Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 052 - S04E13 - To Be, Act 1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (8 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (2 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

2. 9 (2 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

3. 8 (3 głosów [37.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 37.50%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 12.50%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.11.2011 - |16:29|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 30.11.2011 - |12:43|

Clay jednak przeżył, teraz nie wiadomo czy Jax teraz do niego w ogóle dotrze i zdoła dokończyć sprawę. Gemma tym razem nadrobiła złe wrażenie z zeszłego odcinka i to z nawiązką, heh.
Coś mi się widzi, że wydarzenia nie potoczą się ani po myśli Gemmy ani Tary.
  • 0

#3 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 30.11.2011 - |19:48|

Heh, oszukali mnie :D Jax jednak postrzelił Opiego, a Clay nie zginął. Tak to jest jak się człowiek zbytnio nakręca. Ogólnie odcinek dobry, ale jakoś spokojny. Cisza przed burzą ? ;)
  • 0

#4 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.11.2011 - |21:09|

Heh, oszukali mnie :D Jax jednak postrzelił Opiego, a Clay nie zginął

tak to jest jak się ogląda trailery :P
  • 0

#5 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.12.2011 - |00:20|

Ja chyba w tym odcinku usłyszałem więcej razy słowo "kocham" w przeróżnych odmianach, niż w zeszłe walentynki.

Odcinek dobry, ale nie było pier$#@%a, które jest trzymane na finał. Mam nadzieję...

Tara jest psychiczna, Clay zamiast zlecać jej zabicie, powinien umieścić ją w klinice.

Potwierdzają się przypuszczenia, że jednak Otto nie wydał, choć wciąż 100% pewności nie mamy.

Clay to twardy gość, będzie trzy odcinki umierał, w poprzednim dostał dwie kulki (bez armatki), a kipnie pewnie w finale.

Za dużo gołego Jaxa, za mało gołych lasek.

8/10
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#6 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 03.12.2011 - |09:22|

Potwierdzają się przypuszczenia, że jednak Otto nie wydał, choć wciąż 100% pewności nie mamy.

chyba raczej potwierdzają się że wydał. Lenny ma widzenia, Bobbie siedzi, akcja prokuratora zaplanowana... to, że Romeo Jaxowi powiedział co innego- to nie ma znaczenia, w końcu jemu nie chodzi o SAMCRO, tylko o to, jak wydymać wszystkich i zgarnąć całą pulę.

Generalnie odcinek słabszy, autorzy zbierają siły na finał.
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#7 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.12.2011 - |23:24|

chyba raczej potwierdzają się że wydał. Lenny ma widzenia, Bobbie siedzi, akcja prokuratora zaplanowana...

bardziej mnie zastanawia kogo wydał i co tam napisał w swoim oświadczeniu, bo podejrzewam że wydał Bobby'ego i nikogo więcej
  • 0

#8 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 04.12.2011 - |12:57|

Na pewno wydał jeszcze kogoś, przecież zebrał chyba cały zeszyt "grzechów" a z Bobbym to była sprawa osobista.
  • 0

#9 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.12.2011 - |13:17|

Co do sceny postrzelenia Claya to ładnie wszystko przewidziałem, a z drugiej strony to jednak było to zbyt przewidywalne i wolałbym być jednak zaskakiwany.
Opie to powinien pobierać lekcje jak wykańczać ludzi od Many'ego z BE to by takiej fuszerki nie odstawił. Teraz Jax będzie za niego musiał dokończyć robotę. To jest chyba oczywiste i nie chciałbym aby zostawili nas z cliffem jak Jax stoi nad Clayem i się waha albo wystrzeli i nie pokażą nam z jakim rezultatem.
Sam odcinek dość spokojny, sporo dywagacji, ale wszystko zostało ładnie przygotowane pod finał.
Otto sprzedał klub i w przyszłym sezonie coś czuję, że SAMCRO będzie ciężko się pozbierać. A skład po finale będą mieli mocno przetrzebiony coś tak czuję.
Tig jednak się nawrócił i może stanąć na drodze Jaxowi co może i dla niego się źle skończyć.
Tara pokazała się z takiej strony z jakiej jej jeszcze nie znaliśmy.
A co jest z Wendy? Wrzucili ją na 2 odcinki nic z tego nie wynikło i wątek nagle porzucony. Mam nadzieję, że jakoś to sensownie zakończą.
Szkoda, że to już finał i znowu czekanie prawie rok na kolejny sezon.

Ktoś wie co to za muzyczka leciała podczas pościgu za Tigiem?
  • 0

#10 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 06.12.2011 - |18:07|

Pamięta ktoś ile będzie trwał finał ? Pytam, bo przecież mają całkiem sporą liczbę wątków do zamknięcia i liczę że zostaniemy sowicie wynagrodzeni :)
  • 0

#11 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 06.12.2011 - |20:15|

Ktoś wie co to za muzyczka leciała podczas pościgu za Tigiem?

Z tego co udało mi sie wyszukać:

http://www.youtube.com/watch?v=9b7iOZiRdOE&feature=related

Co do samego odcinka, to spokojnie, ale oby to był spokój przed burzą ;)

Użytkownik goral_222 edytował ten post 06.12.2011 - |20:18|

• 0

#12 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.01.2012 - |16:10|

I to powinien być finał, z jednym dodatkowym wątkiem - śmiercią Claya, wszystko co najgorsze już zrobił, nie wiem co jeszcze może zrobić żeby zginął. Generalnie to był bardzo dobry odcinek z zarysowanymi wątkami pod kolejny sezon - jako wroga numer 1 wybrano Dziewiątki, Jax i Ope byliby na rozdrożu - opuścić klub albo próbować coś zrobić po nowemu. Wiadomo jednak że jest jeszcze jeden dodatkowy odcinek, który obraca wiele rzeczy o 180 stopni.

Użytkownik Macmax edytował ten post 15.01.2012 - |16:25|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych