Skocz do zawartości

Zdjęcie

The River

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.12.2011 - |20:24|

Stacja ABC szykuje serial w formie dokumentu z poszukiwań zaginionego w Amazonii naukowca. Kiedy po pół roku od zaginięcia odebrany zostaje sygnał z nadajnika jego rodzina wyrusza na poszukiwania.

W obsadzie można będzie zobaczyć takich aktorów jak: Bruce Greenwood, Daniel Zacapa, Leslie Hope.

Pozostaje mieć nadzieję, że forma serii nie pociągnie za sobą klątwy pełnometrażowych przedstawicieli gatunku czyli trzęsących rąk, zakłóceń bez powodu i filmowaniu stóp uciekających nieszczęśników ;)

Premiera 7 Luty.

• 0
don't try

#2 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 07.12.2011 - |19:34|

Od początku up frontów, jak tylko się dowiedziałem o serialu, zainteresował mnie. I z pewnością obejrzę.
  • 0

#3 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.12.2011 - |21:00|

Smoky goes vacations

bardzo ładnie podsumowane, powiedziałbym że zapowiada się fajnie, ale serial? pewnie wszystkie sceny z n-odcinków są w tym trailerze a reszta to latające motylki i wiejący jak w DB wiatr :P

edit: 8 odcinków daje jakąś nadzieję, o ile na tym się skończy

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 07.12.2011 - |21:01|

• 0

#4 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.12.2011 - |09:25|

Jak jest 8 odcinków to i ja sprawdzę. Trailer nawet niezły.
No i wiemy już gdzie przeniósł się dymek z Losta ;) ABC trzyma go chyba w jakiejś klatce.
  • 0

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 02.02.2012 - |10:38|

Co ciekawe, serial ten będzie w Polsce emitowany przez nową stację AXN Spin HD już od... 7 lutego. Także kilka godzin przed amerykańską premierą, bo ta będzie również 7 lutego, ale w związku z inną strefą czasową u nas będzie to już noc z 7 na 8 lutego.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.02.2012 - |19:06|

Zobaczyłem temat, powiedziałem "nie dziekuje", zobaczyłem trailer powiedziałem z pełnym zdecydowaniem i entuzjazmem "ok, ja to oglądam!" :D
  • 0

#7 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.02.2012 - |15:44|

Pilotowy epizod to katastrofa. Wielkie rozczarowanie, zwazywszy, ze serial to produkcja Spilberga. Pokazuje, ze nie rozumie on materii telewizyjnej. Po slabiutkim Terra Nova, szykuje sie kolejna totalna wpadka. Pierwsze 44 minuty to kompletny chaos. Nie mailem sily ogladac drugiego epizodu. Nagralem. Moze obejze, moze nie.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 08.02.2012 - |15:45|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#8 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 08.02.2012 - |15:57|

Pilotowy epizod to katastrofa. Wielkie rozczarowanie, zwazywszy, ze serial to produkcja Spilberga. Pokazuje, ze nie rozumie on materii telewizyjnej. Po slabiutkim Terra Nova, szykuje sie kolejna totalna wpadka. Pierwsze 44 minuty to kompletny chaos. Nie mailem sily ogladac drugiego epizodu. Nagralem. Moze obejze, moze nie.

Bardzo razi w oczy ta "dokumentalość" i kręcenie kamerą z ręki? ABC chyba czuło, że ten serial może być klapą, o czym świadczy tak mała ilość zamówionych odcinków.

Użytkownik sephia edytował ten post 08.02.2012 - |15:57|

• 0

#9 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 08.02.2012 - |16:57|

@Jonasz - Spilberg niewiele miał wspólnego z tym serialem. Gdzieś czytałem, czy nawet oglądałem, że twórcy posłali mu scenariusze i on im powiedział co ewentualnie zmienić.. Także, jego nazwisko przy napisach jest typowo czystym zabiegiem marketingowym. Którego nie za bardzo rozumiem, przecież ten pan dla mnie zachęta nie jest do żadnego oglądania.
A co do serialu ja się skusiłem i nie pożałowałem, cała historia jest trochę naciągana ale wg. mnie może wyjść z tego całkiem dobre widowisko. Drugi odcinek był lepszy od pilota, więcej się działo. Czuć klimatem Paranormal Activity.

Ocena ode mnie dwóch odcinków 7+/10.
  • 0

#10 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.02.2012 - |11:28|

Nie chwyta za serce ten serial ale to pewnie przez moją niechęć do dokumentalnej formy. Nigdy nie przepadałem za tego rodzajem produkcji i teraz nie jest inaczej chociaż sama historia wydaje się ciekawa. Sezon jest w miarę krótki więc pewnie i tak obejrzę do końca może rozwinie się to w coś interesującego. Jak narazie szału nie ma. Typowe dla takiej produkcji zakłócenia w najciekawszych momentach i zaciemnienie tam gdzie jest coś ciekawego do pokazania.

Co do Spielberga to ostatnio jakaś taka moda panuje na reklamowanie się nazwiskami znanych ludzi chociaż niewiele mieli oni specjalnego wkładu w produkcję a Spielberg to już niedługo będzie ikona telewizyjnych produkcji. W zeszłym roku Terra Nova i Falling Skies teraz The River. Pewnie niedługo znowu coś mu się urodzi.
  • 0
don't try

#11 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2012 - |18:08|

Drugi epizod rownie chaotyczny jak poprzedni, ale to co sie dzieje jest troche bardziej sensowne. Trudno orzekac na tym etapie, ale dla mnie kilka zasadniczych wad. Popierwsze brakuje porzednej fazy pzredstawianie bohaterow dramatu. Drugie to techniki realizatorskie, ktora tworza klimat zupelnie nieprzystajacy do tresci.
  • 0
Genesis

#12 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 10.02.2012 - |15:27|

Historia jest bardzo ciekawa. I obejrzę kolejne odcinki na pewno. Na razie 1 odcinek był całkiem niezły
  • 0

#13 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 11.02.2012 - |03:05|

Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego bohaterowie filmu zachowują się irracjonalnie, kretyńsko i są po prostu debilami? Pierwszy odcinek wypuścili ducha, wiedzą, że coś niebezpieczne lata dookoła statku, a mimo to łażą sobie samotnie nieuzbrojeni, wychodzą nocą porozmyślać, przecież to chore jest. Ów duch też jest debilem, bo nie korzysta z okazji, gdy na pokładzie jest samotna i bezbronna kobieta.
Drugi odcinek, tekst że tego miejsca (rzeki) nie ma na żadnych mapach... Chyba o google maps nie słyszeli, dżungle Amazonii i rzeki tam są dość dokładnie obfotografowane :] Tak przy okazji, to są tak kręte jak rzeka z serialu, a może nawet bardziej :) Nocleg w dżungli na gołej ziemi chyba też nie należy do najbezpieczniejszych... Przygody bandy idiotów... A może to raczej scenarzyści są [beeep]mi.
  • 1

#14 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.02.2012 - |10:01|

Już nie mówiąc, że jak tylko weszli na statek i usłyszeli stukanie rzucili się na hura bo na pewno jest tam ojciec który od pół roku nie daje znaku życia ;) no ale to chyba ma tak wyglądać, oglądanie grupki narwańców jest widać ciekawsze niż rozważnej i odpowiedzialnej ekipy stąpającej po podobno niezbadanych dotąd terenach.
  • 0
don't try

#15 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.02.2012 - |15:01|

Panowie, ABC i wszystko jasne. Od dawien dawna nie było tam nic sensownego i godnego uwagi, ja ten kanał dawno już sobie podarowałem i nie sięgam po nic. A takie paradokumenty jak River to już wogóle wolna amerykanka.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#16 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 11.02.2012 - |23:08|

Panowie, ABC i wszystko jasne. Od dawien dawna nie było tam nic sensownego i godnego uwagi

Bluźnisz! :)
- Revenge
- Once Upon A Time

Wbrew pozorom to BARDZO udany sezon dla premier ABC. A "The River" od początku było ryzykownym przedsięwzięciem, temu też zamówiono tylko 8 odcinków. Szału nie ma i nie będzie, podobnie z oglądalnością. Ot taki miniserial ;)
  • 0

#17 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.02.2012 - |23:30|

Wydaje mi się, że wszystko co można było pokazać w tej formie zostało już wyeksploatowane w kinie dlatego serial nie porywa oryginalnością. A ABC miało swoje momenty. Może było ich niewiele ale jednak.
  • 0
don't try

#18 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 16.02.2012 - |17:33|

Narzekacie, ale jak się ma małe oczekiwania to się The River całkiem przyjemnie ogląda. Zabawne perypetie niezbyt rozsądnych ludzi w dżungli. :D
  • 0
http://magory.net - moja strona

#19 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2012 - |20:49|

To co sie dzieje to jeszcze ujdzie. Jak jest to pokazane jest nie do przyjecia. Po dwudzeistu minutach trzeciego epizodu przelaczylem na inny kanal, bo do zawrotow glowy, ktore poczylem po piecimunutach ogladania, dolaczyly mdlosci. Dla mnie serial sie juz skonczyl.
  • 0
Genesis

#20 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 17.02.2012 - |03:29|

Ja będę twardy i postaram się dalej oglądać mimo, że co chwila klnę pod nosem i obrzucam najgorszymi wyzwiskami autorów filmu :))) Ale nie wiem, czy długo dam radę...

Użytkownik Przemek Lipski edytował ten post 17.02.2012 - |03:34|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych