Odcinek 039 - S03E13 - NS
Napisano 20.09.2010 - |14:55|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 01.12.2010 - |13:47|
no i szkoda Stahl
Napisano 01.12.2010 - |21:49|
I zapraszam do niego do wyrażania swoich opinii o całym sezonie 3.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 01.12.2010 - |23:34|
Użytkownik Toudi edytował ten post 01.12.2010 - |23:34|
Napisano 02.12.2010 - |00:23|
Napisano 03.12.2010 - |14:56|
A wracając do tematu. Finał dobry, ale na kolana nie rzucił. Odcinek dosyć spokojny i bardzo zbliżony do finału S01. Tam zakończeniem było czytanie pamiętnika ojca przez Jaxa, tutaj Tara czytała listy od ojca Jaxa do Mo. A propos tych listów to w końcu potwierdza się to czego już się domyślaliśmy, czyli że za śmiercią Johna Tellera mógł stać duet Clay-Gemma. Generalnie twórcy mogliby zrobić jakiś odcinek, w którym poznalibyśmy losy Johna Teller i jego zagadkowej śmierci, mogliby wrzucić jakieś flashbacki czy coś takiego. Albo mogliby nakręcić jakiś prequel o powstaniu SAMCRO i puścić między sezonami. Jest to jakiś pomysł, IMO.
Co do odcinka to śmierć Stahl wkurzyła mnie najbardziej, z jednej strony to była zimna suka, która sama się prosiła żeby z nią skończyć, ale z drugiej strony intrygantka z niej była świetna. Moim zdaniem jedna z lepszych postaci serialu i aż mi się jej żal zrobiło jak prosiła Ope’a żeby jej nie zabijał. No ale ma to na co zasłużyła.
Co do tej intrygi Jaxa to raczej chyba nikt nie sądził, że reszta ekipy nie ma pojęcia o jego planie. Chociaż jak zobaczyłem minę Gemmy to na moment zwątpiłem. No ale przecież to świetna aktorka więc potrafi zagrać wszystko o czym nie raz się przekonaliśmy.
Zastanawiam się nad kolejnym sezonem, co w nim będzie. Czy ekipa trafi do pudła i będzie nam dane zobaczyć jak sobie z tym radzą, czy będzie przeskok czasowy i zobaczymy jak chłopaki wychodzą i muszą zmierzyć się z rzeczywistością, a tu: Mayowie rządzą miastem, do tego Hale u steru, Unser na emeryturce, a w jego miejsce jakiś ambitny i nieprzekupny glina i zacznie się walka o odzyskanie wpływów. Albo jeszcze inna opcja, że jednak uda im się jakimś cudem uniknąć odsiadki i zacznie się współpraca z IRA na wyższym poziomie i komplikacje z tego wynikające. Kurt możliwości ma wiele i na pewno nas czymś mile zaskoczy.
No i jeszcze ekipa, która wykończyła Jimmiego O (BTW nieźle Chibs się z nim rozprawił, duży plus, myślałem, że będzie standardowy strzał w głowę) i Stahl czy oni też trafią za kratki czy jakoś ich ominięto. W opcji gdzie klan siedzi w pierdlu ta reszta mogłaby działać w ich imieniu. Chociaż jak pokazał wypad do Irlandii kiepsko im szło.
No i co z tym Kozikiem myślałem, że w końcu go przyjmą, sporo się chłop zasłużył.
Jeszcze jedno a propos pościgu, strasznie słabo nakręcony podobnie jak ten z S03E01 jedynie muza świetna. Powinni chyba sobie z tym dać spokój bo psuje całe wrażenie.
Gdzieś czytałem, że ten koleś z którym gadał Otto w pierdlu to jest założyciel gangu motocyklowego Hell’s Angel. Całkiem fajnie wypadł jak na amatora.
Generalnie finał dobry, ale chyba liczyłem na coś podobnego do finału z zeszłego sezonu, że skończą jakimś niezłym cliffem i jeszcze bardziej będę czekał na kolejny sezon.
Ocena finału 8,5/10
Użytkownik delta1908 edytował ten post 03.12.2010 - |15:06|
Napisano 04.12.2010 - |10:15|
jeszcze raz proszę o wyjaśnienie tytułów NS i SO
Napisano 04.12.2010 - |10:48|
Napisano 04.12.2010 - |11:15|
Odcinek dość spokojny, ale mnie to nie przeszkadzało. Może faktycznie potrzebny był sezon przejściowy, żeby w następnym znowu dużo się działo i przede wszystkim było więcej emocji. Trzeci był trochę blady pod tym względem.
Napisano 04.12.2010 - |13:38|
Napisano 04.12.2010 - |23:49|
Napisano 05.12.2010 - |17:03|
kolejny sezon obstawiam zacznie się jak wychodzą z więzienia lub mają to za chwilę zrobić, bo co innego, prison break?
Napisano 04.01.2011 - |01:02|
Napisano 25.01.2011 - |15:52|
Napisano 05.12.2011 - |14:26|
1) Jax - czy pójdzie drogą ojca jak się dowie że za jego śmiercią stoją Gemma i Clay?
2) jak egzystować w więzieniu przez parę lat?
3) co dalej z Charming?
4) wojna z ruskimi
5) czy będzie szansa na rozwinięcie współpracy z IRA?
dla mnie 10/10, to pierwsza i ostatnia dycha w tym sezonie, ale nie ma się do czego przyczepić - może tylko do tego że trochę za łatwo im poszło.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »