Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spartacus: Gods of the Arena (2011)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 15.12.2010 - |22:50|

Dołączona grafika

Opis:
Bohaterem serialu jest oryginalny mistrz Domu Batiatusa, Gannicus, który żył w bardziej bezwzględnych czasach przed pojawieniem się Spartacusa, kiedy honor dopiero szukał drogi na arenę.

Miniserial "Spartacus: Gods of Arena" jest prequelem fabularnym serialu "Spartacus: Blood and Sand".

Obsada:
Dustin Clare - Gannicus
Jaime Murray - Gaia
John Hannah - Batiatus
Lucy Lawless - Lucretia
Peter Mensah - Doctore
Manu Bennett - Crixus
Antonio Te Maioho - Barca
Nick Tarabay - Ashur
Lesley-Ann Brandt - Naevia
Marisa Ramirez - Melitta

Zwiastun:

Premiera: 21.01.2011 r.

Więcej informacji.

#2 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.12.2010 - |15:30|

Nie ukrywam, że to jest serial na który w tym roku czekam najbardziej. Fajnie będzie zobaczyć jak wyglądały poczatki domu Batiatusa. Jak zaczynali swoją przygode na arenie: Crixus, Barca, Ashur czy Doctore. No ale przede wszystkim liczę na dużą dawkę akcji oraz intryg (zwłaszcza Lucretii) na tym poziomie jak w Spartacus: Blood and Sand.
  • 0

#3 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 25.01.2011 - |10:18|

Wstyd się przyznać, ale nie oglądałem (jeszcze) Spartacus B&S.
Czy Waszym zdaniem mogę teraz oglądać "Gods of the Arena" na bieżąco czy lepiej przysiąść najpierw w weekend do "jedynki"?
  • 0

#4 SuperTramp21

SuperTramp21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 25.01.2011 - |14:08|

zwiastun 2 odcinka "Missio":

Spoiler

Użytkownik johnass edytował ten post 25.01.2011 - |17:26|

• 0
"Never lose focus! Not if jupiter himself Were to rip open the heavens And dangle his cock from the skies!"

#5 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.01.2011 - |14:39|

Czy Waszym zdaniem mogę teraz oglądać "Gods of the Arena" na bieżąco czy lepiej przysiąść najpierw w weekend do "jedynki"?

Moim zdaniem lepiej zacznij od B&S, bo wtedy oglądając prequel będziesz miał więcej radochy, patrząc na dobrze znane postacie w trochę innych rolach :)
  • 0

#6 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 30.01.2011 - |14:07|

Na pewno musiałbyś przewinąć pierwsze dwie minuty gdzie są urywki z końca B&S.
  • 0

#7 SuperTramp21

SuperTramp21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 23.02.2011 - |23:02|

Szkoda, że nie zdecydowali aby przedłużyć na 12odc. Wtedy byłbym spełniony:)
  • 0
"Never lose focus! Not if jupiter himself Were to rip open the heavens And dangle his cock from the skies!"

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 29.04.2011 - |11:32|

I.01
Miałem go na czele listy do obejrzenia, ale dość długo schodziło ze względu na sporo dobrych i interesujących premier w 2011 roku. Ale przyszedł czas i na Spartacusa GoA.
I choć trudno to sobie wyobrazić jest jeszcze lepiej niż w poprzednim Spartacusie, prequel wypada świetnie, "odmłodzone" postaci zachwycają w dalszym ciągu - Batiatus to absolutne mistrzostwo, ale i pozostali na bardzo wysokim poziomie. Do tego masa intryg, dużo walk i seksu, wszystko zakończone doskonałym cliffhangerem - 9/10.
I.02
potwierdzenie klasy, cała masa intryg, wprowadzenie nowych postaci, równie ciekawych jak Batiatus, choć on akurat jest over the top, nawet wątki miłosne są niezwykle interesujące (Ojnomanus i jego żonka kontra Gannikus) - 9/10.

Napisano 19.05.2011 - |16:32|

I.03
bardzo dobry odcinek, choć tempo z lekka spadło, ale oby wszystkie seriale miały tempo. Sex, intrygi, walki gladiatorów.
Do tego piękne niewolnice dla facetów, potężni gladiatorzy to uczta dla oczu kobiet, więc krótko mówiąc serial dla wszystkich, no może poza dziećmi:))) - 8,5/10

Napisano 10.06.2011 - |22:25|

I.04-05
A do ch*ja Jowisza zaryzykuję z nowym postem, to jest piękny serial, aż wart jest kolejnych postów. I jeden z niewielu, gdzie naprawdę mocno porusza mnie wątek miłosny, cudowna miłość Gannikusa i pięknej Melitty, albo to świetnie oddali albo się kochali nawet poza planem filmowym.
Do tego morderstwa, sex, intrygi, bez czasu na nudę, tak powinny wyglądać nowoczesne, pełne dynamiki seriale. I Batiatus, chłopie ja nie mam słów, normalnie uwierzyłem, że John Hannah to Batiatus po reinkarnacji:) - genialny w każdym calu - 9,5/10.\
I.06 FINAŁ
niestety rozczarowanie, walki oczywiście miazga, ale całokształt akcji, zwrot z Soloniuszem, samo zakończenie i wolność dla Gannikusa bez zachwytów. No i te tortury Tulliusza, jakże podobne do tych z B&S z Soloniuszem - 8/10 za ostatni odcinek i za cały sezon.

Użytkownik johnass edytował ten post 22.01.2012 - |22:45|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych