Skocz do zawartości

Zdjęcie

Boss

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

#1 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.08.2011 - |13:27|

Dołączona grafika

Opis:

Serial opowiada o burmistrzu miasta Chicago (Kelsey Grammer), któremu zdiagnozowano chorobę degeneracyjną mózgu. Wie o niej tylko on i jego lekarz. Projekt inspirowany Królem Lirem umiejscowiony jest w politycznej maszynie Chicago.
Jest to debiut telewizyjny Gusa van Santa, który będzie reżyserem.

Obsada:

Kelsey Grammer - Burmistrz Tom Kane
Connie Nielsen - Meredith Kane
Hannah Ware - Emma Kane
Jeff Hephner - Alex Zajac
Kathleen Robertson - Kitty O'Neill
Martin Donovan - Ezra Stone
Troy Garity - Sam Miller
Rotimi Akinosho - Darius Morrison

Premiera: 21.10.2011

Szykuje się świetny dramat tym razem od Starz. Obsada + reżyser i powinien wyjść z tego hit.
Pierwszy sezon ma mieć 8 odcinków.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 27.10.2011 - |11:38|

• 0

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 08.08.2011 - |17:34|

Gus Van Sant tylko wyreżyserował pilot więc jego wkład to jak Scorsese przy Boardwalk Empire.
  • 0

#3 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 08.08.2011 - |20:56|

Widzę, że Kelsey Grammer idzie w ślady chociażby Bryana Cranstona i chce zerwać z komediowymi rolami. Nie dziwne skoro ostatnio każdy serial z nim był szybko kasowany.
  • 0

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 07.09.2011 - |16:19|

http://www.spoilertv...st-trailer.html

Wygląda nieźle, powiedziałbym, że nawet bardzo nieźle. Jeszcze nie ma oficjalnych recenzji, ale podobno kilku krytyków, których widziało pilot twierdzili, że serial pozytywnie ich zaskoczył.

cymrean, Kelsey Grammer jest aktorem teatralnym, który ze sztuk teatralnych poszedł do telewizji, więc większość go nie zna z dramatów, ale to nie problem dla niego, ale jak słusznie zauważyłeś krytycy, którzy widzieli pilota porównują jego transformację do Cranstona czy Chiklisa. Poza tym ma fajny głos, chętnie posłucham :D.
  • 0

#5 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.09.2011 - |09:24|

Wow, premiera dopiero za kilka dni, a Starz zamawia już 2 sezon, który będzie miał 10 odcinków. Moim zdaniem dosyć odważne posunięcie szefów stacji. Chyba trochę aby zachęcić do oglądania.
  • 0

#6 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 28.09.2011 - |10:10|

Nikt nie jest tak odważny, aby zamówić drugi sezon średniego serialu przed premierą, to posunięcie przypomina mi ruch ze Spartacusem. Podejrzewam, że musi być nieźle, ale lepiej nie zapeszać.
  • 0

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.10.2011 - |10:59|

01x01 Pilot
Powiem jedno - jest to kolejna bardzo dobra premiera tej jesieni (i znowu stacja kablowa). Siedziałem przed ekranem jak zahipnotyzowany (godzinka zleciała mi nie wiadomo kiedy). Jak ktoś jest fanem dobrego dramatu to jest to pozycja obowiązkowa (przynajmniej po pilocie). Nie wiem jak będzie dalej, ale myślę że poziom będzie utrzymany. Skoro zamówili już przed premierą 2 sezon to nie może być inaczej.
Aktorsko mistrzostwo świata. Kelsey Grammer jest rewelacyjny. Wszystkie sceny z nim to po prostu miód dla oczu (scena jego wybuchu z tarmoszeniem za ucho świetna). Myślę, że obok Cranstona kandydat do jakiejś nagrody za ten sezon, chociaż zobaczymy co jeszcze pokaże Hoffman w Luck. Podobnie ma się sprawa z żoną naszego burmistrza. Niby taka spokojna i uśmiechnięta, ale jak trzeba przemienia się w bezwzględną sukę (pewnie @johnass znowu wytnie mi to słowo dbając o tzw. "kulturę wypowiedzi" ;)), chociaż robi to w bardzo spokojny i opanowany sposób. Dodatkowo jest jakże zmysłowa asystentka (pamiętam tą aktorkę jeszcze ze starego dobrego Beverly Hills 90210, które w latach 90. oglądał chyba każdy ;)), która odsłania nam swoje wdzięki, a wstydzić się nie ma czego :D Reszta obsady też bez zarzutu. Nikt póki co nie drażni za co duży plus.
Jest główny wątek czyli choroba naszego "Frasiera", z którą musi sobie radzić będąc na świeczniku, a dziennikarze już czyhają na niego. Jest wielka polityka i różne machinacje z nią związane. Jest nie zawsze czysta walka o władzę, są kontakty ze światkiem przestępczym, intrygi oraz perypetie rodzinne. To małżeństwo Kane'a jest zdecydowanie tylko pod publiczkę. Ciekawie zapowiada się też wątek córki Kane'a, o której póki co mało jeszcze wiemy, a mam nadzieję, że szybko wyjaśnią nam o co z nią chodzi i jakie ma problemy, bo że je ma to już teraz wiadomo. No i jest niezły, momentami nawet mroczny klimat.
Od strony technicznej też nie najgorzej. Rzuciły mi się w oczy fajne ujęcia kamerą, takie mało spotykane przy innych produkcjach, a może nawet i nowatorskie (raczej jestem laikiem w tym temacie więc tak mi się tylko wydaje). Reżysersko bardzo dobrze, Gus van Sant stanął na wysokości zadania.
Produkcja ma raczej poważny charakter i humoru w niej się nie znajdzie, ale jedno mnie rozbawiło. Mianowicie mamy postać o jakże swojsko brzmiącym nazwisku Zajac (nawet chyba jest wspomniane o jego polskich korzeniach), a wymawiają je "Zejdżek", aż zgłupiałem jak to usłyszałem :)
Zdecydowanie polecam się zapoznać z nową produkcją od stacji Starz.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 27.10.2011 - |11:48|

• 0

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.10.2011 - |18:59|

I.01
im dalej tym było dla mnie lepiej, choć narobiłeś mi @delta znacznie większego apetytu:) nudne początki, typowe rozgrywki polityczne, niekoniecznie ciekawe, dużo gadaniny.
W drugiej części jednak stopniowo poznajemy innych bohaterów - żonę, córkę naszego Bossa i robi się dość mocno dramatycznie i mrocznie.
Aktoreczka z Beverly Hills - rzeczywiście zdrowizna mimo swoich 39 lat:)
Po pierwszym odcinku bardzo dużo pytań, coś się musiało wydarzyć w rodzinie burmistrza bo i żona i córka niespecjalnie chcą z nim rozmawiać. Powinno być ciekawie.
Jesli chodzi o stronę techniczną to mi przeszkadzała akurat kamera, Van Sant to świetny reżyser ale nie do końca w moim guście - obraz zza pleców, zbliżenia na twarz, wyczuwałem próby wizjonerstwa i popisywania się. Może się mylę.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#9 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.10.2011 - |08:36|

Jesli chodzi o stronę techniczną to mi przeszkadzała akurat kamera, Van Sant to świetny reżyser ale nie do końca w moim guście - obraz zza pleców, zbliżenia na twarz, wyczuwałem próby wizjonerstwa i popisywania się. Może się mylę.

A mnie właśnie wszystko to o czym piszesz podobało się. Coś nowego, inne spojrzenie na to jak można pewne sceny nakręcić. Czy to jest wizjonerstwo i popisówka? Chyba nie do końca, raczej próba "unowocześnienia" przekazu. Takie zbliżenia na twarz, a czasami wręcz tylko ukazane są zęby czy oko bardzo przypominają mi komiks, a przynajmniej takie odniosłem wrażenie.
Generalnie, dla mnie wszystko co nowe jest ciekawe, chociaż nie zawsze zdaje egzamin (patrz beznadziejne nowatorskie ujęcia w naszej rodzimej produkcji 1920. Wojna i miłość).
Zobaczymy jak ta strona techniczna będzie wyglądała dalej kiedy za reżyserię zabiorą się inni.
  • 0

#10 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.10.2011 - |17:27|

1x01
Jestem w pełni usatysfakcjonowany, od pierwszej do ostatniej sekundy miód na moje oczy i uszy. Facet wydaje się stworzony do tej roli (nie mam bagażu "Frsaiera" bo nie oglądałem, ale wiem o czym piszą poprzednicy gdyż sam się zastanawiałem co robi świrnięty ojciec ze "Zwariowanego świata Malcolma" w "Breaking Bad" - szybko się przekonałem że robi świetną robotę. Bardzo wysoko oceniam tą premierę, nawet wyżej niż "Homeland" i skoro to STARZ to się chyba nie zawiodę. Po moim pendrivie widzę że mamy całkiem, całkiem sezonik - a jeszcze przecież "Hell on Wheels" nadchodzi ;)
  • 0

#11 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.11.2011 - |15:31|

zastanawiam się czy warto zaczynać oglądać, chociaż bardzo mnie zainteresował ten serial

1. odcinek 660k widzów --> bodajże rekordowo słaby debiut w Starz (1,7mln z powtórkami)
2. odcinek 390k widzów --> -44% (1,1mln z powtórkami)

niby 2 sezon zamówiony, ale nie rozpoczęta produkcja więc wszystko może się zdarzyć
  • 0

#12 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 12.11.2011 - |22:12|

1x02
Piękna rozrywka polityczna, senator przy pomocy życzliwych pięknie "strzela sobie w stopę". Pan dziennikarz kopie dalej i sprytne próbuje podejś żonkę Toma. Wychodzą nowe fakciki dotyczące życia rodzinnego pana burmistrza, który w obliczu choroby próbuje (albo musi) trochę inaczej spojrzeć na otoczenie. Dla mnie serial nadal spoko.
  • 0

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.11.2011 - |15:17|

01x02
Dla mnie nadal świetnie się ogląda. Fajnie pokazane te wszystkie machinacje polityczne i ogólnie cały światek politycznego Chicago.
Dodatkowo żona zaczyna podejrzewać, że nasz burmistrz faktycznie coś ukrywa. Podobnie sprawa wygląda z naszym dziennikarzem, tylko żeby nie skończył jak jego odpowiednik z The Shadow Line, czyli przypadkowo potrącony przez samochód bo ręcę Kane'a wydają się sięgać daleko.
No i najbardziej tajemniczy jest wątek córki. Ciekawe co się stało, że rodzice się na nią wypieli. Pewnie dragi albo może coś jeszcze gorszego. Mogliby ujawnić trochę więcej faktów.
No i panna sekretarka i nasz kandydat Zejdżek lubią jak im adrenalina skacze :) Ciekawe będzie jak ktoś ich w końcu przyłapie.
Ogólnie wrażenia bardzo dobre mimo nienajszybszego tempa. Ogólnie dużo produkcji ostatnio skupia się bardziej na klimacie czy dialogu niż jakiejś pędzącej do przodu akcji. Do mistrzów takiego rodzaju seriali czyli AMC dołączyło ostatnio Showtime (Homeland), a teraz Starz, no i oczywiście jest jeszcze HBO ze swoimi produkcjami.
  • 0

#14 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.11.2011 - |22:31|

I.02
nieźle się ogląda, choć specjalnych emocji nie budzi. No i jest to serial nie dla wszystkich, akcji nie ma prawie wcale, wszystko toczy się leniwie, polityczne gierki na pierwszym miejscu. Może się znudzić.
Coś ten kandydat na gubernatora nie może się opanować mimo iż żonę ma z górnej półki. A McCullen nie śpi.
W tle choroba burmistrza i problemy rodzinne z córką (dużo więcej się dowiedzieliśmy z tego odcinka) - jakieś przyspieszone tempo było podczas jej "ćpania", ale nawet zgrabnie wyszło.
Żona burmistrza widać też ma zakusy na karierę, może będzie rozgrywka a'la Clinton?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#15 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.11.2011 - |13:36|

01x03
Skutki choroby coraz bardziej widoczne chociaż Tom stara się z tym walczyć.
Machinacji politycznych ciąg dalszy. Podobają mi się te wszelkie potyczki słowne oraz pokazanie całej tej machiny politycznej, te wszystkie gierki, dwuznaczności, podchody. Nieźle to tutaj wyszło.
Dodatkowo sporo odważnych scen erotycznych (nie ma to jak kablówka).
Póki co po Homeland i obok AHS to najlepsza premiera tej jesieni.
  • 0

#16 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 21.11.2011 - |22:00|

1x03
Lubię te polityczne klimaty. Tak się zastanawiam czy pani asystentka burmistrza nie kręci z młodym kandydatem na gubernatora za wiedzą szefa - dobrze jest mieć haka na wszystkich ^_^
  • 0

#17 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 22.11.2011 - |22:11|

I.03
podobnie jak dwójce wyżej też mi przypadł do gustu, takie poważne kino, bez naciągania i tworzenia dyrdymałów. No i gra aktorska to aż się chce patrzeć - świetny burmistrz, świetny obecny gubernator, niezwykle seksowna asystentka burmistrza, bardzo ładna córka, intrygująca żona - wszyscy dobrze wyglądają i też bardzo dobrze grają.
Pogubiłem się w tych kochankach burmistrza - ostatnio miał jakąś inną, teraz 2 kolejne się zabawiały, a i ta opiekunka starego burmistrza widać że też go darzy sympatią, tylko zdrowia mu brak, to musi być okropne uczucie...
  • 0

#18 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 25.11.2011 - |16:20|

Pogubiłem się w tych kochankach burmistrza - ostatnio miał jakąś inną, teraz 2 kolejne się zabawiały, a i ta opiekunka starego burmistrza widać że też go darzy sympatią, tylko zdrowia mu brak, to musi być okropne uczucie...

Jednym z objawów choroby burmistrza są halucynacje i właśnie nie wiem czy to nie były jego przywidzenia , szczególnie z tą opiekunką dziwnie to wyglądało , nagle się rozbiera i wychodzi.
  • 0

#19 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 06.12.2011 - |17:37|

Ktoś już oglądał 6-7 odcinków ? Wrażenia ? Bo nie wiem czy się za to zabierać czy nie :)
  • 0

#20 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.12.2011 - |09:12|

Yungar z napisami nie wyrabia więc w temacie cisza ;) Ale po 3 odcinkach polecam jak najbardziej. Jeśli ktoś lubi takie polityczne klimaty.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 07.12.2011 - |09:13|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych