Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 047 - S04E08 - Family Recipe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (2 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

2. 9 (3 głosów [60.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 60.00%

3. 8 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.09.2011 - |17:29|

Zapraszamy do dyskusji.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 26.10.2011 - |21:17|

coraz goręcej... SoA będzie miało 5 sezon- więc klub się nie rozpadnie- ale wątpię, czy Clay dotrwa. Kto jeszcze pozostał z 9? tylko Lenny w pierdlu...
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#3 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 27.10.2011 - |15:23|

Mam tylko nadzieję że klub nie łyknie tak łatwo tego, że za śmierć Pineya odpowiedzialny jest kartel. Jak wiadomo tego typu egzekucja nie jest w stylu kartelu, w dodatku Clay popełnił błąd malując krwią na obrazku LS (Lobo Sonora) i mam nadzieje że ten fakt nie przejdzie przez nikogo nie zauważony. Nawet jeśli, to chociaż Tara powinna dodać 2+2 i domyśleć się kto za tym stoi, zwłaszcza jeżeli śmierć Pineya zostanie uznana za dziwną/podejrzaną.

Na plus zdecydowanie wątek humorystyczny tego odcinka =)

Użytkownik no1special edytował ten post 27.10.2011 - |15:23|

• 0

#4 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.10.2011 - |23:47|

W sumie to było do przewidzenia, że Piney zginie. Następny Unser, a po nim pewnie Tara, Jax się wścieknie i tyle zostanie z klubu. :D

No ale starczy tego wróżenia z fusów. Akcja była naprawdę niezła, mam nadzieję że szybko wrócą do głosowania o zmianę lidera, póki są świeżo po najaździe LS. Szkoda że nie było żadnej sceny z zastępcą prokuratora, Scena z panem bez paluszków równie dała radę. Ogólnie odcinek oceniam tylko oczko słabiej niż poprzedni. 9/10
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#5 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.10.2011 - |00:43|

Trochę mnie zdziwiło, że tak szybko wykończyli Pineya, znaczy na finał muszą szykować coś naprawdę mocnego.
Zgadzam się, że Unser też jest raczej do likwidacji, natomiast zabójstwa Tary zupełnie nie widzę.
Ciekawy jestem, kto jeszcze jest wtyką LS poza Pedro. Tego Rafiego z Majów coś ostatnio dużo, więc może on?
Zostaje jeszcze motyw Juice'a i Chibsa, też może być interesująco, tak samo jak sprawa z Charming Heights.
Faktycznie mało ostatnio zastępcy prokuratora, ale czuję, że on może zostać na kolejny sezon, żeby nie tworzyć nowego public enemy dla SoA, więc może jeszcze się rozkręci.
Z niecierpliwością czekam, co będzie dalej :)
  • 0

#6 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.10.2011 - |13:38|

Z tym zabiciem Tary, to ja tak życzeniowo myślę, bo przypomina mi byłą, która zresztą jest po fachu jak Tara. Więc nie mogę się doczekać, kiedy zacznie gryźć glebę. ^^ Jak wyjedzie z dzieciakami, to będzie szansa, poza tym Jax potrzebuje odpowiedniej motywacji do działania. Bobby raczej zostanie żyw, mogło by się zacząć wydawać powoli podejrzane gdyby zaczęli ginąć wszyscy ci, co są przeciw linii programowej Clay'a. Szkoda mi Ope'a, najpierw jego żona, teraz ojciec, wszystko z rąk braci z klubu...
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#7 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 31.10.2011 - |22:09|

No to Juice dostał znak od swojego boga w sprawie głosowania. Takie wejścia jak to Lobo Sonory do warsztatu lubię B) A Clay powinien sobie przypomnieć co w "Ojcu chrzestnym" papa Corleone mówił o narkotykach - ale to już musztarda po obiedzie. Za Piney'a powinien zostać wbity na pal jak Azja Tuhajbejowicz i to na tępy koniec, wymownie rozwalony Żniwiarz na plecach Piney'a - klub się kończy.
P.S. Yungar - oklaski za tekst o warszawskiej Pradze - klasa tłumacza!
  • 0

#8 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.11.2011 - |19:28|

eee obstawiam że w głosowaniu przeciw Clayowi będzie tylko Bobby bo niby kto miał być jeszcze, była szansa że Piney i Ope ale jednego nie ma a drugi jak zwykle uwierzy w ładną gadkę Claya o zemscie itp

nie rozumiem idei tej "zasadzki", jakoś słabo to wyszło, siedzą stadem w szopie i na co liczyli gdyby tamci wparowali w podobnym stylu jak do warsztatu?
  • 0

#9 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 02.11.2011 - |11:34|

No, takie odcinki to ja lubię. Konkretnie i na temat.
Wielka szkoda Piney'a i rodzi się pytanie kto następny jest na liście Claya do odstrzału. Moim zdaniem Unser, ewentualnie Bobby. O Tarę natomiast jestem spokojny. Coś czuję, że jak dojdzie do finałowego starcia w klubie to przy okazji może jeszcze zginąć ktoś postronny.
Ciekawie zapowiada się wątek Juice'a i Chibsa. Zastanawiam się czy Juicy boy przyzna się do tego, że współpracuje z Rooseveltem.
Panowie mundurowi wcinali zupkę z wkładką od Chucky'ego aż im się uszki trzęsły :D Duży plus za dorzucenie wątku humorystycznego do tego jakże naładowanego napięciem i akcją odcinka.
Tak sobie teraz myślę, że to może być najlepszy sezon w historii SoA. Zobaczymy co nam zaserwują dalej, ale póki co jestem bardzo usatysfakcjonowany obrotem wydarzeń.

Trochę mnie zdziwiło, że tak szybko wykończyli Pineya, znaczy na finał muszą szykować coś naprawdę mocnego.

Może odstrzał Claya za jego zagrywki. To już jest chyba tylko kwestia czasu i może właśnie to dostaniemy w finale.
  • 0

#10 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 28.12.2011 - |16:45|

No i po Pineyu, szkoda. Durnota i chciwość Claya sięgają zenitu, od zawsze mnie drażnił, ale w tym sezonie przechodzi sam siebie, właściwie wydaje się, że nie ma w tej chwili rzeczy, której by nie zrobił, łącznie z zabiciem Gemmy.
Sam nie wiem kto padnie następny? Mimo wszystko obstawiam Juice'a, w tej chwili to jeden kłębek nerwów i na pewno popełni jakieś głupstwo.
Poza tym potwierdza się kolejny raz, że w handlu narkotykami nie ma zmiłuj się, nie ma praktycznie żadnych reguł. No cóż szybka kasa = szybka śmierć.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych