Skocz do zawartości

Zdjęcie

Titanic (2012)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.04.2012 - |13:54|

Dołączona grafika

Opis:
Czteroodcinkowy miniserial już dziś nazywany jest telewizyjnym wydarzeniem roku. Bohaterami będą postacie fikcyjne i historyczne. W obsadzie są David Calder, Jenna-Louise Coleman, Peter McDonald, Lee Ross, Steven Waddington, Perdita Weeks, James Wilby, Sophie Winkleman, Dorothy Gibson, Celia Imrie, Antonio Magro, Ruth Bradley, Sylvestra Le Touzel, Noah Reid, Geraldine Somerville, Hugh Bonneville, Maggie Smith i Linus Roache.

Producentem serii jest wyróżniony nagrodą BAFTA Nigel Stafford Clark, reżyser popularnych w Wielkiej Brytanii seriali "The Passion" i "Bleak House". Film kręcony był latem 2011 roku w Budapeszcie oraz w studio Pinewood w Wielkiej Brytanii. (hatak.pl)

Zwiastun:

http://www.youtube.com/watch?v=4xF7IsubfDU

Premiera: 21.03.2012 r.

#2 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 16.04.2012 - |19:40|

Martwi mnie owe ... bohaterami będą postacie fikcyjne. Sporo od czasu odkrycia wraku wiadomo i sporo można wydedukować lub realistycznie założyć. Ciekawe czy serial podejmie wątki potencjalnych błędów projektowych statku, zagadnienia nitów, braku zgrania załogi, przeszłych niepowodzeń kapitana i urażonej dumy co poniektórych oficerów oraz tendencyjnego dochodzenia po katastrofie.

Z tego wyprany był Titanic Camerona - ale to był melodramat, więc trudno mu to stawiać jako zarzut. Swoją drogą ciekawe jak ta nowa produkcja się zaprezentuje. Jak współczesne efekty komputerowe za niewielkie pieniądze wypadną z najkosztowniejszymi na owe czasy i najnowocześniejszymi technikami tak klasycznymi jak i komputerowymi jakich użył Cameron.

Jestem świeżo po dvd-seansie Titanica Camerona i po uważnym obejrzeniu materiałów dodatkowych na temat efektów specjalnych. Bardzo pouczające i z tej przyczyny porównanie efektów tej pracy, ze współczesnymi środkami technicznymi może być ciekawe.

Ktoś oglądał? Warto?

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 18.04.2012 - |20:13|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#3 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 16.04.2012 - |21:37|

Widziałem pierwszy odcinek i słyszałem dużo negatywnych opinii i szczerze powiedziawszy spodziewałem się, że będzie gorzej. Co nie zmienia faktu, że pierwszy odcinek przedstawił za dużo bohaterów i akcja była za szybka. W pierwszym odcinku przestawili kilkanaście bohaterów i zatopili prawie statek. Odpuściłem sobie dalsze oglądanie.
  • 0

#4 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 18.04.2012 - |20:13|

Dzięki za info - zatem sobie odpuszczam i w zamian poszukam jakiejś rzetelnej książki o Titanicu i porządnego historycznego dokumentu na ten temat. To będzie lepiej spożytkowany czas jak już mnie naszło na tę katastrofę.
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#5 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.04.2012 - |08:30|

Angole kręcą serial o tym jak budowany był Titanic http://www.imdb.com/title/tt1695366/ może to będzie lepsze niż odgrzewanie starego kotleta. Chociaż to pewnie sobie zerknę i sam ocenię, ale tak jak pisze cliffhanger opinie są nieprzychylne.
  • 0

#6 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.04.2012 - |21:04|

Spojrzałem na pierwszy epizod, od połowy przestałem patrzeć a tylko słuchałem "piąte przez dziesiąte", walnęli w górę i teraz mają tonąć przez pozostałe trzy odcinki? Dla mnie za długo, odpadam.
  • 0

#7 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.05.2012 - |12:58|

Jak to jest z tym miniserialem? On ma 4 części po 90 minut czy 4x45? Bo nagrałem sobie z Romance TV HD dwa odcinki po 90 minut i nie wiem czy mam całość czy tylko połowę?
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#8 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 06.05.2012 - |13:10|

Cztery części po ~45 minut.

#9 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.09.2012 - |22:52|

Angole kręcą serial o tym jak budowany był Titanic http://www.imdb.com/title/tt1695366/ może to będzie lepsze niż odgrzewanie starego kotleta. Chociaż to pewnie sobie zerknę i sam ocenię, ale tak jak pisze cliffhanger opinie są nieprzychylne.

Obejrzałem pierwszy odcinek, jest lepiej niż w pozycji wymienionej w tytule wątku. Miniseria nie dostanie mojej rekomendacji i nie chce mi się oglądać dalszych odcinków, ale może kogoś zainteresuje. Jeśli miałbym ocenić to ani nie jest dobrze ani słabo, tak po środku.

O dziwo budżet nawet niezły jest, tylko kilka scen jak budowa Titanica w tle jest to widać, że to greenscreen, ale lepiej niż przykładowo w Spartacusie, ale nie tak dobrze jak HBO - uznajcie ten punkt jako czepianie się na siłę, bo akurat ten aspekt wypada dobrze. Jak dla mnie to za nudno to wyszło, gra aktorska OK, scenariusz nie zachwyca, ale też nie ma dziur itd. Po prostu wyszło przeciętnie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych