Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 023 - S03E04 - Killer Within

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (4 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (3 głosów [75.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 75.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 8 (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.09.2012 - |22:23|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 05.11.2012 - |17:40|

Mocny odcinek. W Woodbury w sumie nic się nie działo, przynajmniej nic konkretnego i ważnego. Merle chce szukać brata, Andrea natomiast rozważa pozostanie, a Michonne chyba już wie co się stało z żołnierzami po których pojechał Gubernator. Akcja w więzieniu na początku spokojna, potem zaczęło się robić gorąco, panika, ludzie pouciekali każdy gdzie indziej, no i na koniec dostaliśmy kilka mocnych scen. Śmierć T-Doga i śmierć Lori, co do Carol to tutaj nie mam pewności, bo ciała nigdzie nie było, a dziwne jest to, że jej chusta leżała przed dzwiami, przez które pobiegła w jednej ze scen. Wygląda również na to że więźniowie pozostaną z nami na dłużej, bo zwolniło się trochę miejsca w obsadzie serialu.
  • 0

#3 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 05.11.2012 - |20:26|

Przez 30 minut odcinek słabiutki, końcowe 15 min. dobrze im wyszło. Odcinek bardzo przypomina ten z drugiego sezonu kiedy to otworzyli stodołę

Nie potrzebnie wstawiali przerywniki z Woodbury w ostatnich 15 minutach. Aktorka grająca Michonne to jakaś amatorszczyzna.

Za T-Dogiem nikt płakał nie będzie, w komiksach go nie było, nie wiem po co stworzyli tą postać, przynajmniej zginął sensownie pomimo tego, że usunęli go po to, aby dodać innego mudżina do grupy. O dziwo godnie odesłali żonkę pomimo wcześniejszych problemów z pisaniem dla tej roli. Scenarzyści zostawili tą chustę, aby grupa myślała, że Carol nie żyje.

Motyw młodszego afroamerykanina totalnie do bani, jeszcze dodali w tym drugim odcinku te sprytne odgłosy, abyśmy myśleli, że zginął. Nie ładnie scenarzyści... Czyżby to on wtedy podglądał Carol?
  • 0

#4 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.11.2012 - |00:40|

Końcowy kwadrans faktycznie mocny. Dramat z wyższej półki. Mimo że chciałem śmierci Lori, to jednak żal mi się jej zrobiło. No i pożegnanie zrobili jej nawet całkiem przyzwoite. W sumie płakał za nią nie będę, oby tylko Rick nie nadrabiał za dwoje.
W Woodbury takie pitu-pitu o niczym.
Ten murzyn odpowiedzialny za sabotaż wzięty z kosmosu. Nie wiem jakim cudem udałoby mu się wtedy uciec.
No i mamy kolejnych dwóch balastów do pożarcia w najbliższym czasie.
  • 0

#5 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 06.11.2012 - |22:18|

Tak długo na to czekałem, że aż muszę: YES! YES! YES! - i nie żal mi jej ani trochę. Jeszcze ta ckliwa gadka do młodego "Indiany Jones'a" na koniec, bleee. Tylko skąd teraz weźmiemy Bebiko?
Mam nadzieję że "świrowanie" Rick'a to temat tylko na najbliższy odcinek.
  • 0

#6 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 07.11.2012 - |13:32|

Odcinek bardzo dobry, a 2 połowa odcinka świetna!
Co to trupów: Jak by nie patrzeć, Lori odeszła w sposób normalny (przewidywałem, że po prostu zombie ją wpier*oli lub ugryzie). No i dzięki temu nie można jej uważać, za kompletną idiotkę. Zginęła też dość szybko (na początku sezonu), bo przynajmniej ja spodziewałem się, że pociągnie do końca sezonu 3 lub przynajmniej do 'fall final', ale cóż, już po niej i to pewnie wielu cieszy. Co do T-Dog'a, to można powiedzieć, że kolo dość odważny i odwalił "czarną" robotę ratując Carol. Chociaż, czy aby na pewno Carol nie żyje? Śmiem nieco wątpić, że scenarzyści zabili nagle 3 osoby z głównej obsady.
  • 0

#7 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 11.11.2012 - |08:27|

T-Dog zginął raczej tylko po to, aby Lori była większym zaskoczeniem dla widza. Zabić aż dwie osoby z obsady w jednym odcinku to naprawdę duży szok.

Bardzo dobry odcinek chyba najlepszy w tym sezonie do tej pory. Oby tak dalej.
  • 0

#8 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 11.11.2012 - |11:57|

Moim marzeniem jest śmierć Carla. Cholernie mnie irytuje. Ale pomarzyć zawsze można. Skąd wzięli aktorkę do roli Michonne to pojęcia nie mam. Niby "miszczu" katany a ledwo ją w "ręcach" trzyma.
Ogólnie ten sezon i Walking Dead The Game to bardzo miła niespodzianka tego roku.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych