Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hawaii Five-0

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 27.09.2010 - |15:06|

Posted Image

Opis:
Nowa wersja serialu policyjnego z lat 60. Opowiada o komisariacie policji na Hawajach.

McGarrett (Alex O'Loughlin) sam decyduje, kto będzie z nim pracował. Ekipę tworzą Danny Williams (Scott Caan), który przeniósł się na wyspę, by być bliżej córki, detektyw Chin Ho Kelly (Daniel Dae Kim), który był zaufanym człowiekiem McGarretta seniora, ale został odsunięty od wielkich spraw z powodu niesłusznego oskarżenia o przyjmowanie łapówek, a także jego kuzynka Kona Kalakaua (Grace Park), która lada dzień ma skończyć akademię policyjną.

Obsada:
Alex O'Loughlin - Det. Steve McGarrett
Scott Caan - Det. Danny Williams
Daniel Dae Kim - Det. Chin Ho Kelly
Grace Park - Kona Kalakaua

Premiera: 20.09.2010 r.

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownik johnass edytował ten post 27.09.2010 - |23:12|

#2 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 27.09.2010 - |15:27|

Wątpię bym obejrzał, ale ze względu na Daniel Dae Kim aktora którego lubię, może się skuszę.
  • 0

#3 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 27.09.2010 - |15:34|

Pilot mi się bardzo podobał i zamierzam oglądać.
Tak na rozluźnienie..
Podoba mi się bardzo słoneczny klimat filmu :)
  • 0

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 27.09.2010 - |15:37|

Widziałem i nie podobało mi się. Główny aktor drętwy, inni jakoś też specjalnie nie zachwycają. Było dużo boom i ogólnie pilot ładnie wyglądał, ale to dlatego, że dostali więcej kasy na pilota, no i Len Wiseman reżyserował.

Fani proceduralnych seriali powinni być zachwyceni.
  • 0

#5 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 27.09.2010 - |15:40|

Przeciętniak-procedural, ale po pilocie dostaje ode mnie szansę na kilka odcinków. Głównie ze względu na obsadę. Nie że taka dobra, tylko ciekawa jestem jak sobie aktorzy poradzą. Widać, że chcą robić serial z humorem, tylko na razie średnio im wychodzi. Może jak się rozkręcą będzie lepiej. Jakiś niewielki potencjał jest, bo jednostka ma zgodę na działania niekoniecznie zgodne z prawem (immunitet). Piękne krajobrazy.
  • 0

#6 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.09.2010 - |15:59|

Spodziewałem się czegoś gorszego, tymczasem pilot całkiem pozytywnie mnie zaskoczył. Zobaczymy co będzie dalej. Aczkolwiek spodziewam się że kwestię zagadki, którą zostawił ojciec głównego bohatera poruszą pewnie dopiero gdzieś w okolicy fall finale :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#7 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.09.2010 - |18:22|

Zapowiada się udany remake. A pilot oglądało się bardzo przyjemnie.

#8 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.09.2010 - |19:48|

Pilot bezpretensjonalnie glupi. Fajnie sie ogladalo. Przynajmniej bylo zaobaczyc Jina z Lost. Ozdoba pilota byla Grace Park w bikinii.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#9 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 27.09.2010 - |20:36|

Pilot dobry, ale nie porwał tak jak się tego spodziewałem.
CBS to wytwórnia procedurali i chyba zanosi się na kolejną taśmę pokroju CSI. Tak jak już wspomniano pilota robił Wiseman stąd też na akcję nie można narzekać, a i obsada pierwszego odcinka też niczego sobie.
Jak na razie widoczny jest brak chemii między bohaterami. Grace Park strasznie nijako wypadła w tym pilocie i ani trochę nie pasuje mi do tej paczki stworzonej przez byłego wampira. Swoją drogą wolałbym kontynuację Moonlight zamiast remake'u Hawaii Five-0. I jeśli już narzekam to wypadałoby dodać, że dialogi były słabe (IMO), momentami wręcz głupie. Oczywiście można znaleźć wyjątki, jak chociażby tekst:
- what kind of cops are you ?
- the new kind
Może obejrzę jeszcze parę epów, ale z racji tego ze zanosi się na dłuuuuuuuuuuugi procedural to chyba w końcu podziękuję. To już trzecie podejście O'Loughlin do CBS i chyba czas najwyższy żeby wyszło z tego coś więcej niż jeden sezon.

7,5/10 dobre "kino" akcji

Użytkownik Kraven edytował ten post 27.09.2010 - |20:38|

• 0

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.09.2010 - |08:06|

Sama fabuła prosta jak drut i mało realna z tym kozaczeniem wszędzie gdzie się da przez Det. Steve McGarrett.
Ale zrobione to w przystępnej, lekkiej i przyjemniej formie więc do śniadania można obejrzeć ale nie ma czym się tu ekscytować.
No i fajnie było zobaczyć pojedynek "wampirów" czyli Alex O'Loughlin vs James Marsters.
A do tego zawsze miło popatrzeć na Grace. B)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#11 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.09.2010 - |08:56|

Oczywiście można znaleźć wyjątki, jak chociażby tekst:
- what kind of cops are you ?
- the new kind

A mnie przypomniał się podobny tekst z The Shield:

Good cop and bad cop have left for the day. I'm a different kind of cop.
Taki lekki offtop.
  • 0

#12 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.10.2010 - |13:36|

Po trzech odcinkach jest tak sobie. Czegoś brakuje, co by trzymało widza przed ekranem. Da się oglądać, gdy leci w tle. Ale jest jakieś ale, ale nie wiem jakie. :)

#13 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 14.10.2010 - |19:39|

Ja już podziękowałem. Jest to dobrze zrealizowany serial, ale jak wspomniał poprzednik czegoś brakuje.
Z pewnością fani schematycznych procedurali będą zadowoleni.
  • 0

#14 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 14.10.2010 - |20:51|

Obejrzałem 2 odcinki i na razie odłożę na półkę, fajne widoki, dobre zdjęcia, ale moim zdaniem brakuje naturalności. Aktorzy starają się być śmieszni i tak nie bardzo to wychodzi.
Taki średniaczek, w dodatku procedural, a już oglądam House'a i Mentalistę, od niedzieli będę oglądał Castle (oprócz tego z 20 innych seriali), więc siłą rzeczy na Hawaje nie ma czasu.

Użytkownik Macmax edytował ten post 14.10.2010 - |20:56|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#15 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 06.11.2010 - |18:09|

7 odcinków za mną. Sprawy do rozwiązania strasznie słabe, poziom aktorski marny. Miałam nadzieję, że się rozkręci, ale niestety tak się nie stało. Ładne widoczki i O'Loughlin to za mało.
  • 1

#16 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.11.2010 - |22:22|

Czekałem dość długo, aż ktoś coś napisze więcej o tym serialu. Na jakimś innym forum czytałem bardzo pochlebne opinie, bardzo mnie to dziwiło, jednak jak widać prawda jest zupełnie inna. Miałem kiedyś zapuścić 3 odcinek, ale wygrał u mnie Undercovers, któremu również bardzo daleko do bycia hitem:) I pomyśleć, że takie seriale jak Hawaii dostają cały sezon, a może i nawet 2 w przyszłości?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#17 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.12.2010 - |21:58|

W styczniu 2011 roku odbędzie się Polska PREMIERA serialu "Hawaii Five-0" na Universal Channel. Dokładne informacje co do emisji będą znane już niedługo.
  • 0

#18 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 14.12.2010 - |23:47|

Bardzo fajny dwunasty odcinek, wraca wątek 'główny' oraz pojawia się ciekawa komplikacja.

Zastanawiam się tylko jak bardzo małe muszą być te Hawaje; co chwilę widzę lokacje z Lostów, ale akcja na Searcherze to mnie już rozwaliła zupełnie :D
  • 0

#19 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 29.01.2011 - |20:39|

Posted Image

#20 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik