Rodney dzisiaj znowu działa mi na nerwy. Po raz kolejny przeprowadzam diagnostykę systemów, a on usilnie mi przeszkadza. „Musimy poprawić wydajność energetyczną miasta” – ciągle powtarza. „ Rodeny zrozum, że muszę skończyć diagnostykę przed przybyciem dygnitarzy” – odpowiadam. Jednak moje słowa zdają się odbijać od niego niczym hrášek o ścianę. Na szczęście dokładnie w tym momencie pułkownik Sheppard wzywa McKay`a do hali wrót, gdyż właśnie ląduje skoczek z pułkownik Carter i przedstawicielami IOA. Ja tymczasem mogę w spokoju skończyć moją pracę.
Woolsey, Sheppard i McKay witają gości jednak Rodney jest wyraźnie niezadowolony ich przybyciem właśnie w tym momencie. Po szybkim powitaniu Woolsey zaczyna wprowadzać ich w temat w sali odpraw. Oczywiście chodzi o to gdzie powinna pozostać Atlantyda. Przedstawiciele IOA w tym pan Coolidge uparcie przekonują, iż miasto powinno pozostać na Ziemi tym bardziej dlatego, że fotel pradawnych został zniszczony w ostatniej potyczce z Wraith. Jednak Carter i Woolsey nie do końca się z tym zgadzają. Nawet Sheppard uważa, że teraz jest najlepszy moment, aby uderzyć w Wraith, ale z galaktyki Pegaza. Zagorzałą dyskusję przerywa alarm.
Wszyscy podrywają się z foteli. Sheppard wyprowadza gości a ja, Rodney i pułkownik Carter udajemy się do pulpitów kontroli systemów. Szybko okazuje się że włączyła się autodestrukcja miasta. Dlaczego? Nie wiemy. „ Zelenka czy twoja ostatnia diagnostyka sytemu nie wykazała niczego szczególnego?” – pyta Rodney. „Wszystko w normie, lekkie wahania energii systemów pomocniczych, ale to nic szczególnego” – odpowiadam. McKay szybko jednak znajduje przyczynę problemu. „ Włączył się jakiś failsafe uruchamiający autodestrukcję..” – „Failsafe na wypadek czego? i czemu wcześniej o nim nie wiedzieliśmy?” - „bo był ukryty w.. nie nie nie..” milknie McKay. „ To mechanizm na wypadek opuszczenia galaktyki Pegaza!... Wszyscy zginiemy!!” – mówi przerażony Rodney. W tym momencie do centrum kontroli wpada Sheppard – „Jak to wszyscy zginiemy..?!”
CDN..
Użytkownik Zelenka edytował ten post 28.06.2011 - |19:46|

Logowanie »