Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 119 - S06E15 - The French Mistake

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (15 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (6 głosów [40.00%])

Procent z głosów: 40.00%

2. 9 (6 głosów [40.00%])

Procent z głosów: 40.00%

3. 8 (3 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.02.2011 - |21:20|

:)

#2 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 27.02.2011 - |00:08|

O w końcu ktoś otworzył ten wątek, tylko czemu tak późno?

A co do odcinka to pozamiatał, ja uwielbiam kawały autotematyczne, uwielbiam kiedy scenarzyści dają czadu i mrugają do nas okiem. A w tym odcinku było to w wersi XXL, scenarzyści i aktorzy przeszli samych siebie, mogliśmy zobaczyć serial "od drugiej strony", postacie to aktorzy, anioły bez mocy, przyczepy i domy z życia wzięte, trochę kanady no i końcowe odstrzelenie najważniejszych osób na planie.

Czapki z głów dla osób odpowiedzialnych za pomysł i realizację tego odcinka, to trzeba po prostu zobaczyć, dawno nie oglądałem tak pojechanego odcinka
  • 1

#3 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 27.02.2011 - |00:48|

Pomysł bardzo ok, sporo śmiesznych momentów, ale mimo wszystko odcinek mnie nie powalił
Wymuszone dowcipy z twitterem, niepotrzebna śmierć Mishy, nowe ciało Rafała...
Jak dla mnie swietne przedstawione uśmiercenie serialu w postaci zabicia Kripkego ;p

Użytkownik pancor edytował ten post 27.02.2011 - |00:49|

• 0
You are what you believe yourself to be

#4 Rylek

Rylek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoRadom

Napisano 27.02.2011 - |11:28|

dobry a nawet b dobry odcinek
wytykanie błędów (telenowela, gra aktorska w stylu georga cloone?:P) oraz ogólne nabijanie się z produkcji serialu/seriali (tu wszystko jest złomem :) )
dowcipy z tweeterem może i średnie (jakoś nie rozumiem manii tweetowania wiec może to by powodem takiego odbioru)
zastanawia mnie tylko czy prawdą jest że główni aktorzy ze sobą nie gadają ;P
  • 0
Tales from the malazan book of the dead..

#5 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.02.2011 - |16:33|

Jansen był jednym z drużbów na ślubie Jareda i "Ruby" wiec chyba nie. ;)
I mam szczerą nadzieję, że Padalecki ma lepszy gust. :D
Żałuję, że nie było aktora grającego Bobby'ego, no i Mishy szkoda. A w ogóle czy tylko mi scena zakupu broni przypominała Terminatora?
  • 0

#6 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 01.03.2011 - |14:04|

Skupienie na twarzy Dean'a kiedy odgrywali scene jedna z najśmieśniejszych rzeczy w tym sezonie.

Tylko z tego co kojaże to Kripke wygląda inaczej, a tu takiego pucusia dali. No ale chyba to dobry sposób na zachowanie statusu quo. Bo w takim razie ta rzeczywistość bez zjawisk nadprzyrodzonych i Boga gdzie się przenieśli to nie nasza tylko podobna do naszej rzeczywistość. Tak nikt nie powinien być urażony za bardzo.

nowe ciało Rafała...

a co spodziewałeś się rambo czy terminatora? Moim zdaniem taka postać daje dużo więcej ciekawych możliwości.

Użytkownik Lobo edytował ten post 01.03.2011 - |14:05|

• 0

#7 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 01.03.2011 - |15:46|

Tylko z tego co kojaże to Kripke wygląda inaczej, a tu takiego pucusia dali.

Jakiego pucusia? Kirpke to był ten typo co dostał 3 strzały z shotguna na końcu i wygladał dosyc podobnie do prawdziwego

a co spodziewałeś się rambo czy terminatora? Moim zdaniem taka postać daje dużo więcej ciekawych możliwości.

Nie... po prostu osoby płci męskiej... Nie widzę jakichś ciekawych mozliwosci dzieki temu,z e teraz Rafał jest Rafalinką...
  • 0
You are what you believe yourself to be

#8 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 02.03.2011 - |22:54|

Świetny odcinek, popłakałam się ze śmiechu. :D I nawet Rafael w ciele kobity mi nie przeszkadza.
  • 0

Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:

KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!

#9 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.03.2011 - |23:56|

Nic jeszcze nie napisałem.
Do odcinka mam mieszane uczucia, niby fajne, że nabijają się z samego kręcenia, ale:
W takim wypadku postacie jak Singer, czy Kripke nie powinny być grane przez aktorów, to powinni być oryginalni Kripke i Singer. Podstawienie aktorów uważam za afront.

Raf w formie kobiety, nie jest niczym nadzwyczajny, często tak się go przedstawia. myślę że tajski transwestyta byłby czymś ciekawszym.

Odcinek miał tez i ciekawsze momenty, ale nie równoważą one podstawienie aktorów, gdzie mogli by pokazać prawdziwych. Zwłaszcza Kripke.

Odcinek jest średni, jeden z lepszych w 6 sezonie, ale to nie jest trudne.

#10 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 05.03.2011 - |15:21|

Odcinek ogólnie był, dobry. Postacie pokazane, od d*py strony.
A tekst, który mnie rozwalił to jak Dean i Sam rozmawiali o swoich nazwiskach. "S: Jestem jakiś Jared Padalecki." "D: Co ty jesteś z Polski?" No i teraz jednak można się cieszyć bo w Ameryce słyszeli o Polsce xD. To kolejny serial, który nawiązuje do naszego kraju. Wcześniej w "Californication" była mowa o Romku Polańskim.

Użytkownik johnass edytował ten post 05.03.2011 - |17:24|

• 0

#11 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 29.03.2011 - |14:12|

Mimo wszystko napewno nie był to bardzo dobry odcinek.
Pierwsza część bardzo udana, zabawna, coś na styl sezonu piątego. Fajnie pokazany dystans do siebie wszystkich aktorów, scenarzystów, reżyserów i całej otoczki tworzenia amerykańskiego serialu.
Dużo świetnych gagów (nawiązanie do gry Acklesa w telenoweli, Impala i całe mnóstwo innych) - powodowały niekontorlowane wybuchy śmiechu.
Co do drugiej części odczuwam spory niedosyt, zabicie wszystkich bez sensu, Rafael jako czarna kobieta, brzydka w dodatku, ach ta poprawność, poza tym niestety, ale ja osobiście nie wiem ku czemu to wszystko zmierza, sezon VI jest tak chaotyczny że pogubiłem się w fabule, oglądam bo po prostu lubię ten serial - 8/10 głównie za żarty.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#12 korab

korab

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.04.2011 - |23:59|

Pomysł przejścia w świat prawie "realny" genialny. Fajnie, że odwzorowali wiele szczegółów z życia aktorów - jak na przykład udział młodego Jensena w telenoweli,realny związek Jareda z Genevieve Cortese(serialowa Ruby 2) czy to, że Jared jest z pochodzenia Polakiem. Bardzo podoba mi się pomysł przerywania serialu konwencją komediową, to go uatrakcyjnia. Jak dla mnie mistrzostwo świata.
Dobry moment to opcja podejrzeń o "szmuglowanie narkotyków" i przelot przez szybę podczas dialogu, co się z nimi dzieje, czy też bicie "statysty".

Jak dla mnie najlepszy odcinek tego sezonu:P
  • 0
(—)Jack diuk Korab

#13 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 17.11.2011 - |17:50|

Poza tym, że lepiej by było gdyby producenci grali samych siebie, to nie mam żadnych zastrzezeń. Chyba najśmieszniejszy odcinek komediowy w wykonaniu Supernatural. Jak zwykle jak jest śmiesznie to scenariusz napisał Ben Edlund. Zatrzelenie Kripkego wygląda troche jak klingoński awans w wykonaniu Sery Gamble. ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych