Odcinek 150 - S08E01 - We Need to Talk About Kevin
Napisano 03.10.2012 - |20:19|
Napisano 04.10.2012 - |19:36|
No cóż, stało się. A nie pisałem?No i mamy przed sobą ósmy sezon. Ciekawe ile zajmie im wydostanie Dean z Czyścia? Mogliby zrobić z tego nieco więcej niż jeden odcinek, ale niestety stosująć dotąd obecne MO serialu, to pewno już po napisach początkowych 8x01 będzie wolny. :|
W ogóle udawanie, że braci po tych wszystkich przygodach, wizytach w piekle itp. są jeszcze pozytywnymi postaciami i że mają jakieś skrupuły jest żałosne, jak scena z weterynarii jak Sam wpada z psem. Przecież po tym wszystkim co już zrobił, to chyba tylko skończenie męki psa miałoby sens, a nie szukanie lekarza i to jeszcze w taki sposób.
Napisano 05.10.2012 - |11:56|
- Postać Crowley'a
- To, że prorok nauczył się kilku sztuczek i mam nadzieje że okaże sie wzmocnieniem
- Tajemniczy nowy przyjaciel Deana też mi sie spodobał bo dowiadujemy się, że na ziemi był ostatnio 50 lat temu co sugeruje, że raczej lewiatanem to on nie jest no i Dean umieszczał go w konkretnym ciele wiec to sugeruje mi, że jest on inną istotą
- Podoba mi sie też to , że fabuła będzie sie kręcić w okół zamknięcia piekła, ale czy to będzie tym wielkim finałem sezonu? czas pokaże
- To co działo się z braćmi przez te rok czyli te ich tajemnice mam wrażenie, że doświadczam deja vu
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 06.10.2012 - |11:56|
Nie wspomnę, że zaklęcia w Supernatural zaczynają powoli przypominać plot device. Ponoć ożywić kogoś z martwych(nie jako zombi ale w prawdziwym żywym ciele) to było coś naprawde trudnego, nawet demony tego nie mogły zrobić (dopiero anioły pokazały jak to się robi). A tu wystarczy nagle jakieś stare zapomniane zaklęcie i bum sprawa załatwiona. Jak zniszczyć demony? prorok sobie jakieś zaklęcie odczytał. Jak zamknąć bramy piekła?... ano widzicie jest takie stare zaklęcie.... Okazuje się, że wszystko można załatwić kilkoma ziołami, 2 kartoflami, nacią z pietruszki i paroma bełkotliwymi formułkami. (btw ciekawe jak wypędzali demony jeszcze przed imperium rzymskim, przecież łaciny wtedy nie było).
I wraca problem z duszami. To można je w końcu zniszczyć czy nie. Śmierć pan numer 2 w tym wszechświecie nie potrafi(a wie więcej niż inni) ale wystarczy spalić czyjeś kości, albo dać aniołkowi jego własny nożyk pod żebra (lub jest takie stare zaklęcie pff) żeby... no właśnie co? Giną naprawdę, trafiają do purgatory, a może jeszcze gdzieś indziej.
Im dalej w las tym więcej drzew.
Użytkownik Lobo edytował ten post 06.10.2012 - |11:59|
Napisano 06.10.2012 - |17:49|
Napisano 06.10.2012 - |18:53|
Napisano 06.10.2012 - |21:43|
Napisano 07.10.2012 - |17:41|
Mam nadzieję, że chociaż Casa będą częściej pokazywać albo znowu Śmierć ponownie zawita bo zapowiada się sezon na zasadzie wyścigu z Crowleyem o kontrolę nad piekielnymi wrotami.
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 17.03.2013 - |22:44|
Liczyłem na super start kolejnego sezonu ale niestety jak dla mnie lipa Din wyskakuje z tego czyśca nie pokazali nawet co tam się działo tylko wrzucają jakieś urywki.
Napisano 02.04.2013 - |15:32|
Słabe rozpoczęcie ósmego sezonu, wkurzający Prorok i jego wizje, po raz kolejny kłótnie braci, wzajemne spieranie się, obwinianie, złości, ile razy można to samo wałkować.
Dobrze że się Crowley pojawił bo chociaż w niewielkim stopniu uratował ten odcinek. Mam nadzieję na dużo ciekawych rzeczy z nowym kolegą Deana z Czyśća.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych