Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoj pierwszy raz z filmem Stargate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie? (437 użytkowników oddało głos)

Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie?

1. w kinie (85 głosów [20.88%])

Procent z głosów: 20.88%

2. w telewizji (218 głosów [53.56%])

Procent z głosów: 53.56%

3. na DivXie/Xvidzie (33 głosów [8.11%])

Procent z głosów: 8.11%

4. na video (50 głosów [12.29%])

Procent z głosów: 12.29%

5. na DVD (14 głosów [3.44%])

Procent z głosów: 3.44%

6. w ogole nie widzialem (tylko serial) (7 głosów [1.72%])

Procent z głosów: 1.72%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 02.01.2005 - |20:07|

Przyznam sie szczerze ze ja bylem w kinie z 3 kumplami. Nastepnego dnia poszedlem ja i jeden z nich. Po kilku dniach po raz trzeci do kina chcialem isc tylko ja ; ) Tak wiec 3 razy widzialem w kinie. Potem dorwalem na DivXie, widzialem 2 razy w telewizji i czekam na QDVD w mojej wypozyczalni.

Gdyby nie film nie byloby mnie tu i teraz...

Pozdrawiam, Maciej
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#2 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 02.01.2005 - |20:19|

Nie pamiętam, czy na Archiwum nie było takiego wątku, ale skoro archiwum jest niedostępne.... a z resztą, co stoi na przeszkodzie żeby opowiedziec jeszcze raz.... :D

A więc.... Dawno, dawno temu. Za siedmioma górami, za siedmioma rzekami, gdzies na nieprzepastnych wyżynach.... Zaraz zaraz, coś chyba pomyliłem.... :D

Zacznijmy jeszcze raz... Pierwszy raz widziałem Stargate w młodym wieku chyba na TVN.... Stacji już nie pamiętam... Film spodobał mi się bardzo.
Potem gdy wszedł serial... cóż... Troszkę "dziko" to wyglądało... Tak oglądałem i oglądalem i zostało mi do dziś...
Od owego pamiętnego pierwszego kontaktu minęło kilka lat... Film obejrzałem kilkanaście razy... Dalej mi się podoba... :D i długo będzie się podobał, choć pan Russel od początku mi do tej roli nie pasował, nawet gdy jeszcze nie wiedziałem że jest serial.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#3 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 02.01.2005 - |20:33|

Oczywiście że w kinie !
Nie chciało mi się czekać na moment kiedy będzie wyświetlany u mnie na wsi, więc Stargate Movie widziałem w kinie w Płocku. Nagłośnienie było chałowate ale wrażenia z filmu niesamowite.

Użytkownik tosli edytował ten post 02.01.2005 - |20:40|

• 0

#4 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 02.01.2005 - |20:49|

Na bank nie w kinie. Było to już tak dawno, że nawet najstarsi gór....znaczy się moi rodzice nie pamiętają ;)

Było to na pewno w telewizji, obejrzałem raz, było fajnie. Zawsze lubiałem SF, więc ten film doskonale wpasował się w moje gusta. Później jak napisał Katharn, był serial, najpierw na TVN, heh pamiętam jak robili powtórkę serialu to taką miałem nadzieję na dalej. Qrczak wtedy jeszcze nie miałem pojęcia o sezonach, epizodach, to była czarna magia :D No ale teraz, 8 sezonów później jak i kilka seriali już wszystko jest jasne ;) :)

A co do filmu, bo chyba zboczyłem z tematu ;], później jeszcze była wersja reżyserska w XviD, na TVN jakaś powtórka i to chyba byłoby wsio :)
  • 0

->1019<-

#5 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 02.01.2005 - |21:11|

A ja dodam jeszcze, ze raczej nie wybralbym sie do kina - promocje filmu w telewizji nie byly wtedy tak agresywne jak dla dzisiejszych produkcji - ale zobaczylem w... Teleekspresie zdjecia z planu na pustyni (oraz krotka zajawke) i juz wiedzialem, ze musze isc na premiere...

Tak bylo!
  • 0

#6 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 02.01.2005 - |23:14|

Moje pierwsze spotkanie z Stargate (filmem) odbyło się na kasecie VHS, zaraz jak tylko to się pokazało w wypożyczalni...(to były czasy kiedy na film się zapisywało! - kto to jeszcze pamięta :) )
Jako że zawsze interesowałem się s-f, Egiptem i dobrymi filmami bez wahania sięgnąłem po tą pozycję.
Odnośnie serialu to zobaczyłem bodajże pierwsze 2 sezony na TVN, a reszta później została "zorganizowana" na płytkach w formacie DIVX - i tak "organozuje" się do dzisiaj.
  • 0
Dołączona grafika

#7 EsaSol

EsaSol

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 03.01.2005 - |23:02|

hem
Moje pierwsze spotkanie:
TV jak widzę u większości.
Potem albo nawet równocześnie był serial na TVP1 potem jak utworzyli stacje(czy ja zaopatrzyłam się w kablówkę nie pamiętam) na TVN.

Użytkownik EsaSol edytował ten post 03.01.2005 - |23:04|

• 0

#8 memlay

memlay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 03.01.2005 - |23:06|

ja w TVP1 film i serial
pozdrawiam
Memlay
  • 0

#9 Amaterasu

Amaterasu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.01.2005 - |15:28|

hmmmmm
z tego co pamiętam to film i serial oglądałam w TV
filmu to niepamętam na jakiej stacji, ale serial to na TVN
  • 0
Dobrzy przyjaciele są trudni do znalezienia, trudniejsi do pozostawienia i niemożliwi do zapomnienia.

#10 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 04.01.2005 - |18:08|

serial TVP? z tego co pamietam to tylko w TVN (i HBO jak ktos ma) ---> no chyba ze chodzilo Ci tylko o film to owszem w TVP byl
  • 0

#11 EsaSol

EsaSol

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 04.01.2005 - |18:58|

serial TVP? z tego co pamietam to tylko w TVN (i HBO jak ktos ma) ---> no chyba ze chodzilo Ci tylko o film to owszem w TVP byl

Wyświetl post

Serila był na TVP1 pmientamy to ja i mój brat z którym go nałogowo ogladałam, pamientam że wtedy albo jeszcze nie miałąm kablówki albo TVN nie istniał tagże na TVN ogladało sie to jeszcze puźniej. Potem oczywiście na HBO
Wiem napewno że był to pierwszy sezon ale nie jestem pewna czy tez i drugi.
  • 0

#12 airs

airs

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoKraków (nadal... ;)

Napisano 05.01.2005 - |00:09|

Oj widzialem ja ten film w kinie - co bylo dla mnie zaskoczeniem, bo przypomnialem sobie o tym gdzies w trakcie ogladania 2-giego juz sezonu serialu... kilkanascie lat pozniej :)
... kino bylo (juz go nie ma) w Krakowie, nazywalo sie "Uciecha", a z wrazen to pamietalem dlugo, ze musial byc niezly dzwiek, bo co rusz slyszalem charkot niewyrabiajacych sie na zakretach (albo podartych) membran z glosnikow :D
Film nie pozostawil w mojej pamieci po sobie szczegolnych wrazen - zatarl sie w przeszlosci, dopiero serial zapadl we mnie tak, ze siegnalem ponownie do filmu.
A teraz, na przelomie 2004/2005 wrocil do mnie w sprytnej metalicznej okladce (QDVD) - dostalem go w prezencie :rolleyes:
  • 0

Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !! B)

#13 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 05.01.2005 - |08:30|

Serila był na TVP1 pmientamy to ja i mój brat z którym go nałogowo ogladałam, pamientam że wtedy albo jeszcze nie miałąm kablówki albo TVN nie istniał tagże na TVN ogladało sie to jeszcze puźniej. Potem oczywiście na HBO
Wiem napewno że był to pierwszy sezon ale nie jestem pewna czy tez i drugi.

Wyświetl post

Z tego co ja pamiętam to Maciej ma rację. Serial leciał tylko na TVN i HBO.
W TVN tylko 2 pierwsze sezony, a od 1 do 6 sezonu w HBO.
Ani w TVP1 ani w TVP2 nie był emitowany.
A kto jeszcze z szanownych forumowiczów pamięta że oglądał SG-1 w TVP1 lub TVP2 ??? :blink:
  • 0

#14 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.01.2005 - |08:38|

Pierwszy raz film obejrzałem na video :) Miałem wtedy 9,10 lat :) Z tego co pamiętam to wtedy jakoś inaczej mi się wrota skojarzyły :P Jako brama zrobiona ze skały :) Chyba dzięki zwiastunom filmowym :D Tak mi wtedy we łbie zamotały.I co się okazało?Wielkie koło,które daje możliwość przenoszenia się na planety.A ja głupi myślałem,że ta brama,czyli Gwiezdne Wrota to wejście do jakiegos tajemnego pomieszczenia w piramidzie w Egipcie :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#15 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 05.01.2005 - |08:42|

Hmmm taak serial w tvp1/2 ??? - pierwsze słyszę :D - może o film chodzi nie serial ;)

faktycznie TVN jak najbardziej - i coś mi się jeszcze RTL7 -PL w kablówce kojarzy ale nie wiem czy to nie raczej przez EFC -Ziemia ostatnie starcie gdzie namiętnie śledziłem działania Towarzyszy :)
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#16 memlay

memlay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05.01.2005 - |18:53|

NIE MACIE POJĘCIA O SPRAWIE

Serial najpierw był na TVP, albo ja żyje w matriksie. Dokładnie pamiętam, bodajże dwa sezony były zawsz o 20. Później wszedł na tą godzinę Viper i inne zamiast niego (albo było odwrotnie, najpierw Viper potem SG).
W KAŻDYM RAZIE SERIAL SG NAJPIERW BYŁ NA TVP, A PÓŹNIEJ NA TVN, PAMIĘTAM BO NA TVN NIE OGLĄDAŁEM BO LECIAŁY TE SAME ODCINKI CO NA TVP.

Pozdrawiam.
Memlay

ps. najlepiej jak ktos znajdzie jakieś stare gazety z programem z tamtych lat. To będzie dowód ostateczny...
  • 0

#17 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.01.2005 - |19:27|

ps. najlepiej jak ktos znajdzie jakieś stare gazety z programem z tamtych lat. To będzie dowód ostateczny...

Wyświetl post

tylko kto trzyma tak stare programy ;)

Ja w każdym bądź razie uważam że pierwszy był TVN! :]
  • 0

->1019<-

#18 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 05.01.2005 - |21:54|

NIE MACIE POJĘCIA O SPRAWIE

Serial najpierw był na TVP, albo ja żyje w matriksie. Dokładnie pamiętam, bodajże dwa sezony były zawsz o 20. Później wszedł na tą godzinę Viper i inne zamiast niego (albo było odwrotnie, najpierw Viper potem SG).
W KAŻDYM RAZIE SERIAL SG NAJPIERW BYŁ NA TVP, A PÓŹNIEJ NA TVN, PAMIĘTAM BO NA TVN NIE OGLĄDAŁEM BO LECIAŁY TE SAME ODCINKI CO NA TVP.

Pozdrawiam.
Memlay

Wyświetl post

Słuchaj naprawde przybywasz z Matrixa... :)
Serial NIGDY nieleciał w TVP, a na pewno o tej godzinie której podajesz!
Tak jak ktoś pisał wcześniej KIEDYŚ leciał na TVN-ie ( 2 sezony) i nic wiecej - dopiero ostatnio pokazywany był na HBO... no discusion ;)
  • 0
Dołączona grafika

#19 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.01.2005 - |22:29|

Bankowo TVN :) Jeszcze pamiętam jak w gazecie widziałem nagłówek,że o 20:00 lecieć będą Gwiezdne Wrota.Z początku myśłałem,że to Gwiezdne Wrota 2 :P TVP i StarGate?Hahaha
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#20 memlay

memlay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 06.01.2005 - |14:32|

No cóż, matriks w takim razie istnieje, tyle że ja jestem po stronie rzeczywistości, a wy śnicie ;P.
Nie będę się kłócił i innych przekonywał do swojej racji, bo to nie ma sensu. Wasza reakcja jest nieproporcjonalna do problemu :))). Ludzie PEACE :afro: Najważniejsze że serial jest spoks, a to kto kiedy go oglądał to nieistotne, dla mnie może choćby na Marsie.

pozdrawiam
Memlay
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych