Skocz do zawartości

Zdjęcie

Farscape w TVP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maro66

Maro66

Szeregowy

• VIP
  • 23 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.09.2010 - |20:54|

Niestety dopiero teraz zauważyłem, że dzisiaj o 23:55 na TVP1 leci już druga część Farscape: The Peacekeeper Wars. Nawaliła mi nagrywarka i nawet nie mam jak nagrać. Szkoda... :(
  • 0
Time is meaningless, and yet it is all that exists.

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.09.2010 - |21:09|

Nic sie nie martw, tłumaczenie jest dosyć beznadziejne. (Przypadkiem widziałem tydzień temu pierwszą część).
Swoją drogą, jakże to typowe, emitowac film kończący serial, przed emisja serialu (w ogólno dostępnej TV - jesli za taką można uznać Wizję TV, czy co to tam było - chyba tylko pierwszy sezon leciał). I jeszcze te godziny... coś koło 1 w nocy ruszyło to tydzień temu, nie sądzę by teraz było wcześniej.

#3 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 01.01.2011 - |21:05|

Emisja tego filmu bez poprzedzającego go serialu to jakieś nieporozumienie.

Swoją droga widziliście kiedyś dobrze przetłumaczony film lub serial w tv?
  • 0
Dołączona grafika
fanatyczny wyznawca SGU

#4 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 01.01.2011 - |21:48|

ciekawe czy tylko u nas taki jest czy w innych krajach tez puszczaja bez ladu i skladu

co do tlumaczenia to zawsze sa jakies bledy czasami ogromne jak np na swieta juz nie pamietam w jakim filmie bylo napisane "three weeks later" a lektor wypowiada: "dwa tygonie pozniej" zalamal mnie kompletenie wiec unikam letora jak ognia
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#5 MistrzSeller

MistrzSeller

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 23.04.2011 - |12:27|

Wojny rozjemców na Filmbox Family! jutro o 12.30 część 1, a dopiero w piątek część 2. Pomiędzy niedzielą, a piątkiem powtórki części 1 o rożnych porach. http://www.cyfrowypo...filmbox-family/

Tłumaczenie to samo co na Hallmarku. Po raz kolejny ten film jest emitowany bez serialu poprzedzającego go. I jeszcze tydzień przerwy pomiędzy częściami. Tak trudno nadać dwie części razem? to tylko około 160 minut.

Co do TVP 1 to tam nie dość, że wyrwali go z kontekstu (bo serial nigdy w ogólnodostępnej TV nie leciał), to w tłumaczenie Uziemnili większość Farscapowych terminów. Np. Zamiast Frella było Cholera. Tłumaczenie Hallmarkowe zachowało farscapową terminologie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych