Skocz do zawartości

Zdjęcie

Justified

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#1 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 25.02.2010 - |11:11|

Dołączona grafika

Opis z popcorner.pl

''Justified" jest oparty na prozie pisarza Elmore Leonarda. Autor ten nie po raz pierwszy jest inspiracją dla świata filmów i seriali. Na podstawie jego twórczości powstały m.in. takie filmy jak ''Jackie Brown", ''Co z oczu, to z serca", ''Dorwać małego" czy ''3:10 do Yumy". Serial kanału FX przedstawia postać szeryfa Raylana Givensa, którego autor stworzył m.in. w opowiadaniu ''Fire in the Hole". Właśnie na jego podstawie został nakręcony pilot.

Szeryf Raylan Givens przypomina 19. wiecznego stróża prawa, który wymierza sprawiedliwość w sposób, który przysparza mu kłopotów z przestępcami, jak i stawia go w konfliktowej sytuacji z jego przełożonymi.
W rezultacie zostaje on przydzielony do służby na terenie miasta, w którym się wychował.
Jest człowiekiem zupełnie nie pasującym do obecnych czasów. Nieustępliwy, elokwentny gentlemen, który fascynuje się swoją zdobyczą, lecz nigdy tego nie okazuje. W głębi serca jest rozgniewaną osobą, która dorastała w ciężkich dla niego czasach w Kentucky razem z ojcem przestępcą. Raylan wie kim nie chce się stać, niż kim właściwie jest.

Obsada: Timothy Olyphant, Joelle Carter, Nick Searcy, Natalie Zea, Walton Goggins.

9 zapowiedzi w poniższym linku:
http://www.youtube.c...JustifiedFX#p/u

Premiera: 16 marzec 2010.
________________________________________________________________________________________________________________

16 marca będzie premiera nowego serialu FX o nazwie Justified, gdzie główną rolę gra Timothy Olyphant.
Serial zapowiada się znakomicie. Na początku myślałem, że jak to ktoś ujął na innym forum "Seth Bullock znalazł wehikuł czasu i znalazł się w dzisiejszych czasach". Wydaje mi się, że jednak postać Raylana będzie inna, a Olyphantowi kapelusz pasuje, jak ulał :D. Po drugie stacja FX gwarantuje jakość i osobą odpowiedzialną za serial jest Graham Yost, który współpracował przy Band of Brothers, Boomtown i The Pacific. W serialu będzie jeszcze przepiękna Natalie Zea i Shieldowski Walton Goggins (prawdopodobnie tylko występy gościnne). Trailer o nazwie 3D jest nieziemsko zrobiony, polecam zapoznać się. Do tego należy jeszcze dodać, kto nie lubi południa USA :)?

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:51|

• 1

#2 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 25.02.2010 - |12:26|

Fajnie, że ktoś wreszcie założył ten temat. Od kilku miesięcy serial jest na mojej liście "koniecznie zobaczyć".

Zastanawiam się czy Olyphant da radę. Kojarzy mi się raczej ze spokojnym stylem grania i pasuje na gentlemena. Potrafi też zrobić gniewną minę. Tylko że to wszystko już było i martwię się o wtórność.
  • 0

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.02.2010 - |22:17|

FX i południe USA to jest to co lubię :D
Czekamy i będziemy oglądać.

W tym sezonie FX zafundował nam z nowości rewelacyjny Archer, którego polecam.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#4 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 17.03.2010 - |10:48|

No i już. Dobrze mieć luźniejszy dzień.
Rewelacyjny pilot. Przy czym nie jestem ani trochę obiektywna, bo uwielbiam takie seriale (i filmy).
Akcent mają świetny (Ava) i bez angielskich napisów byłoby ciężko.
Poza tym jest klimatycznie, prosto z mostu i nie brakuje szczypty humoru.
  • 0

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 17.03.2010 - |13:23|

Raylan vs Boyd było boskie. Serial ma ciekawe dialogi, które przykuwają mnie do ekranu. Podejrzewam, że to duża zasługa tego, iż twórca książek pracuje przy serialu. Zobaczymy, jak dalej będzie i co będzie z fabułą.

Z góry dzięki za napisy dla Yungara, bo się chyba biedny napracuje :D.
  • 0

#6 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.03.2010 - |16:09|

Z góry dzięki za napisy dla Yungara, bo się chyba biedny napracuje :D.

Nie powiem, tłumaczyło się łatwiejsze seriale, ale jakoś idzie ;]
Niestety wątpię, żebym dawał radę robić je w ten sam dzień.
Prędzej to będzie czwartek, a i pewnie piątek nieraz się zdarzy :)
  • 0

#7 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 17.03.2010 - |20:19|

Dla mnie średni pilot, ale czekam na kolejne odcinki. Serial w każdym razie zrobiony ciekawie.
  • 0

#8 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 18.03.2010 - |07:45|

Temat zakłada <cliffhanger>, "trzy grosze" wtrąca <Quendi>, napisy "robi" <yungar> (dzięki za SoA :) ) - więcej rekomendacji nie potrzebuję B)
  • 0

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.03.2010 - |00:57|

1x01

Tak jak można było się spodziewać jest bardzo ale to bardzo dobrze.
Uwielbiany przeze mnie klimat prowincji, południa USA i główny bohater ze sprawiedliwością w starym stylu.
Ava czyli domowy czar Południa, kobieca kobieta w sukni (i to w kwiatki) a nie w spodniach.
Poza tym niezły humor, nie brakuje też dramatu a wszystko nie owijając w bawełnę.

Boyd, gwiazda Shield ma talent do grania narwanych lekko psychopatycznych gości, zobaczymy czy to tylko pilot czy też pokaże się w dalszych odcinkach.

FX kolejny rok zdecydowanie pokonuje HBO i Showtime

Użytkownik Quendi edytował ten post 20.03.2010 - |16:31|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#10 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2010 - |14:29|

super serial, super klimat, co tu więcej mówić... może tylko: dlaczego tak szybko się skończyło? :)
  • 0

#11 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.03.2010 - |17:56|

Przyjemnie oglądało się pilota i teraz trzeba czekać na kolejne odcinki.
Postać Olyphanta - Raylan Givens, to taki gościu co się kulom nie kłania ;) natomiast Boyd Crowder grany przez znanego nam z Shielda Waltona Goggins to jak zwykle w jego wykonaniu niezły porąbaniec.
Hm... ciekawe kto teraz będzie tym złym skoro na razie Raylan wyautował na jakiś czas Boyda.
Chyba, że ten cudownie uleczy się z kulki w piersi i zacznie "podchody" do Raylana.
Zobaczymy ile mu zajmie rekonwalescencja.
Podoba mi się też młody gościu - Tim Gutterson, to ten który na drodze strzelał ze snajperki do nazibadytów.
Gościu taki konkretny, nie biega, nie histeryzuje tylko robi co do niego należy i robi to dobrze. :D
Serial zapowiada się ciekawie byle tylko z Raylana nie zrobili jednoosobowej armii do czego już się lekko sposobili jak go witał Chief Deputy Art Mullen i mówił, że tu wszyscy zajmują się wszystkim.

A bym jeszcze zapomniał fajnie widzieć znowu Natalie Zea - tutaj była kobitka Raylana którą odwiedził w nocy - też kiedyś występowała w kilku odcinkach The Shield B) a ostatnio to chyba w "Dirty Sexy Money".

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#12 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.03.2010 - |23:37|

biku1, tu chyba będzie hero of the week. Tak jak w Shield, gdzie mieli sprawy odcinkowe i swoje poboczne.
  • 0

#13 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.03.2010 - |00:24|

Masz na myśli Boyda Crowdera?
Na stronie imdb ma podane 5 epizodów więc go jeszcze zobaczymy jako postać powracającą.
Choć na razie sądząc po jego ranie to nie wydaje mi się byśmy prędko go ujrzeli.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#14 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.03.2010 - |19:42|

Gigi to aktor od mocnych wrażeń (Pasował by jak ulał w SOA :D Szkoda, że tylko na 5 odcinków, bo szczerze mówiąc pomyślałem, że Raylan i Boyd będą trzepać wioską, a tu przychodzi konfrontacja, po której pewnie Boyd padnie - nie trudne do przewidzenia;/ Ogólnie odcinek świetny, choć z tymi dialogami to trochę przesada, takie średnie bez mocnych warknięć.

Użytkownik Lowrey edytował ten post 21.03.2010 - |19:43|

• 0

#15 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 21.03.2010 - |21:58|

Czekałem od dłuższego czasu i się w końcu doczekałem.

Nie wiem czy to zmęczenie, ale pilot mnie lekko zawiódł, choć nie powiem
może być z tego świetna historia. :)

Na plus czarny humor (cytuję z pamięci):

-jak mocno został zraniony? - mocno. nie żyje. :D

Użytkownik Dżakas edytował ten post 22.03.2010 - |18:18|

• 0

#16 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 25.03.2010 - |20:05|

Drugi odcinek bardzo dobry. Zapowiada się solidny serial. (Na razie?) spokojnie i bez fajerwerków, za to z czymś, co cenię: dużą dawką realizmu i prawdopodobieństwa. Takich seriali mi brakuje. Oczywiście to kwestia gustu i co się komu podoba. Według mnie na tle fali produkcji od Lost do FF i V, Justified wypada świetnie.

Edycja - wam też czołówka kojarzy się z True Blood?

Użytkownik Kiara edytował ten post 25.03.2010 - |20:19|

• 0

#17 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.03.2010 - |22:59|

1x02
Utrwala mnie w przekonaniu że FX zaserwował nam bardzo dobrą, trochę lżejszą lecz bardzo klimatyczną produkcję kryminalną.
Nie dość że kablówki wgniatają w ziemię duże stacje cięższymi dramatami wszelkiej maści to jeszcze teraz zmasakruję ich na ich ostatniej ostoi czyli lżejszych produkcji kryminalnych.

Fala produkcji Lost, FF i V to mi się zawsze tworzy w kiblu po wypróżnieniu i spłukaniu tego syfu do szamba gdzie jego miejsce.
  • 0

#18 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 29.03.2010 - |19:48|

Po drugim odcinku bardzo dobre wrażenia. Serial lekki mający fajny klimat. Pozostaje tylko czekać na kolejne odcinki.
  • 0

#19 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 07.04.2010 - |00:55|

Obejrzałem 3 i będę kontynuował, lubię takie klimaty, Timothy świetny, dlaczego on jest tak podobny do Josha Duhamela znanego z serialu "Las Vegas" i filmu "Transformers" oraz "Turistas". A czołówkę jak zobaczyłem w 2 to od razu skojarzenie z "TB", i ta pieśń przewodnia też pasuje.
  • 0

#20 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.04.2010 - |20:12|

1x03

Czyli porywacze jakich mało :D
Świetny humor i oczywiście klimat Południa który prezentują Szeryf Raylan Givens i piękna Ava.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych