Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 039 - S03E13 - NS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (14 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (5 głosów [35.71%] - Zobacz)

Procent z głosów: 35.71%

2. 9 (8 głosów [57.14%] - Zobacz)

Procent z głosów: 57.14%

3. 8 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.14%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.09.2010 - |14:55|

:)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 01.12.2010 - |13:47|

myślałem że będzie bardziej dramatycznie - no ale ogólnie dobry finał, ale cały sezon najsłabszy z dotychczasowych 3...
no i szkoda Stahl ;)
  • 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.12.2010 - |21:49|

Pomyślałem sobie, że przyda się temat podsumowujący sezon 3 który właśnie się skończył więc go zaraz założę.
I zapraszam do niego do wyrażania swoich opinii o całym sezonie 3.
:)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.12.2010 - |23:34|

Finałowy odcinek jakoś nie zachwycił. Aż przekombinowane to było z całym tym przejęciem i wymianą. Poprzednik odcinek był w moim odczuciu lepszy.

Użytkownik Toudi edytował ten post 01.12.2010 - |23:34|

#5 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.12.2010 - |00:23|

bardzo spokojny finał, w porównaniu do poprzednich. ciekawe czy Tara powie Jaxsowi o listch, bo jest on bardzo tragiczną postacią
  • 0

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.12.2010 - |14:56|

No i po finale. I co ja teraz będę oglądał? :( Mam nadzieję, że nowa produkcja FX Lights Out w jakimś stopniu zrekompensuje mi brak SoA. Dużo sobie po tym projekcie obiecuję.
A wracając do tematu. Finał dobry, ale na kolana nie rzucił. Odcinek dosyć spokojny i bardzo zbliżony do finału S01. Tam zakończeniem było czytanie pamiętnika ojca przez Jaxa, tutaj Tara czytała listy od ojca Jaxa do Mo. A propos tych listów to w końcu potwierdza się to czego już się domyślaliśmy, czyli że za śmiercią Johna Tellera mógł stać duet Clay-Gemma. Generalnie twórcy mogliby zrobić jakiś odcinek, w którym poznalibyśmy losy Johna Teller i jego zagadkowej śmierci, mogliby wrzucić jakieś flashbacki czy coś takiego. Albo mogliby nakręcić jakiś prequel o powstaniu SAMCRO i puścić między sezonami. Jest to jakiś pomysł, IMO.
Co do odcinka to śmierć Stahl wkurzyła mnie najbardziej, z jednej strony to była zimna suka, która sama się prosiła żeby z nią skończyć, ale z drugiej strony intrygantka z niej była świetna. Moim zdaniem jedna z lepszych postaci serialu i aż mi się jej żal zrobiło jak prosiła Ope’a żeby jej nie zabijał. No ale ma to na co zasłużyła.
Co do tej intrygi Jaxa to raczej chyba nikt nie sądził, że reszta ekipy nie ma pojęcia o jego planie. Chociaż jak zobaczyłem minę Gemmy to na moment zwątpiłem. No ale przecież to świetna aktorka więc potrafi zagrać wszystko o czym nie raz się przekonaliśmy.
Zastanawiam się nad kolejnym sezonem, co w nim będzie. Czy ekipa trafi do pudła i będzie nam dane zobaczyć jak sobie z tym radzą, czy będzie przeskok czasowy i zobaczymy jak chłopaki wychodzą i muszą zmierzyć się z rzeczywistością, a tu: Mayowie rządzą miastem, do tego Hale u steru, Unser na emeryturce, a w jego miejsce jakiś ambitny i nieprzekupny glina i zacznie się walka o odzyskanie wpływów. Albo jeszcze inna opcja, że jednak uda im się jakimś cudem uniknąć odsiadki i zacznie się współpraca z IRA na wyższym poziomie i komplikacje z tego wynikające. Kurt możliwości ma wiele i na pewno nas czymś mile zaskoczy.
No i jeszcze ekipa, która wykończyła Jimmiego O (BTW nieźle Chibs się z nim rozprawił, duży plus, myślałem, że będzie standardowy strzał w głowę) i Stahl czy oni też trafią za kratki czy jakoś ich ominięto. W opcji gdzie klan siedzi w pierdlu ta reszta mogłaby działać w ich imieniu. Chociaż jak pokazał wypad do Irlandii kiepsko im szło.
No i co z tym Kozikiem myślałem, że w końcu go przyjmą, sporo się chłop zasłużył.
Jeszcze jedno a propos pościgu, strasznie słabo nakręcony podobnie jak ten z S03E01 jedynie muza świetna. Powinni chyba sobie z tym dać spokój bo psuje całe wrażenie.
Gdzieś czytałem, że ten koleś z którym gadał Otto w pierdlu to jest założyciel gangu motocyklowego Hell’s Angel. Całkiem fajnie wypadł jak na amatora.
Generalnie finał dobry, ale chyba liczyłem na coś podobnego do finału z zeszłego sezonu, że skończą jakimś niezłym cliffem i jeszcze bardziej będę czekał na kolejny sezon.
Ocena finału 8,5/10

Użytkownik delta1908 edytował ten post 03.12.2010 - |15:06|

• 0

#7 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 04.12.2010 - |10:15|

mój post poleciał heh ale to był naprawdę wpis Suttera z FB odnośnie 4 sezonu, ale jak widać moderatorowi tak trudno wysłać posta przed skasowaniem brak słów - widać reżyser serialu ma za duże poczucie humoru

jeszcze raz proszę o wyjaśnienie tytułów NS i SO
  • 0

#8 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 04.12.2010 - |10:48|

SO + NS = SONS
  • 0

#9 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 04.12.2010 - |11:15|

Ubili Stahl :angry:
Odcinek dość spokojny, ale mnie to nie przeszkadzało. Może faktycznie potrzebny był sezon przejściowy, żeby w następnym znowu dużo się działo i przede wszystkim było więcej emocji. Trzeci był trochę blady pod tym względem.
  • 0

#10 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 04.12.2010 - |13:38|

Zakończenie trzeciego sezonu, w przeciwieństwie do zakończenia drugiego, daje dużo pole do manewru. Raczej powtórki z PB s01 nie ma co liczyć ale raczej po 14 miesiącach SoA wracają do domu a tam zmiany. Nowy burmistrz i policja, klub w osłabieniu broni się przed innymi gangami. Może być ciekawie.
  • 0

#11 spawacz

spawacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.12.2010 - |23:49|

Zakończenie imo była wspaniałe, cudowne, niesamowite, jak cały sezon bardzo w cieniu s2, tak ten odcinek naprawdę przerósł moje oczekiwania. Jeśli chodzi o mnie to nie spodziewałem się że ta cała szopka ze Stahl to był pomysł klubu, a nie indywidulanie Jax'a, także finał wbił mnie w fotel, niesamowity klimat i scenariusz. Ostatnie sceny + muzyka no naprawdę będę do tego wracał wiele razy.
  • 0

#12 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.12.2010 - |17:03|

ja tam nie wierzę że to od początku był pomysł klubu i Jax powiedział im dopiero po "nawróceniu" w IRL, poza tym rozczarowałem się strasznie, że to ustawione było, chętnie bym zobaczył czy i jak by wspólnie egzystowali dalej

kolejny sezon obstawiam zacznie się jak wychodzą z więzienia lub mają to za chwilę zrobić, bo co innego, prison break? :P
  • 0

#13 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.01.2011 - |01:02|

Odcinek dobry, ale na kolana nie padnę. ;) Fajnie się Chibs odegrał na Jimmym. Szkoda agentki Stahl, chociaż jej należała się kulka, jak mało komu. Żałuję jeszcze, że Tara nie gryzie piachu - strasznie mnie wkurza w tym sezonie. Finał jak dla mnie 8/10.
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#14 SuperTramp21

SuperTramp21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 25.01.2011 - |15:52|

Odcinek był kapitalny, tak jak cały serial! Nurtuje mnie jednak sprawa burmistrza. Ciekaw jestem czy wyjdzie na jaw to nagranie na którym Hale przyznaje się, że zlecił napad na tego żydka, czy jednak bezpowrotnie to przepadło (może ktoś z Was wie coś wiecej na ten temat?)
  • 0
"Never lose focus! Not if jupiter himself Were to rip open the heavens And dangle his cock from the skies!"

#15 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.12.2011 - |14:26|

Widzę powyżej że opinie dość sceptyczne i bardzo mnie to dziwi, odcinek absolutnie znakomity, jak cały sezon dość średni, tylko momentami bardzo dobry tak finał wgniata w fotel. Oczywiście pod warunkiem, że się nie czyta wcześniej żadnych spojlerów i recenzji. Czego więcej chcieć? - ginie Tommy O, ginie agentka Stahl, większość sonsów idzie do więzienia, mamy piękne wyprowadzenie do całej mnogości wątków:
1) Jax - czy pójdzie drogą ojca jak się dowie że za jego śmiercią stoją Gemma i Clay?
2) jak egzystować w więzieniu przez parę lat?
3) co dalej z Charming?
4) wojna z ruskimi
5) czy będzie szansa na rozwinięcie współpracy z IRA?

dla mnie 10/10, to pierwsza i ostatnia dycha w tym sezonie, ale nie ma się do czego przyczepić - może tylko do tego że trochę za łatwo im poszło.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych