Skocz do zawartości

Zdjęcie

Community

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.08.2011 - |10:01|

Zawieszonemu przez Stanową Izbę Adwokacką prawnikowi, Jeffowi Wingerowi (Joel McHale, „Spider-Man 2”), nakazano ukończenie studiów po tym, gdy jego dyplom z college’u uznano za sfałszowany. Poszukując łatwego sposobu, Jeff podejmuje studia w Greendale Community College – uczelni, do której uczęszczają przede wszystkim słabsi absolwenci szkół średnich, świeżo rozwiedzione gospodynie domowe i osoby starające się zachować aktywność w starszym wieku. Swoim zwyczajem zaczyna od podrywu Britty (Gillian Jacobs), wygadanej dziewczyny, która stara się uciec od trudnej przeszłości. Gdy jednak udaje mu się nakłonić Brittę do udziału w sfingowanym kółku naukowym, ta przyprowadza ze sobą zbieraninę studentów, w tym niepoprawnego politycznie potentata (Chevy Chase). W efekcie, zamiast gładko przejść przez studia, posiłkując się sprytem i atrakcyjnym wyglądem, Jeff wikła się w prawdziwe studenckie życie wypełnione akcjami protestacyjnymi, romansami, a czasem nawet nauką, dzięki czemu zarówno on sam, jak i jego nowi koledzy, dowiadują się czegoś o przyjaźni i samych sobie.

źródło: foxtv.pl

Nie ma jeszcze tematu o tym serialu więc zakładam.

W mojej ocenie całkiem dobry serial komediowy, który mimo przeciętnych wyników oglądalności jesienią powróci w NBC z 3 sezonem.

Od 29 sierpnia serial ten będzie też emitowany w Polsce na kanale FOX.

Użytkownik Pawel edytował ten post 03.08.2011 - |10:02|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 03.08.2011 - |23:31|

Moim zdaniem jest to jedna z lepszych komedii obecnie, dla fanów The Office, Arrested Development i Parks and Recreation.
  • 0

#3 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 04.08.2011 - |07:21|

Na zdecydowane plusy przemawia także brak ścieżki ze śmiechem i filmowanie technika jednej kamery (czyli jak każdy serial godzinny) a nie w studiu za pomocą wielu kamer.
  • 0

#4 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 08.09.2011 - |21:44|

I.01-02
oj umknął mi gdzieś ten serial, dopiero niedawno odkryłem że jest tutaj malutki temat o nim, porównanie go do Arrested Development jak najbardziej na miejscu, ponownie mamy absurdalny humor, z bardzo inteligentnymi nawiązaniami do świata aktorskiego, a dodatkowo do całej sytuacji na świecie, przyjemnie się ogląda, choć opiera się póki co głównie na dialogach
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#5 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 09.09.2011 - |10:24|

Aż dziw, że nie serial nie ma tylu komentarzy co HIMYM czy TBBT.

Ciekawostka: aktor Danny Pudi (Abed) jest w połowie Polakiem z Chicago, co widać w niektórych odcinkach, gdzie mówi po naszemu. Tylko krótkie kwestie niestety, ale może w przyszłości dadzą mu coś więcej.
  • 0

#6 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.09.2011 - |10:40|

Niektóre odcinki są znakomite, zwłaszcza paintball...

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 09.09.2011 - |10:57|

cymrean, widziałem w Internecie filmik jak śpiewał po Polsku "Płynie Wisła, płynie", powiedziałbym, że bardzo dobrze mu wyszło.
  • 0

#8 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 25.09.2011 - |20:02|

Aż dziw, że nie serial nie ma tylu komentarzy co HIMYM czy TBBT.

Ten rodzaj humoru rzadko się u nas przebija podobnie było z Arrested Development czy Call me Fritz... choć mam nadzieje, że Comedy kiedyś wyemituje ten serial dobra promocja plus fakt że jeden ma polskie korzenie mogłaby zdziałać cuda.
  • 0

#9 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 25.09.2011 - |20:22|

Fajny początek nowego sezonu

Michael Williams ( Omar z Wire) jako profesor biologii :) i John Goodman jako wicedziekan - zapowiada się interesująco.
  • 0

#10 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.09.2011 - |10:35|

01x01
Pilot jakoś mnie nie przekonał do tego żeby oglądać dalej. Było zdecydowanie lepiej niż przy New Girl, ale i tak czegoś mi tu zabrakło. Chyba jednak zrezygnuję z gatunku komedii na dobre bo nic dla siebie nie mogę znaleźć. Zdecydowanie wolę chyba jakiś dobry dramat, coś z akcji albo jakiś dobry obyczaj.
  • 0

#11 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 26.09.2011 - |10:46|

Community najlepiej chyba wypada gdy pariodiuje różne gatunki filmowe. Modern Warfare z pierwszego sezonu zobacz, jeśli się też nie spodoba to już wiadomo, że można zrezygnować. Tak ogólnie to Community musiało udawać troszke inny serial niż jest teraz przez pierwsze 12-13 odc. żeby nie dostać szybkiego cancela.
  • 0

#12 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.09.2011 - |10:54|

Całkowicie się zgadzam, Modern Warfare jest świetną reklamą dla serialu. Parodia kilkunastu filmów i seriali w jednym, sam zacząłem ten serial od tego odcinka. Twórcy też to wiedzą i w drugim sezonie zrobili remake odcinka, ;) mam gorącą nadzieję, że w trzecim sezonie też pod koniec będę zawody w paintballu.

Natomiast Chevy Chase nie ma tu najlepszej roli, jest stary i irytujący, niezbyt zabawny. Widać, że jest tu tylko do przyciągania widowni swoim nazwiskiem.

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.09.2011 - |10:58|

Natomiast Chevy Chase nie ma tu najlepszej roli, jest stary i irytujący, niezbyt zabawny. Widać, że jest tu tylko do przyciągania widowni swoim nazwiskiem.

Odniosłem identyczne wrażenie, że jest tu tylko dla nazwiska. Ogólnie jak dla mnie to ten aktor skończył się jakieś 20 lat temu.
  • 0

#14 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 29.09.2011 - |20:49|

On nie jest dla nazwiska ba wtedy gdy go zatrudniano to właściwe wydobyto go z niebytu i narkotyków... ale to fajnie, że kupujecie tą role tak jak twórcy zamierzali.
  • 0

#15 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 29.09.2011 - |21:05|

Call Me Fitz? Nie oglądałem tego, wiem tylko, że Brandon grał.

Natomiast, co do popularności Community to po prostu powiedzmy sobie prawdę, generalnie ludzie mają bardzo "proste" poczucie humoru, najlepiej pokazać im kiedy się śmiać. Dlatego mam alergię na seriale z laugh-trackiem. Jeden klip z Arrested Development jest bardziej śmieszny niż całe Big Bang Theory, czy w ogóle ktoś pamięta jakiś gag z TBBT?
  • 0

#16 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 29.09.2011 - |21:11|

<puk,puk> Penny, <puk,puk> Penny, <puk,puk> Penny. Cośtam pamiętam. :)

On nie jest dla nazwiska ba wtedy gdy go zatrudniano to właściwe wydobyto go z niebytu i narkotyków... ale to fajnie, że kupujecie tą role tak jak twórcy zamierzali.

Jeszcze przed Community miał role w końcówce sezonu Chucka, więc chyba nie tak bezpośrednio. A sama rola Chase'a to właściwie gra siebie z trudnych czasów.

Użytkownik cymrean edytował ten post 29.09.2011 - |21:12|

• 0

#17 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 29.09.2011 - |22:21|

Call Me Fitz? Nie oglądałem tego, wiem tylko, że Brandon grał.

Polecam coś w stylu Chłopaków z Baraków, kanadyjski humor,

świetne też jest InSecurity

BTW jakie tagi video są na tej nowej wersji?

Użytkownik Krusty edytował ten post 29.09.2011 - |22:30|

• 0

#18 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 23.11.2011 - |09:04|

Community nie ma w programie NBC na midseason, robią miejsce pod 30 Rock. Nie wiadomo kiedy Community wróci. :/

A tutaj dowód, że Community jest najinteligentniejszą komedią na antenie. Żart trwający całe trzy sezony. A dokładniej odcinki 1x16, 2x08 i 3x05.

@Krusty naciśnij qoute na moim poście a zobaczysz kod.

Użytkownik cymrean edytował ten post 23.11.2011 - |09:06|

• 0

#19 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 11.05.2012 - |11:46|

Serial dostał od NBC zamówienie na 4 sezon, liczący 13 odcinków!
  • 0

#20 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 22.05.2012 - |13:13|

Zwolniony został twórca serialu Dan Harmon, więc te 13 odcinków prawdopodobnie będzie zupełnie inne niż cały serial (czytaj: do niczego).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych