Skocz do zawartości

Zdjęcie

X-Men: First Class (2011)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 14.04.2011 - |21:02|

Dołączona grafika

Opis:
Widowiskowy film akcji, ukazujący początki epickiej sagi X-Men. Zanim Charles Xavier i Erik Lensherr przybrali imiona Profesor X i Magneto, byli młodymi ludźmi, którzy odkryli w sobie niezwykłe moce. Nim zostali zaciętymi wrogami, byli bliskimi przyjaciółmi, którzy połączyli swe siły z innymi Mutantami, aby zapobiec największemu zagrożeniu, przed którym stanął świat. Wkrótce jednak rozdzielił ich konflikt, który doprowadził do wybuchu wiecznej wojny między Bractwem skupionym wokół Magneto a grupą X-Men, której przewodził Profesor X.

Reżyseria: Matthew Vaughn
Scenariusz: Jamie Moss, Jane Goldman, Ashley Miller, Zack Stentz
Produkcja: USA
Gatunek: Akcja, Sci-Fi

Obsada:
James McAvoy - Profesor Charles Xavier
Michael Fassbender - Erik Lehnsherr/Magneto
January Jones - Emma Frost
Jennifer Lawrence - Raven Darkholme/Mystique
Rose Byrne - Dr Moira MacTaggert
Nicholas Hoult - Hank McCoy/Bestia
Caleb Landry Jones - Sean Cassidy/Banshee
Lucas Till - Alex Summers/Havok
Edi Gathegi - Armando Muñoz/Darwin
Kevin Bacon - Sebastian Shaw

Zwiastun:

Polska premiera: 3.06.2011 r.

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.08.2011 - |22:42|

Bardzo dobry film. Jak na grupę X, w czołówce filmów. Interesujące powstanie niektórych bohaterów, np Bestii. Czy znajomość między Mystique a Charlesem...

Nie obeszło się bez kilku minusów, Mystique to jednak już na zawsze pozostanie Rebecca Romijn, ale tu nawet twórcy to zauważyli w jednym ujęciu. Tylko coś z wiekiem nie kumam, wolniej się starzeje?
Wózek Charlesa, to nie było do tej pory wynik jego mocy?

Za to na plus scena z Wolverinem. Jak im kazał spadać ;) Aż szkoda że tak krótko. ;)
No i przejazd przez mutantów, wydaje mi się, ze widziałem Sztorm...

Ale ogólnie miły dla oka film. zdecydowanie za krótki na opowiadanie tych historii, ale dobrze się ogląda.

#3 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 29.08.2011 - |11:38|

Ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony po obejrzeniu tego filmu, postacie zostały świetnie wykreowane, historia też nie najgorsza. Chyba najlepsza komiksowa ekranizacja w tym roku.
  • 0

#4 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.08.2011 - |15:39|

Nie obeszło się bez kilku minusów, Mystique to jednak już na zawsze pozostanie Rebecca Romijn, ale tu nawet twórcy to zauważyli w jednym ujęciu. Tylko coś z wiekiem nie kumam, wolniej się starzeje?

Tak, nawet Henry to mówił badając jej DNA.

Wózek Charlesa, to nie było do tej pory wynik jego mocy?

Nope, miał po prostu pecha. W oryginalne, komiksowej historii dostał jakimś głazem czy czymś.

No i przejazd przez mutantów, wydaje mi się, ze widziałem Sztorm...

Nie wydawało: LINK

Jeszcze przewinęli się tam Scott i Jean.
  • 0

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.09.2011 - |08:40|

Mam mieszane uczucia, bo z jednej strony relacje Xavier-Magneto są fajnie ukazane w filmie, ale z drugiej strony film ma moim zdaniem dużo minusów. Pierwsza połowo filmu ma za szybkie tempo, gdzie co ukazany nowy wątek jest za chwilę ucinany i jest takie dosłowne skakanie, natomiast druga połowa filmu ma już dobry "flow". Efekty i kostiumy są naprawdę kiepski, jak z filmu na Syfy, w momencie kiedy akcja jest naprawdę ciekawa pokazują jakieś mierne efekty i już nie przyjemnie się ogląda, a już szczególnie sceny z Angel to cyrk. Dialog jest trochę nierówny, ale to mały minus po prostu niektóre sceny mnie drażniły. No i trzeba przyznać, że poza Fassbenderem, McAvoyem i Baconem to było dość duża drewna w filmie. Na plus końcówka po której i tak mam posmak kiepskich efektów i muzyka, która dała radę.

Użytkownik Toudi edytował ten post 26.09.2011 - |08:54|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych