Skocz do zawartości

Zdjęcie

OGAME.PL - web-site rts game

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
365 odpowiedzi w tym temacie

#1 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 09.02.2005 - |09:46|

Powstala taka gra ogame.pl ktora jest poloskim odpowiednikiem ogame.de i ogame.org. Jest to gra bazujaca o strone www, gra jest strategia, polega na tym ze rozwijamy swoja planete (budynki, technologie) i podbijamy inne. Zalozylem w grze sojusz (clan/gildia jak zwal tak zwal) o nazwie "Cylons" :P i tak sobie mysle ze moze spolecznosc BSG z tego forum przylaczyla sie do gry, myslalem zeby zmienic nazwe sojuszu na jakas inna ale narazie nic nie przyszlo mi lepszego do glowy. W grze juz jest jeden sojusz BSG jego tworcami sa ludzie skupieni wokol forum trek.pl. Wiec moze albo zaluzmy nowy (ewentualnie przylanczcie sie do mojego) sojusz i postarajmy sie zeby byl lespzy niz ich :P albo dolaczmy sie do sojuszu trek.pl . Ja mysle ze lepiej bylo by pokazac innym ze to fourm jest lepsze i nasz soujsz byl by leszy niz ich :D.

PS: w sumie to moza by przenisc ten temat gdzies wyzej zeby nietylko ludzie interesjuacy sie BSG o tym wiedzieli

Użytkownik mirc edytował ten post 07.02.2006 - |16:07|

• 0

Greed is eternal.

#2 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 09.02.2005 - |10:02|

Wlasnie sie zarejestrowalem...hmmm....na pierwszy rzut oka gra wydaje sie fajna. Zobaczymy dalej:D
  • 0

~I rather be dead than cool~

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

#3 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.02.2005 - |11:59|

Zarejestrowany, tylko muszę się tam rozejrzeć i znaleść ten sojusz, bo w kupie raźniej :)....A to dlatego że kupy nikt nie ruszy :]
  • 0

->1019<-

#4 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 09.02.2005 - |12:23|

Takze zarejestrowany :) mam juz nawet jakies budynki :> Heh, niestety nie ogladalem BSG wiec zalozylem inny klan :) Nie zeby robic konkurencje oczywiscie :> tak tylko...dla checy :) SGC - Stargate Command :)
W razie czego mozna atakowac na dwa fronty :D
  • 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#5 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.02.2005 - |12:47|

Takze zarejestrowany :) mam juz nawet jakies budynki :> Heh, niestety nie ogladalem BSG wiec zalozylem inny klan :) Nie zeby robic konkurencje oczywiscie :> tak tylko...dla checy :) SGC - Stargate Command :)
W razie czego mozna atakowac na dwa fronty :D

View Post

Daniel Jackson :>

Całkiem fajna gierka, zobaczymy czy się nie znudzi :] Na razie wydaje się łatwa, ale to pewnie mylne wrażenie nowicjusza ;)
  • 0

->1019<-

#6 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 09.02.2005 - |12:58|

Potrzeba kogos kto zrobi pierwsza strona sojuszu tzn jakis opis kto, skad jestesmy czemu tak a nie inaczej, propozyjca Loga. Bedzie to umieszczone na stronie sojuszu (zakladka z menu w grze).
Hej to ze nie ogladales BSG nieznaczy ze nie mozesz bys w tym sojuszu ja raczej mialem na mysli skoncentrowanie zalogi tego forum w tym sojuszu a BSG wydalo mi sie duzo blizsze ekspansji miedzygalaktyczniej niz SG

Użytkownik SiLenT edytował ten post 09.02.2005 - |12:58|

• 0

Greed is eternal.

#7 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 09.02.2005 - |13:19|

Potrzeba kogos kto zrobi pierwsza strona sojuszu tzn jakis opis kto, skad jestesmy czemu tak a nie inaczej, propozyjca Loga. Bedzie to umieszczone na  stronie sojuszu (zakladka z menu w grze).
Hej to ze nie ogladales BSG nieznaczy ze nie mozesz bys w tym sojuszu ja raczej mialem na mysli skoncentrowanie zalogi tego forum w tym sojuszu a BSG wydalo mi sie duzo blizsze ekspansji miedzygalaktyczniej niz SG

View Post

Heh, pozostaje jeszcze kwestia lidera sojuszu i ble ble ble, wiesz jak jest :) A jesli o skoncentrowanie zalogi sojuszu z tego forum to raczej bardziej do forum pasuje SGC :> wkoncu od tego sie zaczelo :D Nie namawiam, nie zabraniam :) tak tylko glosno mysle...wyklikalem cale zloza i... juz trzeba czekac :)
Gralem w wiele takich gierek, jedna z najlepszych byl King of Chaos...tylko ze tam trzeba bylo sobie klikaniem zolnierzy robic...a to doprowadzalo do szalu. Tu nie dosc ze tego robic nie trzeba to jeszcze klimacik fajny :) Planetki, kosmos :>

P.S Myslalem juz nad stronka ale cos mi zaden pomysl do glowy nie przychodzi :)
  • 0
Fear is the mind killer

"Nou ani anquietas"

#8 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.02.2005 - |15:35|

Zawsze można mieć dwa klany i współpracować, któryś klan zostanie zaatakowany a tu nagle dostaje po twarzy od drugiego ;) A zdobyczami zawsze można się podzielić :) Też niestety muszę teraz czekać, jakiś kolektor słoneczny zbudować i wziąść się za naukę :]
  • 0

->1019<-

#9 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 09.02.2005 - |15:36|

fajnie sie gierka zapowiada..... na razie musze dolaczy do jakiego silnego sojuszy bo mój sasiad planetarny jest w jakims mocnym sojuszu i czuje ze bedzie chcial na mnie zrobic rajd w najblizszym czasie....:/
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#10 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 09.02.2005 - |16:14|

Super gra a ostatnio brakowało mi dobrej strategi :lol:
Właśnie się zarejestrowałem, teraz buduje sobie budynki. Nazwa sojuszu to Cylons [CY] ? bo taki znalazłem. Ok jak to pisze to dostałem info że zostałem przyjęty. Hehe fajnie w gromadzie raźniej
Aha mam pytanie jednocześnie może być budowany tylko jeden budynek ?? czy moze więcej ?
Oraz czy jeśli jestem zalogowany i np zaczynam budować budynek i rozłącza mi połączenie z netem to budowa zostaje przerwana ?? czy trwa w czasie rzeczywistym dalej ??
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#11 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.02.2005 - |16:17|

Nom to ja ciebie przyjąłem ;) Jak na razie wydaje mi się że może być budowany tylko jeden budynek, a jego budowa trwa w czasie rzeczywistym nawet po wylogowaniu się. Może się nawet zdarzyć tak, że twoja planeta zostanie zniszczona gdy nie będziesz zalogowany. Tam wsyzstko dzieje się w czasie rzeczywistym.
Polecam tamtejsze Forum, jest tam sporo odpowiedzi dot. gry. :)

Miejmy nadzieję, że nasz klan będzie jednym z lepszych ;) Trzeba im pokazać co potrafią fanowie SF :]
  • 0

->1019<-

#12 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 09.02.2005 - |16:20|

Fajnie dzięki :lol: zobaczymy jak współpraca się ułoży. A tymczasem ide studiować tamtejesze forum :D
  • 0

#13 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 09.02.2005 - |18:29|

kurde musialem poprosic o przyjecie do sojuszu co moj sasiad, ale tylko dla tego by przez przypadek mnie nie zaatakowal..... Sojusz ten to raczej taktyczny wybieg - zawsze sie moge z kolesiem dogadac i lupic innych a jak juz urosne w sile to uspokoje go :)

Ps. niedawno otrzymalem swoj pierwszy punkt :)
  • 0

Dołączona grafika

#14 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 09.02.2005 - |18:47|

kurde musialem poprosic o przyjecie do sojuszu co moj sasiad, ale tylko dla tego by przez przypadek mnie nie zaatakowal..... Sojusz ten to raczej taktyczny wybieg - zawsze sie moge z kolesiem dogadac i lupic innych a jak juz urosne w sile to uspokoje go :)

Ps. niedawno otrzymalem swoj pierwszy punkt :)

View Post

A jak mozna sprawdzic kto jest obok ? I jak sie rozbudowujecie ? Najpierw na metal duzo ? czy jak od razu badania? :) Trzeba wymieniac poglady :D
  • 0
Fear is the mind killer

"Nou ani anquietas"

#15 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 09.02.2005 - |18:58|

I jak sie rozbudowujecie ? Najpierw na metal duzo ? czy jak od razu badania?  Trzeba wymieniac poglady

Ja rozbudowuje metal i energię aby mieć za co budować - metal to podstawowy składnik. Na początku kryształy nie sa potrzebne. Można też rozbudować deuter na 1 poziomie żeby był i wpadał po troszku.

Przyłaczam się do pytania jak zobaczyć kogo mamy za sąsiada ?? Trzeba wejsć w galaktykę ?? a jeśli tak to ile deuteru jest potrzeba ? :wacko:
  • 0

#16 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 09.02.2005 - |19:28|

Tak trzeba wejsc w galaktyke...wtedy widzi sie swoj uklad sloneczny i mozna wchodzic w inne uklady. A to w ktorym ukladzie sie jest i na ktorej planecie to pisze na stronie glownej. Chodzi o te liczby: X:XXX:X - pierwsza to numer universum, 2 to numer ukladu slonecznego,a 3 planety.
Niewiem ile tego dokladnie potrzeba, ale z tego sie orientuje to napewno wiecej niz 15.... Grrr....gdyby tylko elektrownie na kazdym poziomie dostarczaly wiecej energii :rolleyes:
P.s ja wlasnie dostalem 2 pkt :clap:

Użytkownik Hesuspl edytował ten post 09.02.2005 - |19:31|

• 0

~I rather be dead than cool~

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

#17 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 09.02.2005 - |19:48|

Zeby podejrzec galaktyke trzeba miec 10 dueteruim ktore to pojdzie na wykorzystanie aby ją podejzec - mozna to zrobic raz wiecej niema co no chyba ze mam zamiar podbijac jakas planete.

Użytkownik SiLenT edytował ten post 09.02.2005 - |22:11|

• 0

Greed is eternal.

#18 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 09.02.2005 - |21:41|

Tak ja rozbudowalem sie do 4 levelu kopalni i 4 levelu elektrowni.... deuter i krysztaly level 1 ale mysle ze nim pojde spac to nazbieram na 2 levely jeszcze krysztalow. Przez noc mam nadzieje ze nazbieram troszke surowcow dzieki ktorym rano wybuduje laboratorium i 2 levele krysztalow by nastepnie wieczorem postawic elektorwnie fuzyjna :)
Tak wyglada moja strategia na najblizszy dzien :)
  • 0

Dołączona grafika

#19 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 09.02.2005 - |22:09|

elektrownia fuzyjna ? do tego potrzeba w cholere deuteru - narazie nie polecam
  • 0

Greed is eternal.

#20 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.02.2005 - |22:27|

Qrczak fajna gierka :) Dzięki SiLenT za namiary. Jak na razie u mnie będzie 4 lv metalu i elektrowni, 1lv kryształów i deutru. Postaram siępodwyższyć o level kryszt. i deut. a jutro labolatorium badawcze i MOŻE fabrykę robotów (jak mi wystarczy surowców i nie będzie ciekawszych inwestycji :])
  • 0

->1019<-

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych