Użytkownik psjodko edytował ten post 13.12.2010 - |21:46|
Odcinek 060 - S05E12 - The Big One
Napisano 10.11.2010 - |16:39|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 13.12.2010 - |12:58|
Napisano 13.12.2010 - |13:27|
Napisano 13.12.2010 - |14:40|
Napisano 13.12.2010 - |14:59|
7/10
Napisano 13.12.2010 - |18:22|
Jak dla mnie to odcinek był świetny, w sumie wiadomo już było wcześniej, że Dex nie wpadnie ani nie umrze. Za to konfrontacja Jordan - Dexter była doskonała. Leżał przywiązany i jeszcze starał się manipulować i nabruździć. Mnie tam zadowoliło.
Napisano 13.12.2010 - |18:51|
Przy poprzednich odcinkach nawet nie chciało mi się logować, żeby coś napisać. Teraz zalogowałem się z "obowiązku". Finał cienki jak nie wiem co! Na mój gust najgorszy finał, ze wszystkich sezonów Dextera. Załatwienie arcywroga Chase'a było trywialne. Podobnie jak monolog Debry za kotarką. Quinn wdzięczny Deksowi?? WTF?! To wybitnie nie w tym kierunku miało iść...
I faktycznie coś jest na rzeczy z dwoma wersjami odcinka. Pamiętam, że w zapowiedzi finału była scena z Debrą, która w campusie ma wymierzony pistolet i z niedowierzaniem mówi: "Dexter??". Tej sceny w finale w ogóle nie uświadczyliśmy.
Jak dla mnie odcinek 4/10.
Ocena sezonu: 5/10.
Napisano 13.12.2010 - |19:22|
W pierwszych 7 odcinkach nic się nie działo... to nie był ten sam Dexter. Dopiero od 8 odcinka było wiadomo o co chodzi w sezonie. Czyli mamy Lumen + tajemniczą grupę ludzi którzy mordują kobiety dla zabawy. Wszystko zostało to zakończone jak to ktoś wyżej pisał trywialnie. Przez 4 dobre odcinki w sezonie szykowali nas na wielkie bum, którego w ogóle nie było. Sam wątek Jordana na siłę.. już nie wspominając o jego wisiorku i tej całej Emily. Szykowali nas na niewiadomo co, a został szybko prosto zabity na stole bez większych problemów i w jakże dogodnym miejscu gdzie był sam na dwóch. Wątek Liddego, też zakończony w podobny sposób, ot tak Dexter zabija sobie go w vanie. Na co było prowadzić ten wątek przez wiele odcinków żeby dosłownie nic z tego nie wyszło ? Quinn nie widział nagrań Liddego, powiedział tylko o zatrzymaniu ale też nawet nie wspomniał o Dexsie. Teraz Dex ocalił Quinna i ten jest mu wdzięczny i wszystko jest ok, myślę, że Quinn nawet nie podejrzewa Dexa o zabicie Liddego. No i Lumen.. to, że odchodzi było dla mnie zaskoczeniem i kompletnie nie spodobał mi się taki obrót sprawy, lecz być może jej obecność o boku Dextera wykluczała by dlasze prowadzenie histori w 6 sezonie, w którym nie mamy kompletnego pojęcia co zobaczymy, ale sądząc po tym, że zabrali mu partnerkę chyba happy endu nie zobaczymy. Zostawiająć widza po finale z negatywnymi odczucia co do odcinka bez żadnej wskazówki na to co zobaczymy w następnym sezonie i z poczuciem, że 5 była bez sensu, plus 10 miesięcy czekania nie jest dobrym sposobem na zachęcenie mnie do obejrzenia 6 sezonu. Po poprzednich finałach już odrazu chciałem kolejny odcinek, a teraz nie tyle, że nie mam ochoty to jeszcze jestem zniesmaczony i zawiedziony. Mamy czystą kartę, tak jakby w ogóle 5 sezonu nie było, bo taka prawda. Na prawdę twórcy muszą stanąć na głowie, żeby zakończyć ten serial z klasą i zrobić dobry 6 sezon.
Napisano 13.12.2010 - |20:41|
Napisano 13.12.2010 - |20:42|
Quinn nie widział nagrań Liddego, powiedział tylko o zatrzymaniu ale też nawet nie wspomniał o Dexsie. Teraz Dex ocalił Quinna i ten jest mu wdzięczny i wszystko jest ok, myślę, że Quinn nawet nie podejrzewa Dexa o zabicie Liddego.
a ja sądzę, że Joseph wszystkiego się domyślił- dlatego też nie chciał rozmawiać z Deb. Po pierwsze nie chciał jej stracić przez ponowne oskarżenie Dexa, po drugie nie chciał, żeby cierpiała... I to "I owe You one"- można pomyśleć,że obiecał Dexowi, że jak ten kiedyś wpadnie,tomu pomoże.
Napisano 13.12.2010 - |21:45|
Napisano 13.12.2010 - |21:45|
Odcinek nazywał się "The Big One" a nie "Through a Glass, Darkly" czyżby miało to związek z przyszykowanymi dwiema wersjami odcinka?
Rzeczywiście zmieniono tytuł w "ostatnich" dniach
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 13.12.2010 - |22:59|
Jest sugestia że droga do normalności wiedzie przez rodzinę.
Gdzie ją zauważyłeś? Poprzedni sezon myślę dobrze pokazał, że rodzina Dexterowi tylko przeszkadzała.
Napisano 13.12.2010 - |23:02|
A możliwe, dawno oglądałem ten odcinek. Ale sugerowało, że Deb przyłapie brata.Nie uświadczyliśmy, bo i w zapowiedzi czegoś takiego nie było!
Debra powiedziała jedynie "Nie ruszaj się". I nie wiedziala, do kogo kieruje te słowa :]
A ta blondyna, do której Jordan miał słabość? Nosił fiolkę jej krwi. Zależało mu na niej. I co? Dwa razy przyłożył jej pogrzebaczem, jak gdyby nigdy nic. Fail!
Nie było pier%$%#^cia, jak mawia młodzież...
Napisano 13.12.2010 - |23:45|
Napisano 14.12.2010 - |15:14|
Po cichu liczyłem, że Debra pozna mroczny sekret swojego braciszka, ale twórcy mieli jednak inne plany. Byłoby fajnie zobaczyć jak by to przyjęła.
Z tym Quinnem też jakoś gładko wybrnęli. I podziękowania dla Dexa z jego strony. I co teraz Quinn zachowa swoje podejżenia dla siebie. W sumie gdyby nie Dex to Quinn by nie miał tych klopotów.
Za finał 7/10. Cały sezon 7,5/10, niestety średnich odcinków było więcej niz tych dobrych.
Do moderatorów: przydałby się temat z podsumowaniem sezonu.
Napisano 14.12.2010 - |17:49|
Sam odcinek był jednym ze słabszych tego sezonu.
Podobnie jak delta1908 liczyłem na to, że Debra pozna sekret Dexa.
Teraz scenarzyści mają ogromne pole do popisu. Wszystkie watki zakończone i można powoli myśleć o zakończeniu serialu.
Napisano 14.12.2010 - |18:14|
Jakże inna byłaby tu dyskusja, jakże innego wydźwięku nabrałby finał, a i cały sezon w notowaniach zyskałby dzięki ostatnim sekundom finałowego epizodu. Z niecierpliwości w oczekiwaniu na kolejny sezon znosiłbym jajka wytłaczankami.
To by oznaczało zakończenie serii na sezonie 6-tym, z klasą, z opinią jednego z najlepszych seriali. Ale cóż, pozostaje tylko prawdopodobnie przeciągnięcie Dextera na 7 sezonów, czyli wielka niewiadoma.
Użytkownik pochlast edytował ten post 14.12.2010 - |18:16|
Napisano 14.12.2010 - |21:11|
Są jakieś informacje czy 6 sezon będzie ostatnim ?
Napisano 14.12.2010 - |21:31|
Ma byc 7 sezonów .....Są jakieś informacje czy 6 sezon będzie ostatnim ?
Użytkownik johnass edytował ten post 14.12.2010 - |21:44|
Zbędne cytowanie całości
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych