie inny,unikatowy,bo po co robić to samo co StarTrek.Latanie stateczkiem po kosmosie i lądowanie na planetkach jest nudne.I co dalej?

Nielatanie też się w końcu znudzi .
Nie bedzie to gwiezdna wędrówka jak w ST , tylko prowadzenie wojny z Goa`uldami czy z jakąś inną rasą - w naszej galaktyce jest kilka wrogo nastawionych .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.02.2005 - |21:17|

Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się , że w Stargate: Prometheus byłoby dużo statków kosmicznych i cholernie mało wrót, a w świecie Stargate to trochę dziwne no nie? :] :>

Co do tego żeby walczyć z Goa'uld'ami itp. to powstałby taki spin-off do Star Treka, bo tylko wrogowie by się zmienili i technologia trochę się pogorszyła. Niemniej pomysł na misje, w których między planetami podróżowało się Prometheus'em albo Dedalus'em mogłyby zagościć od czasu do czasu w Stargate: Atlantis bądź SG-1 :)

Użytkownik Baal edytował ten post 22.02.2005 - |21:19|

• 0

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#16 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 23.02.2005 - |00:09|

Hmm... A moze... SG:XXX? Byłyby to, hm, "wesołe" przygody załóg SG i przedstawicieli innych ras :P. Odcinek pierwszy "All about Tok'Ra" - gościnnie występuje Vanessa Angel jako Anise :P
  • 0

#17 Spike

Spike

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.02.2005 - |00:24|

Co do pomysłu Prometheus to zbytnie podobienstwo to Trek'a zaszkodziłoby światu wrót :/

Wyświetl post

Mówiąc z perspektywy osoby, która Trek'a nie zna ani trochę (wnioskuje, że chodzi tu o Star Trek) pomysł z podrozami Prometheusem byłby innowacyjny i ciekawy (dla mnie).
Co do wspomnianej większej ilości statków w porównaniu do ilości StarGateów, to przeciez i tak jesteśmy świadkami ciągłej ewolucji w serialu.
Podsumowując: Jestem ZA.

Tylko szkda Tauri było by zabierać ich zabaweczkę...
  • 0

#18 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.02.2005 - |16:27|

Jednak myślę że lepszy pomysł byłby gdyby bohaterzy przemieszczali się za pomocą wrót, i teraz mnie oświeciło co powiecie na to: W przeszłości wysłano człowieka przez wrota prawda? koleś był całe lata na jednej planecie, a gdyby sie okazało że nie był jedyny? Wiec mamy przygody kolesia, który zwiedza planety, zbiera małą drużyne z róźnych światów i razem zwiedzają światy w poszukiwaniu drogi do Tauri. Co wiecej może mu sie udać i spotkać nasze SG1, a dlatego bo np przez jakiś czas przeleżeli w hibernacji czy coś w tym guście, ale to w finale, albo jeszcze inaczej SG1 znajduje zahibernowanego starca, który sie budzi, i opowiada o tym że jest z USA i tak powstaje seria o jego przygodach :)
  • 0

#19 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 23.02.2005 - |23:17|

Zbieranie drużyn z różnych światów przypominałoby trochę SGA, tylko że tam są zbierane drużyny z różnych krajów (niestety bez Polski :angry: ) Apropo ten koleś jesli miałby zostac wysłany z Ziemi to byłoby to dużo przed powstaniem SGC i miałby teraz z 50 lat. Po 10 sezonie serial opowiadałby o przygodach pradawnych bądź mieszkańców domu starców na obcej planecie :]
  • 0

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#20 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.02.2005 - |15:40|

Już to widze SG- Geriatria :D
A tak serio to raczej miałem na myśli to że kcja dzieje sie 50 lat przed SG1 i sie dzieje pare lat a potem bohater na przykład hibernuje, aby być na tyle młodym by móc jakoś wygladać :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych