Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 086 - S04E21 - Brave New World (Part 1)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (3 głosów [60.00%])

Procent z głosów: 60.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (2 głosów [40.00%])

Procent z głosów: 40.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.02.2012 - |17:21|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 06.05.2012 - |19:03|

Niby taki ten Walter mądry, świat chce ratować, a myśli że przewiercając się z Bostonu przez środek Ziemi, wyszedłby w Indiach :D Jeszcze specjalnie poprawił Olivię, ach ci amerykańce :D
  • 0

#3 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.05.2012 - |20:05|

Niby taki ten Walter mądry, świat chce ratować, a myśli że przewiercając się z Bostonu przez środek Ziemi, wyszedłby w Indiach :D Jeszcze specjalnie poprawił Olivię, ach ci amerykańce :D

Leniwi ci scenarzyści, nawet im się nie chce w Google wpisać "how to find place on a opposite side of a planet" ;)
  • 0

#4 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.05.2012 - |14:47|

Szkoda że finałowe epizody postanowili emitować tydzień po tygodniu, a nie dwa odcinki za jednym zamachem. Przez to ciężko jest oceniać ten odcinek, bo ma się wrażenie że jest urwany w połowie i dopiero po obejrzeniu drugiej części będzie można ocenić finał tego sezonu. W każdym razie Bell jednak żyje, co zasugerowano już w odcinku 4x19. Swoją drogą, trochę brakowało drugiej strony, jakoś tamta strona mnie ostatnio bardziej ciekawiła.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#5 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 07.05.2012 - |14:53|

albo chociaż, żeby przy tym zamknięciu przejścia ich Olivia została u nas, a nasza powędrowała do nich :D
  • 0

#6 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.05.2012 - |10:25|

No i mamy, jak wspomniano. Odcinek urwany w połowie... No szkoda, że nie zrobili 2 godzinnego finału na raz. Ale cóż.

No i jeśli żegnamy się z Astrid, to wielka szkoda... Lubię jej postać a dostarcza ona część rozrywki serialowi wraz z Walterem.
  • 0

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.05.2012 - |21:53|

Tak do połowy odcinka to nudziłem się mocno i wydawało mi się jakbym oglądał jakiś odcinek ze środka sezonu, a nie finał. Dopiero w drugiej części przyspieszyli i było o niebo lepiej.
Co do śmierci Astrid to chyba nic z tego bo przecież żyła w tym odcinku, który dział się chyba w 2036(?), ale w sumie nie wiadomo co to był za wymiar bo to już dawno przestałem ogarniać.
Największe zaskoczenie to pojawienie się Belly'ego chociaż zacząłem się tego domyślać już jakiś czas temu.
Jones nie żyje, ciekawe czy to już na 100% czy znowu gdzieś nam ożyje.
Heh, generalnie finał zapowiada się mega ciekawie. Dobra ta końcówka w tym sezonie.
  • 0

#8 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 17.09.2012 - |21:05|

Najciekawsze to to, że pośrednio ten odcinek implikuje iż Jones w pierwszym sezonie też mógł pracować z Bellem, tylko że został zabity za szybko i Bell zmienił kierunek działania. :)

Kolejny gościnny występ z Lost, tym razem Rebecca Mader. Swoją drogą to dziwne, że dopiero teraz się tyle ich przewija w serialu. Abramsowe koneksje powinny wcześniej zadziałać. Trochę małą rolę w tym odcinku miała, ale zawsze jest jeszcze druga część finału.
  • 0

#9 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 29.12.2012 - |12:55|

JONES NIE ŻYJE! Pozwoliłem sobie zapisać to czcionką odpowiednią do mojego stanu emocjonalnego. Nareszcie, miałem szczerze dosyć tego starego grzyba. Niestety, obawiam się (mam nadzieję, że się mylę!), że razem z nim odejdzie Astrid - ale tutaj jeszcze nie wszystko stracone.

Odcinek nawet dobry, ale jako przedfinał - słabiutko, mieliśmy dużo lepsze przedfinały, a zważywszy jeszcze na fakt, że we Fringe regułą stało się, że przedfinały są lepsze od finałów - cienko to widzę.

Dwie refleksje na koniec:
a) Kilka odcinków temu pojawił się Desmond z Lost - teraz mamy Charlotte, w równie uroczy sposób wkurvviającą;
B) Pisałem (dawno temu), że zapomniane 'jednoodcinkowe' epizody z 1. sezonu mają jednak znaczenie, przytoczyłem nawet kilka przykładów - podobnie jest też tutaj. Jones rozsypał się jak proszek - z tym też mieliśmy przecież dawno, dawno temu do czynienia...

Użytkownik Haes edytował ten post 29.12.2012 - |12:58|

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#10 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.02.2013 - |22:15|

Przeciętny odcinek, ale być może jest to preludium do wielkiego finału. Śmierć Jonesa (który to już raz?) mam nadzieję że na dobre, mocno wkurzający typ, choć w tym dorównuje mu Bell, Leonard Nimoy to rzeczywiście bardzo brzydki człowiek;)

A Astrid pewnie będzie tylko postrzelona, śmiem wątpić czy uśmiercą tak ważną i lubianą przez widzów postać, ja bym się nie pogniewał...

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych