Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - The Clone Wars - sezon 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.09.2010 - |08:01|

:)
Dwa odcinki już za nami więc można komentować.

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.08.2011 - |14:20|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.09.2010 - |09:57|

a może by przenieść do seriali animowanych?

odcinkek pierwszy nudnawy, za dużo przesłania do nastolatków o prawości, teamwork i w ogóle :P

drugi dużo lepszy, walki caych flot to jest najlepsza część serialu, w dodatku wrócili główni bohaterowie bez których trochę nudnawo było
  • 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.09.2010 - |14:51|

a może by przenieść do seriali animowanych?

Tyle, że całe uniwersum SW ma tutaj swój dział więc raczej nie ma co tego tak rozrzucać po forum. :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.09.2010 - |17:50|

Pierwszy odcinek faktycznie słaby; ograny do bólu motyw formowania drużyny i nauki współpracy. Podobała mi się jedynie postać 99, przeczuwałam, że jeszcze się pojawi. I pojawił się już w kolejnym odcinku. ;)
Drugi zdecydowanie lepszy, uwielbiam postać Ventres. :)
  • 0

#5 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 25.09.2010 - |21:39|

Drugi zdecydowanie lepszy, uwielbiam postać Ventres. :)

Tak z ciekawości to czemu? Niby ma jakieś swoje motywy i jakąś dziwaczną więź z Kenobim(w komiksach) ale nie ma  w niej nic szczególnego po za tym, że miała głowę na karku i w porę dała nogę i ocaliła życie.
  • 0

#6 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.09.2010 - |21:49|

Chyba bez racjonalnego powodu. Lubię po prostu fajnie zarysowane postacie kobiece. No i nieźle wypada na tle Greviousa, ale to niemal każdy tak ma. Poza tym wspomniałeś o jej więzi z Kenobim; fakt tą też lubię. Zawszę uważałam, że ona ma stałe miejsce w jego marzeniach erotycznych. ;)
  • 0

#7 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.09.2010 - |16:41|

A jest może gdzieś dostępna scena, jak ona całuje tego szturmowca? :>
  • 0

Dołączona grafika

#8 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 26.09.2010 - |20:03|

Poszukaj na hatak.pl - była tam niedawno. :)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#9 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.09.2010 - |19:32|

Trzeci odcinek słabiutki. Nie wiem od czego bardziej bolały mnie zęby: od Jar Jara czy tego nawału nielogiczności.
I nawet
Spoiler
nie zrobiła takiego wrażenia jak powinna.
  • 0

#10 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 27.09.2010 - |21:39|

3 sezon generalnie miał słaby początek jak do tej pory. Nie wiem dlaczego ale odniosłem wrażenie, że poszli jeszcze bardziej w udziecinnienie serii. Mam nadzieję, że to się zmieni bo jak do tej pory mimo tego, że to zawsze był serial skierowany do najmłodszego widza to poziom był całkiem znośny.
  • 0
don't try

#11 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.09.2010 - |23:27|

Odczucie was nie myli mnie też 3 pierwsze epizody podobały się średnio bo były wyraźnie skierowane do młodszego widza.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#12 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 02.10.2010 - |16:58|

Odczucie was nie myli mnie też 3 pierwsze epizody podobały się średnio bo były wyraźnie skierowane do młodszego widza.

Coś w tym jest. Pierwsze dwie serie z ogromnym zainteresowaniem oglądał mój pięcioletni syn i nawet rozumiał, o co tam chodzi, kto jest kim i jak się nazywa, takie tam szczególiki. Ponieważ jest zupełnie niepiśmienny, trzeciej serii jeszcze nie ogląda (nikomu się mu czytać napisów nie chce, czekamy na dubbing).
Żeby było zabawniej, serial ten oglądają i inne przedszkolaki - i później, "na grupie", wymieniają się wrażeniami i doświadczeniami. Elementem obowiązkowym jest świetlny miecz, noszony do przedszkola i obowiązkowo zostawiany w samochodzie (panie nie pozwalają na walki w przedszkolu).
Albo więc te maluchy są teraz bystrzejsze, albo istotnie 'target' serialu jest tak bardzo nisko określony.
  • 0

#13 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.10.2010 - |17:28|

Dzieciaki są generalnie głównym celem tego serialu jednak w moim odczuciu pierwsze dwa sezony były tak jakoś bardziej przystępnie prowadzone, że nawet dorośli zainteresowani tematyką z chęcią sięgali po ten serial ale jak narazie pierwsze epizody 3 sezonu mocno podupadły w porównaniu z poprzednikami. Nadzieja, że to tylko chwilowe w końcu każdy serial ma swoje lepsze i gorsze momenty.
  • 0
don't try

#14 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.10.2010 - |12:32|

Trzeci odcinek całkiem niezły. To znaczy główna intryga miała swoją dziurawą intrygę, ale miłe szczegóły to wynagradzały. (takie jak "nie baw się jedzeniem" czy pierwszy mind trick Ahsoki).
  • 0

#15 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.10.2010 - |14:34|

Coś jest nie tak z tym trzecim sezonem. Chyba trochę za bardzo zaczynają się zagłębiać w politykę a to już zaczyna powiewać nudą. Myślałem, że tytuł Clone Wars do czegoś zobowiąże ale jak narazie dużo tu klonów i mało wojny. Jak tak dalej pójdzie okaże się, że wojny klonów były najbardziej light'owymi wojnami w universum i nie ma co się oglądać, że to animacja dla dzieci bo te potrafią być aż nadto wypełnione przemocą.
  • 0
don't try

#16 Luk!

Luk!

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01.11.2010 - |12:33|

nie wiecie czemu nie ma 8 odcinka jeszcze? będą za tydzień dwa? czy przerwa jest?
  • 0

#17 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.11.2010 - |22:08|

Przerwa. Ale trzeci sezon to na razie nieporozumienie. Chyba przestanę oglądać (a to już drugi raz jak rezygnuję z Clone Wars - pierwszy raz gdzieś w pierwszym sezonie).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#18 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.11.2010 - |22:12|

gdzie te 3-odcinkowe bitwy w kosmosie? gdzie Jedi? gdzie klony? tylko Padme i Ahsoka (mimo że ją lubię) robią bla bla bla faktycznie aż nawet nie zauważyłem że nie ma odcinków nowych... :unsure:
  • 1

#19 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 13.11.2010 - |21:28|

Jakby ktoś był ciekawy to to coś co było w dzisiejszym odcinku to nie Quinlan Vos i tak nawiasem mówiąc to on i Kenobi to są bardzo dobrzy kumple. 

Użytkownik Krusty edytował ten post 13.11.2010 - |21:32|

• 0

#20 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.11.2010 - |10:46|

Ostatni odcinek bardzo ciekawy. W końcu widzimy klęskę Republiki, a nie tylko słyszymy o niej na początku odcinka. Za to kilka rzeczy mocno rzuciło mi się w oczy:
- nowy, dojrzalszy look Ahsoki i jej dwa miecze świetlne (???)
- kasłanie Gravieusa... czyżby to było po spotkaniu i zmiażdżeniu przez Windu?
- nowa, mroczna (emo) fryzura Anankina

Ogólnie miałam wrażenie, jakby twórcy chcieli podkreślić czasowe zbliżanie się do Zemsty Sithów, albo dokonałam adinterpretacji ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych