Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 013 - S02E07 - Pretty Much Dead Already

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (10 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (6 głosów [60.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 60.00%

3. 8 (2 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (2 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 20.10.2011 - |18:08|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 28.11.2011 - |08:41|

Rick - morderca dzieci :))
To już co najmniej druga dziewczynka zaliczona...

::. GRUPA TARDIS .::

#3 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 28.11.2011 - |14:43|

No, ostro z tą końcówką odcinka .... Więc problem Sophii rozwiązany. Kto następny do odstrzału ??? Shane ???

Użytkownik Kiz edytował ten post 30.11.2011 - |20:22|

• 0

#4 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 28.11.2011 - |17:29|

Końcówka niezła. Po tej pierwszej części sezonu, bo z tego co widziałem kolejne odcinki w lutym to bym powiedział, że z 3 odcinki mi się podobały dokładnie 1, 3 (końcówka z Shanem jak zabił Otisa) i 7 (od połowy).Po 3 bardzo słabych (4,5,6), przychodzi taki 7 lepszy i głupi mam nadzieję, że będzie lepiej :| Jednym słowem serial ma wciąż potencjał, ale naprawdę scenarzyści muszą się poprawić - mniej bezsensownych rozmów zamiast nich przyśpieszyć trochę akcję i będzie dobrze.

Użytkownik Slide edytował ten post 28.11.2011 - |17:30|

• 0

#5 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 28.11.2011 - |19:14|

Ja to naprawdę nie wiem na co ludzie tak narzekają. To nie jest serial akcji a dramat i szczerze mówiąc to nie przeszkadzają mi odcinki "przegadane" lub "o niczym", jak to można wyczytać w wielu komentarzach. Jest to na tyle dobry serial, że każdorazowo czekam na kolejne odcinki.
  • 0

#6 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 28.11.2011 - |20:03|

A jakiż to dramat był w tym odcinku pokazany bo jako żywo (nomen omen) nie zauważyłem ?
No chyba, że chodziło ci o to dramatyczne wyciąganie zombiaków z błotka ?

Użytkownik psjodko edytował ten post 28.11.2011 - |20:07|

::. GRUPA TARDIS .::

#7 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 28.11.2011 - |20:52|

Czytaj ze zrozumieniem, pisałem ogólnie o serialu. Owszem TWD nie jest wybitny, jednak nie jest tak słaby jak niektórzy starają się z niego zrobić. Zauważyłem również że krytyka bieże się głównie z błędnych oczekiwań, czyli wina leży po stronie widza a nie serialu.
  • 0

#8 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 28.11.2011 - |22:36|

Odcinek bardzo dobry. Generalnie TWD ma coś w sobie, że chce mi się go oglądać. Niby przegadany, często absurdalny, ale i tak w poniedziałki wybieram go jako pierwszy do 'przemaglowania' (ponad Dexem, Homeland i HoW).

Choć z drugiej strony, czasem zdarza mi się ostro sklinać, gdy widzę kolejne rozterki Lori, ciągle tę samą minę Dale'a i strzelającą do wszystkiego Andre'ę. W tej chwili najbardziej interesujące postacie to Shane, Glenn i Daryl.

PS: Troszkę humoru -> http://the-walking-d...nny.tumblr.com/
  • 0

#9 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.11.2011 - |02:09|

na prawdę dobry odcinek przed przerwą.
Mam tendencję do przewijania nudnych momentów seriali. W tym odcinku ani razu nie dotknąłem klawiatury ^^.
Jak powiedział przedmówca serial ma swoje wady, ale po mimo to dobrze się go ogląda, nie w każdym odcinku jest to tak widoczne, ale jeżeli się przyjrzeć temu bardziej ze względu na postacie to oprócz denerwującej blondyny jest kolorowo :)
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#10 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.11.2011 - |10:04|

Postarali się na połowę sezonu. Nawet gadanina nie była tak drętwa jak bywało do tej pory. Nie wiem tylko dlaczego jak tylko zaczęła się akcja ze stodołą czekałem aż wyjdzie z niej Sophia. Ale może to i dobrze dla serialu, że ta historia nie skończyła się happy endem.
  • 0
don't try

#11 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 29.11.2011 - |14:29|

Dla mnie najlepszy odcinek w tym sezonie .
  • 0

#12 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 29.11.2011 - |15:04|

No może trochę lepiej niż przy pozostałych odcinkach tego sezonu, ale do rewelacji wciąż daleka droga. Właściwie tylko końcówka robi wrażenie. Generalnie to siedziałem jak w transie te kilka ostatnich minut. Co do Sophii to raczej się tego nie spodziewałem i właściwie to myślałem, że ją raczej gdzieś jednak odnajdą.
Co do reszty odcinka to przegadany właściwie o niczym. No i całe szczęście zakończyli ten nieszczęśliwy wątek Sophii. Teraz na bank będą musieli się pożegnać z domkiem na prerii i ruszyć dalej w drogę. Może przez to zrobi się nam ciekawiej.
W końcu błysnął Shane, niezły ten jego wybuch. No i szkoda że nie odstrzelił Dale'a bo na ten głupi wyraz twarzy co odcinek to już patrzeć się nie da. Obok Lori to kolejny kandydat na najgłupszą minę roku.
Resztę sezonu obejrzę i zobaczymy czy coś się zmieni na lepsze.
  • 0

#13 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 29.11.2011 - |21:41|

Nie no @delta, oddajmy sprawiedliwość - zdecydowanie najlepszy odcinek (zarówno z 1 jak i 2 sezonu). Diametralnie różny od tego poprzedniego, też w dużej mierze przegadany, ale:
- wreszcie było dużo emocji
- wreszcie bohaterowie zaczęli się zachowywać jak ludzie, działający pod ogromną presją, czujący na plecach zagrożenie
- dialogi nie były durne, no może poza duetem Daryl - matka Sophie
No i końcówka, też można rzecz nareszcie jakaś prawdziwie dramatyczna, pierwszy raz poczułem, że to kiedyś byli ludzie i zrobiło mi się ich żal. Dale to faktycznie jedna ze słabszych postaci, coraz lepszy jest Shane i Hershel. Mam nadzieję, że to dobry prognostyk na drugą połowę.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#14 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.12.2011 - |00:47|

Mnie tylko cały czas zastanawia dlaczego Rickowi nie przyszło do głowy, by DOKŁADNIE opowiedzieć Hershellowi o swoim pobycie w tym centrum chorób zakaźnych i wszystkim, co powiedział im naukowiec. W końcu dla weterynarza takie informacje mogłoby być dużo bardziej przekonujące niż chaotyczne opowieści o tym, jak to widzieli ludzi umierających i powracających do życia. Już sam argument z widokiem z MRI byłby dość mocny - w końcu widzieli jak niszczone są połączenia neuronowe stanowiące o tym, kim była ta osoba. Proces jest nieodwracalny. Właśnie to mogliby mu spróbować wytłumaczyć.
Generalnie jestem ciekaw jak zachowa się teraz, po wszystkim co widział. Z pewnością będzie wkurzony z powodu samowoli Shane'a, ale z drugiej strony otrzymał ostateczny dowód na to, że to nie są po prostu chorzy ludzie. Maggie zmieniła zdanie właśnie w wyniku takich sytuacji (studnia i apteka).

Nie rozumiem narzekania na ten serial. Już w pierwszym sezonie mogliśmy się zorientować, że to nie będzie żadna "nawalanka" w rodzaju Resident Evil. To po prostu serial osadzony w realiach postapokaliptycznych. Scenarzyści zdecydowali się na zombie, ale równie dobrze mogłoby chodzić o jakąś zarazę, wojnę atomową albo upadek meteorytu. BTW oglądając TWD uświadamiam sobie jak bardzo chciałbym zobaczyć kolejny sezon "Jericho"...
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#15 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 10.12.2011 - |12:33|

Po narzekali, ale oglądać będą (ja też uważam, że trochę wali nudą). Ale odcinek był jednym z lepszych sezonu. Początek trochę nudnawy, ale koniec już wbijający w fotel. Można powiedzieć, że 1 odcinek i 7 tego sezonu były jednymi z najlepszych. Ciekawe jak to będzie dalej więc czekamy do lutego.
A swoją drogą, patrząc na Amerykańskie zachowania, to przez chwilę myślałem, że Daryl i Carol w tej stajni rzuca się na siebie xD.
  • 0

#16 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 19.12.2011 - |21:40|

Przez 6,5 odcinków drugiego sezonu pierdu, pierdu, gadu, gadu, a na koniec dalim czadu - w r e s z c i e.
Mam nadzieję, że zgodnie z zapowiedziami, dalej będzie tylko lepiej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych