Bardzo spodobał mi się serial "The Beautiful Life", totez wrzuciłam już na megavideo pierwszy odcinek, niedługo mam zamiar wrzucić drugi, no i tu zaczyna się mój problem...
w zeszłym roku w USA z powodu małej oglądalności na antenie telewizji "xxx" pojawiły się tylko dwa odcinki tego serialu. Jednak producent (o ile się nie myle Ashton Kutcher) postanowił wrzucić pozostałe 3 odcinki do sieci. A dokładniej na Youtube. Ściągnęłam więc odcinek w formacie FLV, skonwertowałam na avi, ale teraz pozostaje kwestia napisów. Jak już pisałam serial nie leciał w telewizji, toteż nie ma do niego napisów anglojęzycznych. Może porywam się jak kosa na kamień, ale czy jest jakikolwiek sposób, abym mogła sama zrobić te napisy?
Oczywiście nie bardzo widzi mi się tłumaczenie ze słuchu, wolę kiedy mam tekst przed sobą, ale nawet jeśli musiałabym tłumaczyć serial słuchając go, to w jakim programie, czy też w jaki sposób mogę ustalić te {000} {001} numery klatek. Kompletnie się na tym nie znam! Czytałam też o sposobie wpisywania w pliku .txt godziny 00:00:01 itp. Jednak to nie zmienia faktu, że jestem zielona i proszę o wytłumaczenie. Dam radę zrobić te napisy?
Użytkownik alessana edytował ten post 17.09.2010 - |12:03|