Odcinek 046 - S04E07 - Fruit for the Crows
Napisano 16.09.2011 - |17:27|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 19.10.2011 - |14:18|
Bobby też zaskoczył. Jak tu nie lubić gościa. Święty nie jest, ale na tle reszty... W połowie sezonu taka rewolucja, no no. A wynik wcale nie jest oczywisty.
Użytkownik Kiara edytował ten post 19.10.2011 - |14:51|
Napisano 20.10.2011 - |21:11|
Napisano 20.10.2011 - |23:02|
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Czy Otto dowie się że Bobby go okłamał (że niby zabili Georgie'go) i tym że klub prowadzi biznes z kartelem (narkotyki). Jestem ciekaw czy przypadkiem Otto nie pęknie i nie zacznie sypać. Wiem że zawsze był w 100% lojalny wobec klubu, ale wszystko ma swoje granice. Być może będzie to jedna z niespodzianek (i problemów dla SoA) jakie jeszcze zaserwują nam scenrzyści.
Użytkownik no1special edytował ten post 20.10.2011 - |23:14|
Napisano 21.10.2011 - |15:27|
Zaskakująca decyzja Bobbiego, oby Jax dowiedział się o listach od Tary albo Piney'a PRZED głosowaniem. To byłoby rewelacyjne.
Jest to obecnie najlepszy serial sezonu.
Napisano 21.10.2011 - |17:34|
jak zagłosują teraz SoA? czy Clay znowu ich "zwiąże" mówiąc tym,że potrzeba w takiej chwili silnego przywódcy- i go poprą, czy wręcz odwrotnie-wszystko obróci się przeciwko?
w sumie szkoda, lubiłem Juice'a...
a co jeśli Meksykanie ze sceny z Lobo Sonoro zaczną sypać? przecież rozpoznają wszystkich członków? a może to będzie finał sezonu- wielka obława i areszt SoA na podstawie tych zeznań?
Użytkownik gregohr edytował ten post 21.10.2011 - |17:35|
Napisano 21.10.2011 - |19:03|
scena ze szturmem genialna, taka esencja The Shield mi się od razu przypomniała, napięcie było prawie namacalne. Mam wrażenie że ten sezon jest dużo mocniejszy niż poprzednie, a akcja goni akcję, szczególnie jak sobie przypomnę zszywanie [beeep] Tiga u ojca Gemmy - choć jednocześnie akcenty humorystyczne prawie zniknęły, a miały swój urok - tu mi się przypomina gadka o hybrydach
Napisano 21.10.2011 - |20:41|
W każdym razie wiemy, że współpraca z kartelem kiedyś się skończy tylko w jaki sposób bo wiadomo, że o tak zerwać umowy nie mogą.
ps. orientuje się ktoś o co chodziło z tą naszywką? Kim stał się JuIce dla klubu?
Użytkownik Wodzu edytował ten post 21.10.2011 - |20:47|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 21.10.2011 - |21:35|
Też mam nadzieję że to "chrupnięcie" na samym końcu to był pękający pod ciężarem Juic'a konar - oby!
Napisano 21.10.2011 - |23:25|
"Men of Mayhem" is worn by club members who have spilled blood on the club's behalfps. orientuje się ktoś o co chodziło z tą naszywką? Kim stał się JuIce dla klubu?
Napisano 22.10.2011 - |09:25|
Napisano 22.10.2011 - |22:04|
Jak dla mnie ten dźwięk to był właśnie upadający konar + Juice.Też mam nadzieję że to "chrupnięcie" na samym końcu to był pękający pod ciężarem Juic'a konar - oby!
"Men of Mayhem" is worn by club members who have spilled blood on the club's behalf
Fajne się teraz dostaje wyniki w Google jak się wpisze "Men of Mayhem".
Praktycznie 99% dotyczy serialu SoA.
Jeśli chodzi o Bobbiego i jego wotum dla Claya to niezły moment sobie na to wybrał.
Nie odwala się takich numerów które osłabiają klub w środku takiego zamieszania jakie tam teraz mają.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 24.10.2011 - |13:02|
Bobby ostro się postawił naszemu szefowi. Wydaje mi się, że Clay raczej powinien wygrać, a wtedy przyszłość naszego Elvisa widzę cienko. Znając Claya to może jeszcze podkręcić tą sprawę z Otto i Bobby może pójść do odstrzału. Może jeszcze nie teraz, ale jest to raczej pewne. To obok Pineya mój drugi faworyt do odejścia z tego świata w końcówce tego sezonu.
A co do końcówki odcinka to po prostu takiego rozwiązania się zupełnie nie spodziewałem. Musiałem kilka razy obejrzeć bo normalnie nie wierzyłem. I dodatkowo ogarnął mnie jakiś taki smutek. Podobnie miałem ze śmiercią Half-Sacka. Sądziłem że przy tym serialu mnie takie rzeczy ominą, ale widać Sutter też potrafi człowieka nieźle wzruszyć.
No i na horyzoncie pojawił się drugi kartel co wróży konkretną rozp***duchę w niedalekiej przyszłości. I już teraz strach ogarnął cały klub. Będzie ostro.
W końcu też pokazał się z konkretnej strony nasz pan prokurator. Wychodzi na to że gość jest bezwzględny, ale z drugiej strony żeby walczyć z gangami i całymi tymi kartelami trzeba stosować tego rodzaju metody. Nie ma zmiłuj się niestety.
Coś czuję, że im dalej tym ciśnienie będzie jeszcze bardziej rosło.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 24.10.2011 - |17:52|
Napisano 24.10.2011 - |16:03|
Napisano 24.10.2011 - |17:51|
@johnass litości. Komuna i czasy wiecznej cenzury już dawno minęły.rozp***duchę
Napisano 24.10.2011 - |18:50|
Dbaj o kulturę języka. Dotyczy to zarówno unikania wszelkich wulgaryzmów, niepotrzebnych obcojęzycznych wstawek jak i dbania o ortografię, gramatykę i interpunkcję. Pamiętaj, że jeden źle postawiony przecinek, może zmienić całkowicie znaczenie zdania. Staraj się pisać językiem jak najbardziej komunikatywnym.
Napisano 25.10.2011 - |14:38|
co do tego drugiego kartelu to nie był bym taki pewny ile go się pojawiło, a ile to majstrowanie przez Claya czy na jego prośbę przez Romeo.
ale o czym piszesz? o ataku na Mayan? hmmm...że Clay w porozumieniu z Romero Paradą chcą ich wycyckać...może...
Napisano 27.12.2011 - |12:11|
I tak jak prorokuje od jakiegoś czasu - tam gdzie są narkotyki tam jest i śmierć, nie ma opcji by toczyło się to wszystko w pełnej zgodzie i harmonii. Ciekawe czy wątek Juice'a się właśnie skończył (dodajmy że niezbyt sensowny)? - mimo że go polubiłem to chciałbym żeby odszedł, lepiej tak niż jakby miał sprzedawać swoich braci.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »