Skocz do zawartości

Zdjęcie

Warrior (2011)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 16.12.2011 - |20:00|

Dołączona grafika

Nawiedzany tragiczną przeszłością były żołnierz marine, Tony Conlin (Tom Hardy), powraca do rodzinnego Pittsburgha. Zabiegając o wsparcie ojca Paddy'ego (Nick Nolte), byłego alkoholika i trenera, postanawia wziąć udział w turnieju mieszanych sztuk walki (MMA). Są to zawody wysokiego ryzyka, których nagrodą jest największa suma pieniędzy w dziejach sportu. Podczas gdy Tony przeciera sobie szlak do wygranej, jego brat Brendan (Joel Edgerton), były wojownik MMA, a obecnie nauczyciel w szkole, ledwo wiąże koniec z końcem. Gdy Brendan zostaje zawieszony w pracy - powraca na amatorski ring by zapewnić byt rodzinie. (filmweb.pl)

Jak dla mnie jeden z lepszych filmów 2011 roku. Zachęcony wysokimi ocenami na IMDb i filmweb obejrzalem wczoraj i nie żałuje. Niezła fabuła, dobra gra aktorska, nieżła muzyka i do tego mozna sie wzruszyć.

Użytkownik Shade edytował ten post 16.12.2011 - |20:03|

• 0

#2 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 14.05.2012 - |22:52|

Natknąłem się na film przez przypadek. Zachęcony pozytywnymi opiniami obejrzałem i również nie żałuję.

Cała historia jest prosta i przewidywalna, ale ogląda się ją bardzo przyjemnie. Powiedziałbym, że to taka nowoczesna wersja Rocky-ego. Typowy dramat sportowy z happy endem - ku pokrzepieniu serc :)

Aktorsko bez zastrzeżeń (widzę, że Tom Hardy od roli w The Take robi karierę). Nolte – klasa sama w sobie (chociaż trochę mało go było).

Jako, że większość filmów które ostatnio oglądałem rozczarowywała mnie, tym milej zostałem zaskoczony przez „Wojownika”.

Polecam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych