Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 055 - S04E01 - Chuck Versus the Anniversary

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak oceniasz odcinek? (8 użytkowników oddało głos)

Jak oceniasz odcinek?

1. 10 (3 głosów [37.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 37.50%

2. 9 (2 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

3. 8 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

4. 7 (2 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 12.50%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 19.09.2010 - |20:38|

Dyskusja na temat premierowego odcinka 4 sezonu.
  • 0

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.09.2010 - |09:49|

Bardzo lubiłem ten serial, ale Chuck pada ofiarą ograniczenia przeze mnie seriali. Od 3-ego sezonu serial zjada swój własny ogon. Serial miał być już milion razy skasowany, twórcy mogli zakończyć na drugim sezonie. Mimo to powstały kolejne sezony, a mnie już szczerze ta historia nie interesuje. Do tego wątki, które zaprzeczają sobie.

Było miło, ale co za dużo to nie zdrowo.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 22.09.2010 - |09:49|

• 0

#3 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 22.09.2010 - |10:08|

A ja muszę się nie zgodzić z przedmówcą. O ile faktycznie zgadzam się, że przynajmniej 3. sezon był dość słaby i formuła serialu, a także niektóre postaci mi się przejadły, o tyle pilot 4. sezonu wyglądał swietnie.
Nie drażniła mnie żadna postać (nawet Sarah), a scenariusz dość mocno odbiegał od schematu i pachniało świeżością. Inna sprawa, czy to tylko zagrywka na pilota, czy troszkę większa zmniana formuły całego serialu. Oby to drugie, bo pierwszy odcinek naprawdę mocno mi sie podobał.
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#4 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.09.2010 - |12:35|

Twórcy strzelają sobie w stopy już od momentu dodatkowych odcinków. Powtarzane sceny, które już były w poprzednich odcinkach irytuję. Serial zatraca swój humor z poprzednich sezonów niczym [beeep]zka. 4 Sezon musi być ostatnim.
  • 0

#5 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 22.09.2010 - |16:15|

Ja widocznie jestem wielkim fanem tego serialu, bo od początku do końca bardzo mi się ten odcinek podobał. Akcja z przymrużeniem oka, scenki humorystyczne jak zawsze super (szczególnie o dwójce superszpiegów i ich świetny sposób na unikanie wytropienia poprzez podróżowanie środkami transportu publicznego) i 40 minut minęło. Aż się zdziwiłem, że to już koniec. Sama końcówka z matką też niczego sobie.

Na rozpoczęcie nowego sezonu Chucka czekałem najbardziej i się nie zawiodłem. Oby tak dalej utrzymali formę.
  • 0

#6 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 22.09.2010 - |20:27|

Kilkumiesięczne oczekiwanie po znakomitym sezonie trzecim nareszcie się zakończyło. Przez okres wakacyjny napływało wiele wieści o obsadzie Chucka - wiedziałem, że będzie ciekawie. Nie czytałem żadnych spoilerów, bo nie chciałem psuć sobie oglądania. Odcinek zrobiony został bardzo dobrze - nie miałem czasu spojrzeć "ile jeszcze zostało". I tak ma być. Z odcinka na odcinek serial nie traci formy, widać że ma świetnych scenarzystów i obsadę. Co do obsady - nieźle się zapowiada. Brakowało mi w odcinku Jeffstera, który solidnie urozmaicał odcinki :D Linda Hamilton nieźle się zaprezentowała (mówię oczywiście o walce na końcu odcinka), Chuck się zmienił nie do poznania (ale nie stracił w moich oczach). Z geeka stał się zimnokrwistym szpiegiem. Podobają mi się różne humorystyczne kwestie wplecione w odcinki - choćby This is not the opening of a TV show. This is real life..

Odcinek oceniam 9+/10, bo mi się podobał.
  • 0

#7 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 22.09.2010 - |20:35|

Ja widocznie jestem wielkim fanem tego serialu, bo od początku do końca bardzo mi się ten odcinek podobał.

Nie tylko ty :)

Świetny odcinek na początek mam nadzieję świetnego sezonu ( oby nie ostatniego). Chuck w każdym sezonie to nowy Chuck i tym razem jest tak samo. Superszpieg - czemu nie ? o ile nazywa się Chuck Bartowski. Sexting wymiatało w tym odcinku, tak jak i dziwaczna historia super szpiegów podróżujących komunikacją publiczną.
Odcinek strasznie szybko mi zleciał i po męczarniach z pierwszym epem nowego sezonu Housa ten wydał mi się wręcz fenomenalny.
Jedyne do czego można się przyczepić to to , że odcinek był za krótki ;)

Za oceanem bardzo pozytywne oceny tego odcinka. Na tv.com recenzja z najwyższa oceną do tego bardzo pozytywne wypowiedzi widzów. Szkoda, że Chuck nie ma w USA takie reklamy jaką NBC zrobiło The Event, wtedy z pewnością wyniki oglądalności (2,1/6) byłyby znacznie wyższe. I tak z poniedziałkowych propozycji NBC Chuck zaprezentował się najlepiej i mam nadzieje, że dostanie pełny sezon i kolejne :rolleyes:

10/10 a co wszak jestem Chuckoholikiem

Użytkownik Kraven edytował ten post 22.09.2010 - |20:41|

• 0

#8 chudy111

chudy111

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 22.09.2010 - |21:24|

Mi sie bardzo podobal odcinek, powrot do zabawnego chucka, bo 3 sezon byl troche zbyt dramatyczny. Dobre bylo jak Marco (Dolph Lundgren) mowi do Caseya "I must break you" (nawiazanie do Rockiego) :)

Sexting tez niczego sobie. W ogole byle to mysle ze ten sezon bedzie nalezal do Morgana, on poprostu wymiata :)

Tez mi brakowalo Jeffa, Lestera i Big Mike'a, ciekaw jestem co wymysla zeby ich sprowadzic spowrotem.

oczywiscie 10/10 :)

Użytkownik chudy111 edytował ten post 22.09.2010 - |21:25|

• 0

#9 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.09.2010 - |15:42|

Ja odcinek oceniam na 9/10. Lubie serial, nie wiem co musieli by pokazać aby mnie zniechęcic ;) A tu taki bonus odemnie...
Dołączona grafika

Nie wiem kto robił tą mapę, ale miał człowiek wyobraźnie (albo był z ameryki ;)
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#10 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 23.09.2010 - |19:18|

Ja zawsze pauzuję ujęcia map w serialach/filmach amerykańskich. Prawie zawsze coś spartaczą :D

Co do odcinka, słabiutki, chaotyczny. Może już zapomniałem końcówkę trzeciego sezonu, ale akcja była jakaś taka znikąd, biegali.

Mega plus za Olivię Munn. Oby była często :D
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#11 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 24.09.2010 - |07:59|

Mega plus za Olivię Munn. Oby była często :D

Z tego co wiem to już się nie pojawi.
Z resztą niczego specjalnego nie pokazała w tych 30 sekundach na ekranie ;)
  • 0

#12 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 24.09.2010 - |10:02|

Eh :(
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#13 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 25.09.2010 - |10:43|

dobry pilot - nawet bardzo dobry - 2 superszpiedzy nie do wytropienia pokazali klasę ;) oby jak najmniej wątków Chuck-Sara a więcej Morgana ...
gdyby Jeffstery wrócili do Buymore to ich "pojedynek" z panią generał mógłby być wybuchowy ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych