Przyznam, że o ile 2 pierwsze seriale oglądało się przyjemnie i były zabawne postacie i momenty...to w SGU tego niestety brak.
Kolega chyba ostatnich odcinkow nie ogladal.
Przyznaje, to prawda ze SGU jest "ciezsze", ale po 1,5 sezonu widac juz w jakim kierunku produkcja zmierzala i gdzie moglaby dotrzec gdyby nie zostala zarznieta. Humor zaczyna byc bardzo obecny i niewymuszony, postacie sa nietuzinkowe, jest akcja i jest napiecie. Co wazniejsze-calosc jest jedna, skomplikowana historia rosnaca pod epizodu do epizodu i przez wiekszosc czasu stara sie dawac odpowiedzi-chocby czesciwe-na narastajace pytania. Poczatkowe "babranie sie" SGU w jakims "melodramacie" ustapila miejsca typowo Stargejtowej formule z poprawka na brak glupkowatosci z poprzedniej dekady. Nie oznacza to, ze jest super i cod miod, ale na pewno stary zarzut o tym, ze zamiast "space-opera" mamy "soap-opera" z Wrotami w tle nie jest prawdziwy. O ile poprzednio mozna bylo sie przychylic i zrozumiec taka opinie, to obecnie juz nie.
Mam nadzieje, że scenariusz nie obejmuje również tego co dokładnie kto co mówi, spontan lepszy:)
No jesli tak jest to tym lepiej, bo ja bylem przekonany ze nie mieli zadnego scenariusza, a rozmowa byla cala na zasadzie "przy piwku po meczyku"
Tak wiec informacja, ze jednak scenariusz byl sprawia, ze inwe i Tokar maja ode mnie propsy, bo nie dalo sie wyczuc zadnej sztucznosci. Podejrzenie o niescenariuszowosc padlo jak sadze ze wzgledu na kiepski montaz-urwane zdania i nie najlepsze wmontowanie w pewnym momencie "indeed". Pewnie mowie to, co juz sami wiecie, ale podzielcie sobie rozmowe na segmenty, tak zeby nie musiec ucinac w tak brutalny sposob ciekawej rozmowy. W ten sposob kazda czesc bedzie zmierzala do swojej wlasnej, logicznej konkluzji i bedzie mozna ja wyraznie odroznic od reszty podcastu np. wmontowaniem jakiejs muzyczki czy cytatu z serialu-jak wspomniane "Indeed" (swoja droga swietny pomysl. Powinniscie z tego zrobic swoj znak firmowy). Bo bylo slychac, ze zescie sie jak lokomotywy rozpedzili, aleee...trzeba bylo juz konczyc.
Co do innych seriali w odcinkach można by w sumie robić przegląd seriali Sci-fi- fringe, supernatural, V, Warehause, dollhouse, 4400, the event...etc.
To nie glupi pomysl-poswiecac jakis podcast jakiejs serii. Skoro nie wiadomo czy Stargate kiedykolwiek jeszcze wroci.
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung