Skocz do zawartości

Zdjęcie

Babylon 5 w AXN Sci-Fi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 20.03.2011 - |14:21|

We wtorek. 05.04.2011 AXN Sci-Fi rozpoczyna emisję tego serialu. Zacznie się od pilota The Gatering, a potem kolejne odcinki we wtorek i czwartek o 22.

Osobiście nigdy nie oglądałem tej produkcji, więc chyba wypada nadrobić zaległości. Znając AXN puszczą serial w całości.

Użytkownik baku edytował ten post 20.03.2011 - |14:21|

• 0

#2 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.03.2011 - |21:24|

Że co? Że jak? "Babylon 5" znowu w polskiej TV? Jeden z najlepszych sci-fi w historii ponownie w naszej TV? Nie myślałem, że tego doczekam. Oby dali ten serial na zwykłym AXN, bo Sci-Fi niestety nie posiadam. Może będzie trzeba pomyśleć wreszcie o cyfrowym UPC? No i żeby nie było; z początku serial może wydawać się troszkę (albo nawet mocno) kiczowaty, ma on już przecież swoje lata, jednak historia w nim przedstawiona jest naprawdę rewelacyjna i co najważniejsze, jest ona ciągła. Do dzisiaj Cienie uważam za najlepszą złą rasę w Galaktyce :lol: No a bitwy pokazane w tym serialu rozmachem przewyższają nawet BSG, moim zdaniem oczywiście. Ja uważam, że ten serial to mistrzostwo i naprawdę warto dać mu szansę, bo szybko wciąga jak diabli ;)
  • 0

#3 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 02.04.2011 - |22:27|

Ave,

no wrescie zdecydowali sie na powtorzenie - ile lat mozna bylo czekac ?

Od 2 dni bardzo uwaznie przygladam sie AXNowi SciFi i zaczynam sie zastanawiac czy nie traktuja go podobnie jak TVN ?
Ktory traktowal go jak 5 kolo u wozu, i twierdzil ze to serial dla dzieci!
Zadnych zapowiedzi, kompletne zero - zebym nie przegladal EPG to w ogole bym go nie zauwazyl.
A taka "Andromede" ktora juz kilka razy byla pokazywana reklamuja jakby to byl jakis najnowszy hit i nigdy u nich nie byl puszczany.

Ciekaw jestem ktora wersje "Zjazdu" pokaza i czy beda puszczali wersje DVD czy zwykla?

PS:
Co sie wczoraj dzialo z forum ze nie mozna bylo postow napisac?

Użytkownik johnass edytował ten post 02.04.2011 - |22:31|

• 0

#4 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 04.04.2011 - |19:14|

Faktycznie jutro będzie ten "Zjazd"? Bo cały czas nie jest zmieniony program na stronie AXN SciFi i już sam nie wiem. Pisałem nawet do nich maila, ale ani nie odpisali, ani nie zmienili. Reszta mediów podaje, że jest, tylko program AXN twierdzi coś innego :/ Też mam zamiar obejrzeć i spróbować skosztować ten serialik :)
  • 0

#5 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 05.04.2011 - |21:03|

No i d... Zamiast pilota puścili Stargate Continuum. Świetna sprawa - emitować serial bez wprowadzenia.
  • 0

#6 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 05.04.2011 - |21:04|

No kur... Dajcie spokój. Dwa razy do nich maile pisałem i nie odpisali. Wyemitowali wg programu, który jest na stronie. Czyli bez wprowadzenia. Marna nadzieja, że w czwartek zamiast 1x01 wyemitują The Gathering.
  • 0

#7 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 05.04.2011 - |21:10|

No to ładnie nas zrobili w balona. Miałem oglądać ale skoro nie wyemitują pilota to chyba dam spokój, Mógłbym go sobie ściągnąć ale aż tak mi nie zależy, po za tym już i tak za dużo seriali oglądam :D
  • 0

#8 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.04.2011 - |21:25|

Nie pierwszy taki numer w polskiej telewizji...
Cóż obejrzę sobie na DVD. :) A właściciele stacji się dziwią, że ludzie ich nie lubią i nie chcą oglądać tv... i że piractwo kwitnie.

#9 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 05.04.2011 - |23:59|

Ave,

widze ze AXN zaczyna nas jak i serial traktowac jak TVN czyzby paru bur.... z TVN przenioslo sie do tej stacji?
W programie na czwartek jest 1 odcinek serialu ale dalej brak jakiej kolwiek reklamy na AXN SF wiec powiem szczeze ze watpie w ten czwartek zeby poscili.

A do kolegi ktory mowi ze jak nie obejrzy pilota to nie bedzie ogladal serialu - (oczywiscie wedlug mnie) pilot jest praktycznie osobna powiescia i zabardzo nie trzeba go ogladac.
  • 0

#10 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 07.04.2011 - |21:29|

Ave,

no wrescie - wczoraj wieczorem(tj w srode) pokazali pierwsze zajawki serialu !!!!
Pomiedzy 21 a 3 w nocy bylo chyba ich z 6, a dzis rano tez chyba bylo ze 4.
Ciekaw jestem czy jednak dzis bedzie no nic juz tylko 2 godziny i sie przekonam :)

Ale glupszej reklamy co do B5 to jeszcze nie widzialem nawet tfu TVN robil lepsza a jak juz uslyszalem "w bardzo odleglej galaktyce...." to mi sie scyzoryk w kieszeni otworzyl :(
Chyba jednak paru bur.... przeszlo do nich.

No nic wazne ze wrescie powtarzaja/puszczaja :o) i to najwazniejsze !!! B)

Ave,

no i puscili :D
Jakosc jak na AXN DOBRA - duzo lepsza niz DS9 :rolleyes:
Choc puszczaja w 4x3 i nie wiem dlaczego ale lektor mi jakos nie podchodzi :unsure:
No i ciekawe jaka bedzie jakosc przekladu ?

To tak w skrocie - w przerwie na reklame :D
ogladam dalej
  • 0

#11 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 14.08.2011 - |10:36|

axn znowu daje ciala
wczoraj ( po 4 miesiacach jak juz serial leci) pokazali pilot serialu wsumie ktos moze powiedziec lepiej poznio niz wcale;] no ale to nie jest najgorsze dzisiaj bedzie Babilon 5: Narodziny (Babylon 5: In the Beginning) ktorego nie powinno sie ogladac jeszcze na tym etapie serialu (w temacie http://forum.gwrota....p?showtopic=380 jest to szerzej opisane)
dlatego dla tych co ogladaja po raz pierwszy serial nie polecam ogladac dzisiaj tego filmu
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#12 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 23.11.2011 - |00:33|

axn z nowu szaleje zakonczyl emisje 3 sezonu babylon 5 i to chyba narazie tyle jesli chodzi o serial a zacznie pokazywac kolejne filmy ktore powinno sie ogladac po zakonczeniu serialu chyba bedzie trzeba do nich jakies maila napisac zeby zatrudnili tam kogos kto umnie kozystac z mozgu
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#13 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 23.11.2011 - |17:27|

Zastanawiałem się, czy tego nie zrobić, ale doszedłem do wniosku, że lepiej chyba nie, bo przy jakimś innym serialu zamiast pomyśleć wcale nie puszczą pełnometrażówek czy odcinków specjalnych. Ja sobie filmy nagrałem (kolejne też nagram) i obejrzę wtedy kiedy powinno się to zrobić.

Sezon 4 i 5 pewnie puszczą - podejrzewam że póki co nie mają przygotowanej polskiej ścieżki dźwiękowej lub są w trakcie nagrywania. Czekam niecierpliwie (pierwszy raz oglądam serial), bo 3 sezon zakończył się bardzo intrygująco.
  • 0

#14 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.11.2011 - |23:48|

Sezon 4 i 5 pewnie puszczą - podejrzewam że póki co nie mają przygotowanej polskiej ścieżki dźwiękowej lub są w trakcie nagrywania.

Chcecie powiedzieć, że na nowo robią ścieżkę z lektorem dla serialu? ITI przecież już ją ma, na TVN puścili całość swojego czasu. Jeszcze rozumiem, że stara ścieżka byłby tak tragiczna, że trzeba ją zmienić, ale jak pamiętam z młodości, to chyba nie była zła.

Choć z drugiej strony, to nie pierwszy przypadek o którym bym słyszał, że ktoś tworzy po raz kolejny tłumaczenie i lektora do jakiegoś filmy czy serialu. (Choć nadal uważam, ze to w niemal wszystkich przypadkach totalna głupota.)

#15 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 24.11.2011 - |00:01|

Obecna wersja jest robiona na zlecenie AXN i moim zdaniem jest lepsza, mam tutaj głównie na myśli głos lektora. Zresztą pytaniem jest ile ITI zażyczyłoby sobie za ich wersję? Możliwe, że taniej opłaca się zrobić nowe tłumaczenie. Pytanie też czy ITI ma jeszcze prawa do serialu? Obstawiam, że nie. Zresztą jak dla mnie AXN chce pewnie wszystkie emitowane seriale mieć na wyłączność dla siebie lub HBO i dlatego przygotowują swoje wersje. No i o ile pamiętam TVN nie emitowało pilota i pełnometrażówek. Może AXN "Krucjatę" też puści?

No i tak na marginesie; coś mi się wydaje, że od nowego roku "Babylon 5" zagości też na zwykłym AXN, bo w grudniu na tym kanale emitować będą pełnometrażówki.

Użytkownik Inuki edytował ten post 24.11.2011 - |00:02|

• 0

#16 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 24.11.2011 - |00:05|

TVN puszczał tylko sezony 3-5 (1 i 2 poszły w TV Wisła, która nie była ogólnokrajowa). Zatem jak AXN da wszystko to będzie to formalnie pierwsza całościowa emisja w Polsce dostępna na jednym kanale.
Wydaje mi się, że robią nowe tłumaczenie, bo kopia emisyjna jest raczej współczesna czyli jak na AXN niezłej jakości - co szczególnie rzuca się w oczy, bo równolegle w AXNach idzie DS9 ze strasznie niewyraźnym obrazem - chyba na starszej odkupionej kopii.
Ale pewny nie jestem. Tłumaczenie B5 jest też mniej "zjedzone" niż to w DS9 - gdzie wylatują całe linijki, bo chyba uznano, że lektor się nie wyrobi.

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 24.11.2011 - |00:07|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#17 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.11.2011 - |09:42|

Chcecie powiedzieć, że na nowo robią ścieżkę z lektorem dla serialu? ITI przecież już ją ma, na TVN puścili całość swojego czasu. Jeszcze rozumiem, że stara ścieżka byłby tak tragiczna, że trzeba ją zmienić, ale jak pamiętam z młodości, to chyba nie była zła.

Tak to u nas właśnie wygląda. Dobry przykład to np. serial House. Najpierw leci w VOD Nki gdzie jest tłumaczenie na zlecenie platformy N. Później emitują serial w TVP gdzie jest tłumaczenie na zlecenie TVP, a jeszcze później serial leci w AXN z tłumaczeniem na zlecenie AXN. I podobnie jest z innymi serialami.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#18 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 25.11.2011 - |20:03|

TV Wisła i tvn dawali to dano temu pewnie na vhs mieli nagrane a pozatym od pewnie 10 lat tych kaset nikt nie moze zlokalizowac :D

jedyny plus to ze teraz dawaja 2 odcinki enterprise szybciej przynjamniej ogladne
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#19 oscar

oscar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.11.2011 - |22:10|

No i tak na marginesie; coś mi się wydaje, że od nowego roku "Babylon 5" zagości też na zwykłym AXN, bo w grudniu na tym kanale emitować będą pełnometrażówki.

Na razie to wygląda, że od od 15 grudnia AXN SciFi emituje Babilon 5 od początku. Niestety na stronie samego AXN SciFi nie ma jeszcze programu na grudzień. Może to będzie IV sezon?

http://www.telemagaz...,dz,go,cpr.html
  • 0

#20 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 29.11.2011 - |06:55|

Raczej nie ma szans. Te opisy są najczęściej zgodne z rzeczywistością. Trzeba zapytać AXN kiedy planują 4 i 5 sezon i może ewentualnie Crusade.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych