Użytkownik psjodko edytował ten post 13.12.2010 - |21:46|
Odcinek 060 - S05E12 - The Big One
Napisano 10.11.2010 - |16:39|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 13.12.2010 - |12:58|
Napisano 13.12.2010 - |13:27|
Napisano 13.12.2010 - |14:40|
Napisano 13.12.2010 - |14:59|
7/10
Napisano 13.12.2010 - |18:22|
Jak dla mnie to odcinek był świetny, w sumie wiadomo już było wcześniej, że Dex nie wpadnie ani nie umrze. Za to konfrontacja Jordan - Dexter była doskonała. Leżał przywiązany i jeszcze starał się manipulować i nabruździć. Mnie tam zadowoliło.
Napisano 13.12.2010 - |18:51|
Przy poprzednich odcinkach nawet nie chciało mi się logować, żeby coś napisać. Teraz zalogowałem się z "obowiązku".
I faktycznie coś jest na rzeczy z dwoma wersjami odcinka. Pamiętam, że w zapowiedzi finału była scena z Debrą, która w campusie ma wymierzony pistolet i z niedowierzaniem mówi: "Dexter??". Tej sceny w finale w ogóle nie uświadczyliśmy.
Jak dla mnie odcinek 4/10.
Ocena sezonu: 5/10.
Napisano 13.12.2010 - |19:22|
W pierwszych 7 odcinkach nic się nie działo... to nie był ten sam Dexter. Dopiero od 8 odcinka było wiadomo o co chodzi w sezonie. Czyli mamy Lumen + tajemniczą grupę ludzi którzy mordują kobiety dla zabawy. Wszystko zostało to zakończone jak to ktoś wyżej pisał trywialnie. Przez 4 dobre odcinki w sezonie szykowali nas na wielkie bum, którego w ogóle nie było. Sam wątek Jordana na siłę.. już nie wspominając o jego wisiorku i tej całej Emily. Szykowali nas na niewiadomo co, a został szybko prosto zabity na stole bez większych problemów i w jakże dogodnym miejscu gdzie był sam na dwóch. Wątek Liddego, też zakończony w podobny sposób, ot tak Dexter zabija sobie go w vanie. Na co było prowadzić ten wątek przez wiele odcinków żeby dosłownie nic z tego nie wyszło ? Quinn nie widział nagrań Liddego, powiedział tylko o zatrzymaniu ale też nawet nie wspomniał o Dexsie. Teraz Dex ocalił Quinna i ten jest mu wdzięczny i wszystko jest ok, myślę, że Quinn nawet nie podejrzewa Dexa o zabicie Liddego. No i Lumen.. to, że odchodzi było dla mnie zaskoczeniem i kompletnie nie spodobał mi się taki obrót sprawy, lecz być może jej obecność o boku Dextera wykluczała by dlasze prowadzenie histori w 6 sezonie, w którym nie mamy kompletnego pojęcia co zobaczymy, ale sądząc po tym, że zabrali mu partnerkę chyba happy endu nie zobaczymy. Zostawiająć widza po finale z negatywnymi odczucia co do odcinka bez żadnej wskazówki na to co zobaczymy w następnym sezonie i z poczuciem, że 5 była bez sensu, plus 10 miesięcy czekania nie jest dobrym sposobem na zachęcenie mnie do obejrzenia 6 sezonu. Po poprzednich finałach już odrazu chciałem kolejny odcinek, a teraz nie tyle, że nie mam ochoty to jeszcze jestem zniesmaczony i zawiedziony. Mamy czystą kartę, tak jakby w ogóle 5 sezonu nie było, bo taka prawda. Na prawdę twórcy muszą stanąć na głowie, żeby zakończyć ten serial z klasą i zrobić dobry 6 sezon.
Napisano 13.12.2010 - |20:41|
Napisano 13.12.2010 - |20:42|
Quinn nie widział nagrań Liddego, powiedział tylko o zatrzymaniu ale też nawet nie wspomniał o Dexsie. Teraz Dex ocalił Quinna i ten jest mu wdzięczny i wszystko jest ok, myślę, że Quinn nawet nie podejrzewa Dexa o zabicie Liddego.
a ja sądzę, że Joseph wszystkiego się domyślił- dlatego też nie chciał rozmawiać z Deb. Po pierwsze nie chciał jej stracić przez ponowne oskarżenie Dexa, po drugie nie chciał, żeby cierpiała... I to "I owe You one"- można pomyśleć,że obiecał Dexowi, że jak ten kiedyś wpadnie,tomu pomoże.
Napisano 13.12.2010 - |21:45|
Napisano 13.12.2010 - |21:45|
Odcinek nazywał się "The Big One" a nie "Through a Glass, Darkly" czyżby miało to związek z przyszykowanymi dwiema wersjami odcinka?
Rzeczywiście zmieniono tytuł w "ostatnich" dniach
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 13.12.2010 - |22:59|
Jest sugestia że droga do normalności wiedzie przez rodzinę.
Gdzie ją zauważyłeś? Poprzedni sezon myślę dobrze pokazał, że rodzina Dexterowi tylko przeszkadzała.
Napisano 13.12.2010 - |23:02|
A możliwe, dawno oglądałem ten odcinek.Nie uświadczyliśmy, bo i w zapowiedzi czegoś takiego nie było!
Debra powiedziała jedynie "Nie ruszaj się". I nie wiedziala, do kogo kieruje te słowa :]
A ta blondyna, do której Jordan miał słabość? Nosił fiolkę jej krwi. Zależało mu na niej. I co? Dwa razy przyłożył jej pogrzebaczem, jak gdyby nigdy nic. Fail!
Nie było pier%$%#^cia, jak mawia młodzież...
Napisano 13.12.2010 - |23:45|
Napisano 14.12.2010 - |15:14|
Po cichu liczyłem, że Debra pozna mroczny sekret swojego braciszka, ale twórcy mieli jednak inne plany. Byłoby fajnie zobaczyć jak by to przyjęła.
Z tym Quinnem też jakoś gładko wybrnęli. I podziękowania dla Dexa z jego strony. I co teraz Quinn zachowa swoje podejżenia dla siebie. W sumie gdyby nie Dex to Quinn by nie miał tych klopotów.
Za finał 7/10. Cały sezon 7,5/10, niestety średnich odcinków było więcej niz tych dobrych.
Do moderatorów: przydałby się temat z podsumowaniem sezonu.
Napisano 14.12.2010 - |17:49|
Sam odcinek był jednym ze słabszych tego sezonu.
Podobnie jak delta1908 liczyłem na to, że Debra pozna sekret Dexa.
Teraz scenarzyści mają ogromne pole do popisu. Wszystkie watki zakończone i można powoli myśleć o zakończeniu serialu.
Napisano 14.12.2010 - |18:14|
Jakże inna byłaby tu dyskusja, jakże innego wydźwięku nabrałby finał, a i cały sezon w notowaniach zyskałby dzięki ostatnim sekundom finałowego epizodu. Z niecierpliwości w oczekiwaniu na kolejny sezon znosiłbym jajka wytłaczankami.
To by oznaczało zakończenie serii na sezonie 6-tym, z klasą, z opinią jednego z najlepszych seriali. Ale cóż, pozostaje tylko prawdopodobnie przeciągnięcie Dextera na 7 sezonów, czyli wielka niewiadoma.
Użytkownik pochlast edytował ten post 14.12.2010 - |18:16|
Napisano 14.12.2010 - |21:11|
Są jakieś informacje czy 6 sezon będzie ostatnim ?
Napisano 14.12.2010 - |21:31|
Ma byc 7 sezonów .....Są jakieś informacje czy 6 sezon będzie ostatnim ?
Użytkownik johnass edytował ten post 14.12.2010 - |21:44|
Zbędne cytowanie całości
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Logowanie »