Na podstawie książki o tym samym tytule Michaela Crichtona. Spada satelita wojskowy z nieznanym mikroorganizmem, grupa specjalnie dobranych naukowców w superbazie próbuje rozwiązać problem. Klasyka.
Najbardziej podoba się mi jak zrobili bazę, stylistycznie po poprostu cudo, dziś już wszystko robią takie same, pod jedno kopyto.
Warto obejrzeć - kto nie oglądał MUSI to zmienić.
Pozdrawiam
memlay
The Andromeda Strain (1971)
Rozpoczęty przez
memlay
, 18.01.2005 - |08:54|
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18.01.2005 - |08:54|
Napisano 14.02.2005 - |11:22|
No, film całkiem całkiem. Zresztą większość rzeczy autorstwa Crichtona (czy to książka, czy film, czy serial) jest spoko. Dodam jeszcze, że ja spotkałem się z tym filmem pod innym tytułem, bodajże "Przekleństwo Andromedy".
Napisano 14.02.2005 - |14:07|
Pod powyższym tytułem było na TVP, może oglądałeś na innej stacji. Świetnie zrobiona baza... Z budynku typowo rolniczego zjeżdża się w podziemia, a tam... Bardzo się mi podobały te łukowate czerwone ściany (bądź białe - zależy od poziomu) Ogrodnik: świetny film, który jeszcze od czasu do czasu jest puszczany. Na Ziemie, w okolicach pewnej wioski spada satelita wojskowy. Wszyscy mieszkańcy nie wiadomo czemu umierają, tak samo jak ekipa która została wysłana żeby go wziąść. Natychmiast zostaje powołana do służby specjalna grupa badaczy, która ma zająć się tą sprawą, a cała okolica zostaje odizolowana. Nie będę dalej opowiadał, żeby zachęcić was do obejrzenia jeszcze raz... Ja oglądałem trzy razy
.
Pozdrawiam
Memlay
Pozdrawiam
Memlay
Napisano 18.02.2005 - |12:44|
Andromeda czeka u mnie na półce na polski text : )) Może ktoś się podzieli ???
Napisano 16.03.2005 - |14:55|
Co prawda filmu nie oglądałem, ale czytałem książkę. Jakoś niespecjalnie mnie zachwyciła. Temat też niespecjalnie oryginalny. Książka zdaje się jest już dość stara, więc gdy była pisana pomysł mógł być nowością. Teraz jednak było parę filmów poruszających temat biologicznych epidemii.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »