Skocz do zawartości

Zdjęcie

Podcast Orion-Tokra epizod #2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.04.2011 - |12:39|

Dołączona grafika

Witajcie Stargatowicze!
W tym tygodniu prezentujemy Wam kolejny podcast pod marką Orion-Tokra. Dwójka fanów sagi Stargate - SGTokar, oraz Inwe komentują aktualne wydarzenia oraz odcinki "Stargate Universe". Drugi podcast zatytułowany jest "Nadzieja". Prócz rozmowy na temat epizodu "Hope" (02x14), dyskutujemy na temat nowego serialu "Echoes", oraz wydania "SGU" na płytach DVD/Blu-ray. Po Waszych konstruktywnych uwagach, poprawiliśmy jakość nagrania.

Oczywiście w dalszym ciągu czekamy na uwagi i sugestie - cały czas będziemy starać się polepszyć nasze działania. Pytania i tematy które chcielibyście aby zostały omówione w następnym odcinku wysyłajcie na kontakt@gwrota.com w formie pisemnej lub nagrania (max 2min).
Kolejny odcinek podcastu pod nazwą "Goście" (dyskusja na temat odc. Seizure 02x15) pojawi się dopiero za dwa tygodnie.

słuchaj
http://forum.gwrota.com/podcast/podcast2_gwrota.com.mp3

lub

Dołączona grafika

• www.gwrota.com

#2 korab

korab

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.04.2011 - |22:05|

Dzięki za kolejne 30 minut Panom prowadzącym i Panu od montażu. Odnośnie omówionego odcinka SGU - poczułem się trochę jakbym oglądał dr. Housie widząc przeszczep nerki.
  • 0
(—)Jack diuk Korab

#3 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 05.04.2011 - |23:43|

No, technicznie to jestescie zaawansowani juz jakby wam Asgard pomogl ;) Pozostaja tylko male problemy takie jak "inwe sie rozgadal, trzeba ciac w srodku zdania" oraz-zwlaszcza pod koniec-wyraznie slyszalem punkty w ktorych nastapil montaz, nawet jesli jest akurat cisza :P
I bylo za malo entuzjazmu w glosie inwego. Przyklapl chlopak.
Poza tym niby wszyskto fajnie, gadacie sobie, poruszony temat to tu to tam-gadka o docinku. Ale cos malo rozkmin, nie szukacie zadnych dziur, nie zastanawiacie dokad wszystko zmierza etc. Tak wiec troche za malo tresci przykuwajacej uwage.
Nie powiem, ze bylo nudno, bo sluchalo sie milo, ale tez brakowalo czegos wyrozniajacego.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 05.04.2011 - |23:43|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#4 bofort

bofort

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 06.04.2011 - |16:57|

Kolejny świetny podcast. Wielka poprawa techniczna, zero szumów, mam tez wrażenie, że pod koniec było nieskazitelnie.
Słuchało się dobrze, ciekawe tematy co do SGU czy też tego nowego serialu.
Mam nadzieję, że kolejny będzie tak samo ciekawy a nawet lepszy. Macie 2 tygodnie więc to sporo czasu, żeby wszystko dopiąć na ostatni guzik.

Pozdrawiam
Bofort
  • 0
PDG Kartel =]

#5 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.04.2011 - |21:22|

Dwa tygodnie niestety ale do kolejnego nagrania :) z czasem ponownie będzie kiepsko i trzeba będzie szybko montować materiał ;)
  • www.gwrota.com

#6 wnuczus

wnuczus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 07.04.2011 - |09:12|

Dobra robota po raz kolejny, technicznie nie mam prawie zastrzeżeń chodź takie buczenie w tle było słychać, ale to już pryszcz przy poprzednich problemach. Fajnie rozmawialiście, było widać, że wiecie o czym macie rozmawiać, dobrze mieliście scenariusz rozpisany. Dobry montaż. PS nie potrzebujecie kogoś trzeciego hehe:)
  • 0

#7 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 07.04.2011 - |10:53|

Widać róznicę techniczną i chwała wam za to :) . Miło się słucha rozmowy o SG . Osobiście czekam na solidną bitwę argumentów związaną z jakimś odcinkiem . Chcę usłyszeć zgiełk walki i jej ciekawe efekty :D .

Ocena : SUPER
  • 0

#8 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 07.04.2011 - |16:51|

Fajnie się was słucha muzyka z początku zrobiła ( przynajmniej u mnie świetny nastrój) mogła by sobie ciuchtko lecieć w tle, tak jak już się przedstawialiście przez krótka chwile jeszcze coś tam można było wyłapać, fajne tez są przerywniki dźwiękowe w pewnych punktach, fajnie urozmaicają wasze dialogi.
Fajnie się was słucha nie myśleliście może żeby czytać bajki i nagrywać... nie sorki głupi pomysł.

Zauważyłem że też nie lubisz Chloe, I tez wymawiasz Amanda Tapping w spolszczonej wymowie. A co do kamieni powinni definitywnie ustalić jakieś zasady korzystania z kamieni ( problem w tym ze niewiedza co się dzieje z ich ciałami) ale i tak świetna sugestia.
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#9 bialyikar

bialyikar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21.04.2011 - |02:16|

Witam. Czy podcast ma swój kanał RSS? Chciał bym dodać do czytnika i być pewnym, że nie przegapię nowych odcinków, ale jakoś nie mogę się doszukać kanału RSS.
  • 0

#10 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 21.04.2011 - |08:54|

bialyikar - lada moment odpalimy taki na gwrota.com
Cierpliwości. Mamy już nagrany odcinek trzeci, jeszcze tylko post produkcja i bedzie gotowe :)
  • 0

#11 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 22.04.2011 - |10:10|

Bardzo fajnie się Was słucha. Chociaż chyba nie powinnam słuchać tego nagrania w autobusie bo ludzie się na mnie dziwnie patrzyli, kiedy zaczynałam się śmiać :) Już nie mogę się doczekać kolejnego podcastu.
  • 0

#12 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 22.04.2011 - |22:39|

Do rzeczy:

na +

* Intro: fajnie że je wprowadziliście wydaje się być dość długawe i zapożyczone - to tak jak zrobić zdjęcie gór fajnie wszytko tylko że ta wasza fotka będzie tak naprawdę pocztówka chyba że...

np:
wyciszanie intra i wplecenie w niego np. humorystycznych czy ważnych elementów z Waszej rozmowy (krótkie 2sek) po czym powrót do intra na 5sek i znów 2sek ;) - takie intro może trwać nawet minute i nie będzie nudzić.

* skrót wydarzeń: fajny pomysł małe ale: aby skrót miał sens musi opisywać więcej niż jedną rzecz przykład:

W skrócie będę dziś opowiadał o słoneczku....:S bądź:
W skrócie będę dziś rozmawiał o słoneczku jego znaczeniu dla ludzkości daty przydatności oraz o jego indywidualności albo
W skrócie będę dziś rozmawiał o słoneczku księżycu i pantofelkach królowej śnieżki trzeciej.

* jakość dźwięku

* dźwiękowe przerywniki pomiędzy częściami Waszych rozmów - strzał w dziesiątkę!

BTW moje zdanie co do samych świadomości jest takie że tak same kamienie były bankami danych świadomości i skoro nie było transferu zwrotnego to pozostały one w kamieniach.Swoja droga kiedyś był odcinek w strefie mroku czy po tamtej stronie jak to jedna świadomość trafiła do dwóch różnych ciał i jedno musiało być zniszczone.
W jaki sposób C. ściągnęła te świadomości do siebie jest tajemnicą jedyna sensowa teoria to jej zmiany w Ciele przez obcych bądź podobnie jak RDA stoi wyżej w drabinie ewolucji bądź wreszcie sami pradawni(tak wiem że się nie mieszają ale nie jest wykluczone).Pytanie tylko czy te świadomości zostały przeniesione z kamieni czy tylko skopiowane...

Co do Gieena to dzięki temu odcinkowi uważam go za druga najlepsza postać w serialu pierwszy to Rush choć go nie lubię. Czemu ja oddał bez słowa bo to prosty a zarazem prawy człowiek do szpiku kości. Powtarzam prawy. Może nie ma IQ Rusha czy umiejętności dowódczych (nieco wątpliwych czasami) Younga ale dzięki jego postawie
jest niezastąpionym członkiem załogi i dodam najbardziej godna zaufania osoba.
Nie tylko Tobie Tokar kojarzy Ci się ten kawałek z naszymi zlotami ;) A co do poziomu muzyki to procenty oraz zawartość laptopa w teledyski bądź mp3 jest głównym wyróżnikiem ;)

Co do technologi pradawnych to troszeczkę zwolnij pamiętaj że to jest zabytek wystrzelony dużo wcześniej niż opracowano technologie ZPM.Zresztą porównaj wnętrze statku i Atlantydy..Trzech sekund by nie wytrzymał z jednym z naszych krążowników i broni energetycznej Asgadu wiec nie - nie wyprzedza to co mamy na Ziemi(przypominam że mamy Atlantyd na Ziemi która posiada napęd "Wormhol-drive")

- ośmieliliście się i rozkręciliście ale nie zapominajcie cały czas podnosić poziom :)

na -

Dostajecie za ten odcinek kredyt zaufania i...brak.

Powodzenia!
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych