Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 083 - S04E18 - The Consultant

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (2 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.02.2012 - |17:18|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 16.04.2012 - |12:42|

Bardzo dobry odcinek. Wreszcie udało się odkryć kto jest kretem. Jednak myślę że poddanie się alternatywnego Broylesa było po myśli Jonesa. Jakoś ta reakcja kiedy Olivia powiedziała Ninie że aresztowali Broylesa była taka jakby się spokojnie tego spodziewała. Myślę że Jones wiedział że prędzej czy później on wpadnie i kto wie czy może nie było to nawet zwykłe odwrócenie uwagi od kolejnego punktu w jego planie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#3 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.04.2012 - |13:55|

Nawet nieźle było. Czyli wychodzi, że alterBroyles nie jest shifterem jak przypuszczałem tylko zwykłym kretem, który poprzez chorobę syna został "nakłoniony" do współpracy przez Jonesa. Plus za rozwinięcie tematu i nawiązanie do wątku Waltera i Petera.
Podoba mi się coraz bardziej Walter, wróciło mu poczucie humoru.
Fajnie wypadło to równoległe prowadzenie śledztwa.
Zastanawiam się tylko nad motywami Jonesa, czyżby chciał zniszczyć oba światy? I po co to? Czyżby istniał jakiś kolejny świat, na którym zamierza żyć? W kolejnych odcinkach może być ciekawie. Oby tylko nie wepchnęli jakiegoś jednoodcinkowca bo czasami im się zdarza w końcówce tak zrobić.
  • 0

#4 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 13.09.2012 - |21:15|

Ciekawe swoją drogą jak to jest z główną motywacją Jonesa z sezonu 1, czyli pokazaniu że Bell go zwolnił pochopnie. Niby w poprzednim odcinku mówili, że Bell nie żyje, ale nigdy nie wiadomo czy nie ukrywa się w czerwonym uniwersum tak jak na końcu sezonu pierwszego.

Akcja w obu wszechświatach zawsze zapowiada lepszy odcinek i ten także był z tych lepszych. Zostały tylko 4 do końca, więc raczej mamy już początek końca i nie będzię już stand-alone'ów.
  • 0

#5 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 29.12.2012 - |12:48|

Znów bardzo dobry odcinek. Żałuję, że dopiero w czwartym (!) sezonie serial zlapał swój rytm, większość odcinków jest ciekawa, a rozwijając się wątek główny wciąga i zmusza do sięgnięcia po kolejne odcinki. Tak trzymać!

Wydarzeniem odcinka było z pewnością zdemaskowanie Broylesa. Bardzo się cieszę, bo w ten sposób Jones (jak ja nienawidzę tego typa!) będzie miał, czegokolwiek on nie knuje, utrudnione zadanie - i być może w końcu uda się go jeszcze w tym sezonie u[beeep]ć raz na zawsze.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#6 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.02.2013 - |22:04|

Odcinek dobry, ale mam podobne zdanie jak delta, po co niszczyć oba światy? w jakimże to celu? istnieje kolejny?

No i choroba syna Broylesa, czy to nie było już kiedyś poruszane we wcześniejszych epizodach? (1,2 sezon?) - miałem wrażenie deja vu.

Rozkręcił się nieco ten sezon, aczkolwiek osobiście dla mnie zbyt dużo jest bełkotu i nielogicznych tematów. Liczę że końcowe odcinki wzniosą się ponad przeciętną.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych