Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 005 - S01E05 - The Wolf and the Lion

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (18 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (10 głosów [55.56%] - Zobacz)

Procent z głosów: 55.56%

2. 9 (7 głosów [38.89%] - Zobacz)

Procent z głosów: 38.89%

3. 8 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

4. 7 (1 głosów [5.56%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.56%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.04.2011 - |20:30|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 16.05.2011 - |11:19|

10/10. Jestem pod wrażeniem =) Naprawdę dużo się dzieje, w dodatku na różnych 'frontach' i wszystko jest świetnie przedstawione. Pokłony zarówno dla Martina jak i HBO, tego typu serialu i historii w telewizji mi brakowało.
  • 0

#3 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 16.05.2011 - |12:37|

No proszę, wystarczyło zrezygnować na chwilę z Targaryenów i Jona Snowa, a od razu dzieje się szybko i miodnie. Bardzo dobry odcinek Neda Starka.

Zaowocowała dopisana scena z ostatniego odcinka -- rozmowa Jory'ego z Jaime'm. O ileż więcej dramaturgii nabrała ta śmierć, gdy człowiek wiedział, że parę dni wcześniej obaj panowie rozmawiali o wojennej bliźnie pod okiem tego pierwszego. Bam, sztylet w oko. Królobójca ma poczucie humoru.

Pokazano pojedynek Ogara i Góry. Sama walka była miła, ale Ser Loras... on miał być przystojny :(. To na pewno przez to w obligatoryjnej gej-scenie było mi żal Renly'ego.
Spoiler

Czaszki smoków -- fajny props, ale mogło ich być więcej. Aktorka grająca Aryę jak zwykle zachwyca.

Dobry casting Bronna. Szkoda, że nie sposób dosłownie przetłumaczyć jego tekstów i jednocześnie zachować dowcipu, który jest naprawdę cięty.

Lady Lysa... miała być dziwna, ale nie wiem, czy nie przegięli. Wierni rycerze z Doliny wyglądają w jej towarzystwie na idiotów do kwadratu. Nie rozumiem wycięcia Blackfisha -- musieli przedstawić tego rycerza, jaką różnicę zrobiłby jeden Blackfish? Księżycowe Drzwi też mi się nie podobają. Podniebne cele za to wyglądają nieźle.

Znając treść książek, ciężko mi też interpretować postać Cersei. Nie wiem, kiedy kłamie Robertowi prosto w oczy, a kiedy to twórcy coś zmienili.

Użytkownik katja edytował ten post 16.05.2011 - |12:39|

• 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#4 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 16.05.2011 - |17:01|

Ostro idą z akcją. Ależ mi brakowało takiego właśnie poważnego i dorosłego potraktowania fantasy.

Największym plusem odcinka były sceny spoza książki, bo wypadły wiarygodnie i wreszcie działo się coś nowego. Całkiem zgrabnie dopowiadają historię i przedstawiają ważniejsze postacie stopniowo, w każdym odcinku skupiając się na kimś innym.

Na Cersei mają chyba swój pomysł i piszą jej postać tak, żeby jeszcze bardziej skontrastować to co teraz, z tym co będzie w kolejnych sezonach (cancel wykluczony! ;) ) Niestety jej rozmowa z Robertem trochę wyjaśnia widzom, ale zupełnie nie pasuje do bohaterów.

Jon jak Jon, ale mnie Muru brakowało, nawet jeśli nie dzieje się tam teraz nic ciekawego i dobrze, że go pominęli.
  • 0

#5 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.05.2011 - |19:42|

Ojj... ale walnęli spoilera na radzie królewskiej... O tym, że Mormont donosi Varysowi w książce było dopiero w 3 czy 4 tomie, i wtedy moja reakcja wyglądała tak: "ale jak to??".

A Loras i Renly... Cały czas to podejrzewałam i kłóciłam się z ładniejszą połową, a teraz mam dowód (i w końcu sam Martin bujał się po planie, więc to też było zgodnie z jego wolą ;) )

Odcinek fajny, głównie Orle Gniazdo, Bronn i jak zwykle Tyrion.
No i Arya, z przesłodkim "Jestem dziewczynką!"
  • 0

#6 wzzzzzz

wzzzzzz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 16.05.2011 - |19:49|

Ojj... ale walnęli spoilera na radzie królewskiej... O tym, że Mormont donosi Varysowi w książce było dopiero w 3 czy 4 tomie, i wtedy moja reakcja wyglądała tak: "ale jak to??".

Nie, było w pierwszym tomie
  • 0

#7 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.05.2011 - |20:18|

Nie pamiętam tego nic, a nic. :|
  • 0

#8 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 16.05.2011 - |20:53|

Super odcinek. Bardzo dobrze, że pokazali drugą część turnieju. Na ogromny plus zaliczam także sceny pomiędzy Varysem, Littlefingerem i Nedem. Dzięki nim zupełnie nie brakowało mi Jona i Dany. Twórcy mogli natomiast darować sobie tak dogłębne eksploatowanie wątku gejowskiego <_<.
  • 0

#9 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 16.05.2011 - |21:11|

Twórcy mogli natomiast darować sobie tak dogłębne eksploatowanie wątku gejowskiego

Którego nb nie było w książce <_<

Świetnie została zrobiona scena walki Ogara z bratem, szczególnie ten moment kiedy król krzyczy dosyć i Ogar od razu pada na kolana nie zważając na cios miecza. Wierne psisko :)

Orle gniazdo super, Lysa z synkiem też. Mogliby tylko bardziej zaakcentować to, że podłoga w 'lochu' powinna być pochyła w stronę przepaści :D Bronn i bard też dobrze wypadli, mam nadzieję, że Blackfish się pojawi w kolejnym odcinku.

Widać twórcy starają się jak najwięcej backstory nawrzucać by widz mógł zrozumieć i opatrzeć się z postaciami, a jako, że muszą to robić poprzez dialogi, stąd mamy dłuuugie sceny Theona z jakąś dziwką, czy rozmowy Renly'ego z Lorasem. Póki co wszystko jest wierne książce. Tylko ten wątek gejowski... :unsure:
  • 0

#10 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 16.05.2011 - |21:37|

Którego nb nie było w książce

ani renly, ani loras nie dostali nigdy pov, więc siłą rzeczy wątek ten nie był aż tak, ee, wyrazisty. padały jednak komentarze, że obu panów łączy coś więcej, co zresztą potwierdził autor.

ogólnie zgadzam się, że scena była przydługa -- i wcale nie chodzi mi o to, że występowało w niej dwóch mężczyzn ani to, że jeden golił drugiemu pachę. dotychczas przynajmniej jeden z ekranowych partnerów był dla mnie atrakcyjny. tutaj nie wiedziałam, gdzie mam patrzeć, bo obaj urodą nie grzeszą ;D.
  • 0

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#11 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 17.05.2011 - |00:44|

Bardzo dobry odcinek...yyy... co ja gadam, przeciez kazdy jest dobry. I dlatego nadal nie wiem jak to cholerstwo przez diablestwo oceniac. Nie da sie! Bo co, mam same dziesiatki wstawiac? Jestem w kropce.

Niby te odcinki sa dlugie, ale czlowiek w pewnym momencie sie jakos tak przyzwyczaja, ze to leci do przodu i jest strasznie zdziwiony jak sie konczy. Niby same gadtki-szmatki, ale to wciaga. Mozna by przed tym siedziec i siedziec, ogladac i ogladac... Swietna rzecz, Gra o Tron gniecie wszelaka konkurencje.

Dwa dialogi zwlaszcza mi sie podobaly-Littlefingera z eunuchem (tekst o jajach i riposta-priceless) oraz krola i krolowej. Swietne i swietnie zagrane. Co jeszcze wiec bylo "swietne"?
Jak corka Neda pokosila przy straznikach.

Cos za duzo superlatyw uzywam. Ale jest jedna rzecz, ktora mi sie nie podobala. To motyw podsluchania gadki spiskowcow (zapomnialem jak ten gosciu w czerwonym sie nazywal, przewinal sie tylko jeden raz wiec mam usprawiedliwienie :P ). To naprawde tak oklepane ze hej. Normalnie moze czlowiek by to olal, ale w czyms o tak wysokim poziomie sztampowe zagrywki troche raza. Nie jakos specjalnie-nie osleplem od tego-no ale troche sie jednak w oczy to rzuca.

Co do calego tego gejostwa-motyw mnie autentycznie rozbawil, bo sie tego nie spodziewalem, zaskoczono mnie. Kontrast rycerz-dajcy-pannom-roze w dzien i gej-dajacy... depilacje-kochankowi-w-noc po prostu rozwala. Ale mogli podarowac sobie to ciamkanie (chociaz bylo mniej nachalne niz przy Tyrionie. )

W ogole bylo nieco hm.... nie wiem jak to nazwac. Kutaszenia? HBO sie nie cacka, pokazuja wszystko jak leci. Chociaz jakbym mial sie czepiac to jedna scena nie byla do konca zgodna z prawami fizjologii ;)

A dla kontrastu i podkrecenia atmosfery krew sikala zywym strumieniem. Z ludzi, koni, oczodolow, nog i tak dalej. Jak by tka sprobowac podsumowac ten docinek to musialbym to wszystko zebrac-te mordowanie sie, kutaszenie, gejowanie, ssanie cycka (BTW zdajecie sobie sprawe ze aby zrobic ta scene musieli zrobic naprawde niezlego, realistycznego sztucznego? Inaczej nie mogliby tego nakrecic bo by ich pozwali ;) A i tak pewnie ktos to zrobi w oburzeniu ;) I inna sprawa-co sobie pomysla a ) rodzice tego chlopca jak obejrza material... albo w ogole co mysleli jak go dali do tej produkcji. A moze to jacys hardkorowi fani Martina? I marzyli o tym by ich dzieciak zagral role i jak sie okazalo, ze bedzie ssal cyca stuknietej Lysie to musieli byc wniebowzieci. Niestety, ktos w szkole tego urwisa to wylapie i bedzie mial ciezka przeprawe ;) b ) co sobvie pomylsi ten maly c ) co pomysli kiedys jego rodzina jak to obejrzy. "Dziadzia ssie...! Buuu!" i wnuczka bedzie miala traume). Ekhm... W kazdym razie jakby to wszystko tak zebrac do kupy, to mozna temu nadac tylko jedne szyld: "sola popiep rzone". Zaczynam nabierac rpzekonania ze normalnych ludzi jest w tym swiecie mniej niz polowa.

Jest ciekawie w kazdym razie-to na pewno mozna powiedziec ;) Nie do konca wiadomo o co chodzi z bekartami krola, ale przynajmniej wyjasnila sie prosta jak drut intryga. Tak jak podejrzewalem, karla wrobiono. No ale nie tylko ja z "nieczytelnych" (tj. bez znajomosci ksiazki) to zauwazylem.

I jest tylko jeden wielki minus.
Ze trzeba czekac tydzien na kolejny odcinek. Damn.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 17.05.2011 - |00:48|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#12 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.05.2011 - |01:53|

Fenomenalny epizod. Jydnym czym jestem zawiedziny to Orle Gniazdo (siedziba Arrynow). W ksiazce jest duzo bardziej radykalne. Moj zawod rekonpensuje scena z Liza. Jest w niej cos sur-realstycznego. Biedna Cat, szybko zrozumiala jakim bledem bylo ciagniecie Tyriona, przed oblicze swej szalonej siostry.

Kilka znakomitych dialogow i monologow. Jak zawsze wybijaja sie te autorsttwa krola Roberta.Kilka informacji, ktore powinny pomoc Sakramentosowi w zrozumieniu pozycji krola.

Watek gejowski, pokazany bardzo otwarcie. W kzysiazce bylo wiele sugestii, ze chlopakow laczy cos wiecej niz przyjazn. Tu wylozono jednak kawe na lawe. Jakos jednak to nie razi.

Brakowalo watku Jona i Dany. Zapewne w nastepnym epizodzie powroca do nich.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#13 Rylek

Rylek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoRadom

Napisano 17.05.2011 - |07:30|

najwiekszym minusem dla mnie bylo niepokazanie bitwy na turnieju ;/
mam tez skads taka dzika mysl ze to bedzie dalej... nvm
reszta jak najbardziej na + (poza tygodniem czekania. .a w next ep sadzac po tytule bedzie sie dzialo :D )
  • 0
Tales from the malazan book of the dead..

#14 Eli_Gamazin

Eli_Gamazin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 18.05.2011 - |00:21|

Odcinek chyba najlepszy z dotychczasowych. Dałbym mu 10,5 a pozostałum conajwyzej 9,5 :) Bardzo dynamiczny, brutalny, zmienne sytuacje. Jesssss!
BTW Książki nie czytałem ale już kupiłem i co sądzicie ? Czytać czy poczekac do końca sezonu ?
  • 0

#15 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.05.2011 - |10:35|

Najlepiej jak do tej pory, świetny odcinek. Jako fan wszelkiego rodzaju walk, a w tym wypadku walk na miecze, jestem usatysfakcjonowany i to bardzo. Sporo krwi się lało i to lubię. Ciekawe czy ktoś zastępował Beana przy tych walkach czy sam się nauczył bo całkiem nieźle to wyglądało w jego wykonaniu, ale podobnie było i z resztą wojowników. Taki pojedynek to jest jednak niełatwa sprawa i jestem pełen podziwu dla umiejętności rycerzy. No chyba, że dostali jakieś plastykowe mieczyki, ale i tak wyglądało to dosyć realnie i nie mam się do czego przyczepić.
Na plus moja ulubienica Arya, a to jak ustawiła do pionu strażników przy bramie było genialne. Bardzo pozytywna postać.
Ned mocno namieszał z tą swoją rezygnacją z funkcji namiestnika i przez to powinno być jeszcze ciekawiej. Jamie zwęszył okazję do odbicia brata i skończyło się tak jak widzieliśmy. Oj będzie się chyba działo między Starkami i Lannisterami i to na ostro.
Siostra Catelyn i jej dziwny synek uwieszony na cycku-gigancie - ohyda. Zastanawiam się czy ona i on są chociaż trochę normalni bo wyglądali co najmniej dziwnie.
Kilka ciekawych rozmów: Cersei-Robert czy Littlefingera z eunuchem i Nedem.
Coraz bardziej podoba mi się karzeł. Nie wiem jak go oceniać tak do końca. Niby wydaje się być najbardziej pozytywną postacią z rodu Lannisterów, ale znając życie mogę się bardzo mylić. Chociaż scena z napaścią tych dzikusów na oddział Catelyn i to że jednak nie uciekł, ale uratował wręcz życie żonie Neda dowodzi, że może jednak nie jest z nim tak najgorzej. A z drugiej strony może jednak szybko przekalkulował sobie co mu się bardziej opłaca i liczył na to że może jednak po tym zajściu puszczą go wolno albo chociaż będą lepiej traktować. No ale w sumie to póki co się przeliczył.
Co do wątków gejowskich to nie przepadam za nimi mówiąc oględnie i nie chcę sie wypowiadać żeby znowu ktoś się nie poczuł urażony. HBO ma do tego jednak słabość w True Blood też eksponują go bardzo i nawet dostają za to nagrody od jakichś organizacji gejowskich. Może to jakiś rodzaj marketingu tej stacji. Zawsze jest to jakaś grupa docelowa i sposób na pozyskanie nowych klientów. Kto wie nie takie umysły nad tym pracują.
Tym razem nie było Dothraków i świty, ani wątku Muru, ale nawet nie zwróciłem uwagi na ten brak i tak było bardzo dobrze.
Wnętrza, dekoracje, stroje to jest nadal ogromny plus, kawał świetnej roboty chociaż ten zamek na początku wyglądał tak jakoś nierealnie, trochę jak namalowany albo z kreskowki, ale to jedyny mankament jaki do tej pory zauważyłem i w sumie jakoś nie raził za bardzo.
Ocena 9,5/10, a liczę że będzie jeszcze lepiej bo potencjał jest ogromny i jak do tej pory nie zawodzą.
  • 0

#16 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.05.2011 - |15:42|

Właściwie wszystko zostało napisane, trzeba to przyznać książka oddana z pieczołowitością i wielką dbałością o szczegóły, ale najważniejsze że udało się zbudować klimat świata Westeros. Serial ogląda się wybornie, znakomite dialogi (Cersei i Robert, dwóch gejaszków, czy też dwie siostrzyczki Tully).
Aktorstwo na coraz wyższym poziomie, zaczyna mnie do siebie przekonywać nawet Lady Stark, choć jakoś z książki wydawało mi się że będą to ładniejsze kobiety (mam na myśli Catelyn i jej siostrę), a tutaj takie mało ciekawe, aż dziw że zainteresowali się nimi wysoko postawieni mężczyźni.
Rozczarowany jestem Rycerzem Kwiatów, jest pokazany jako jakiś dupowaty mięczak, z książki chyba tak nie wynikało, może nie pamiętam dobrze - 10/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#17 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 18.05.2011 - |17:03|

zaczyna mnie do siebie przekonywać nawet Lady Stark, choć jakoś z książki wydawało mi się że będą to ładniejsze kobiety (mam na myśli Catelyn i jej siostrę), a tutaj takie mało ciekawe, aż dziw że zainteresowali się nimi wysoko postawieni mężczyźni.

Nie wiem jak Lysa i Arryn, ale Ned zdaje się poznał Catelyn w dniu ślubu.

W takich sferach i układach ludzie pobierają się strategicznie, z rozsądku; miłość nie ma tu wiele do rzeczy. Nierzadko dzieci w młodym wieku wiedzą już, kto będzie ich drugą połówką jak dorosną.
  • 0

#18 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 18.05.2011 - |17:14|

mimo wszystko, obie są brzydsze niż w książkach, zwłaszcza catelyn, ale tu winę może ponosić ogólne postarzenie bohaterów. lysę zaś opisywano jako tłustawą matronę z pięknymi, rudymi włosami. ta jest jakaś wysuszona :P

przy okazji lysy, fragment wywiadu z aktorem grającym jaime'a:

There were some fairly shocking scenes in last night’s episode. Are you at the point where you’re getting used to it?
There’s a scene with Peter Dinklage, he’s captured and he’s taken to Catelyn’s sister. Her sister’s relationship to her young son — that’s disturbing. See, that’s going to make people forget about Jamie chucking out a little kid. For me, I went, “Oh, whoa, George R.R. Martin has a sick mind.”

I’m assuming that you’re talking about the scene where she’s breast-feeding her adolescent son?
I heard about it when we were shooting. I spoke to my dialect coach and he’s like, “It’s just horrible. She had this fake tit and he just came in there and he had to suck it. You shouldn’t make kids do that.”

Though, the male-on-male oral-sex scene or the horse-decapitation scene may overshadow the breast-feeding scene.
Oh, I forgot about that. Apparently, after episode two when Ned kills the direwolf, people were pretty shocked. But now you just wonder, How can they top — oh, they could. Wow.

całość

jest trochę racji w tym, że aktor grający małego arryna to jednak dziecko :P...

Użytkownik katja edytował ten post 18.05.2011 - |17:14|

• 0

#19 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.05.2011 - |17:29|

zaczyna mnie do siebie przekonywać nawet Lady Stark, choć jakoś z książki wydawało mi się że będą to ładniejsze kobiety (mam na myśli Catelyn i jej siostrę), a tutaj takie mało ciekawe, aż dziw że zainteresowali się nimi wysoko postawieni mężczyźni.

Gdzies w "Starciu Krolow" powiedziane jest, ze jedynym naprawde pieknym w twarzy Catelyn byly jej oczy. Co zas do zainteresowania mezczyzn to w duzej mierze to gry dynastyczne. Uroda, kampatybilinosc, a nawet roznica wieku mialy to znaczenie drugorzedne. Gdy zas mowimy o zainteresowaniu Litterfingera w kierunku obu siostr, to nie wiadomo ile bylo w tym prawdziewej milosci, a ile nadziei awansu spolecznego drobnego szlachcica, w ranki czolowej arystokracji. Peter jako mlodzieniec pewnie byl rownie wyrachowany jak jako dojrzaly mezczyzna.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#20 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.05.2011 - |09:33|

Co do sceny z conajmniej 10-letnim dzieckiem pijącym z pokaźnej piersi Lysy Arryn to rzeczywiście szok, są to sceny nieosiągalne dla żadnej ogólnokrajowej stacji i to nie tylko w USA, ale chyba na całym świecie.
Dla samego młodego aktora to też pewnie było niełatwe przyssać się do sutka dorosłej kobiety. Odważne, ale za taką prawdziwość i dzikość martinowskiego świata uwielbiamy tą sagę.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych