Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Walking Dead

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
176 odpowiedzi w tym temacie

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.09.2010 - |03:11|

Mając nieco za dużo czasu :) przeglądałem sobie kalendarz premier tej jesieni. A tam w śród kilku nowych tytułów, które być może będzie dało się zobaczyć, dojrzałem takiego o to kwiatka.

The Walking Dead, na podstawie komiksu o tym samym tytule. Opowieść ma być o policjancie, który w czasie pościgu zostaje ranny a potem zapada w śpiączkę. Gdy się budzi, świat opanowują żywe trupy. Jego jedynym celem jest odnalezieni rodziny...

Twórcą serialu jest Frank Darabont, który ma na koncie kilka niezgorszych filmów (między innymi scenariusze do Muchy 2, Skazanych na Shawshank, Frankensteina, czy Przygód Młodego Indiany).

Główną rolę zagra Andrew Lincoln, raczej chyba nam specjalnie nie znany. Za to w pilocie na gościnnym występie zobaczymy Lennie Jamesa, zapamiętanego nam z roli Roberta Hawkinsa w Jericho.

A zresztą, myślę że trailer bardziej zachęci niż tysiąc słów. :)

http://www.youtube.com/watch?v=yg46DWI_fCE

Premiera pilota już w Halloween czyli 31 października (1 listopada, naszego czasu).

Edit: Byłbym zapomniał, na internecie krążą plotki, że serial już dostał drugi sezon, choć AMC tego oficjalnie nie potwierdziła.

Użytkownik Toudi edytował ten post 10.09.2010 - |03:13|

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 10.09.2010 - |07:38|

Komiks jest w skrócie ZAJE****, ale nowym radziłbym go sobie poczytać, jak już się serial skończy, bo ogólnie czytam komiks na bieżąco i jeden numer na miesiąc jest w skrócie dobijające :D. No i plus jest taki, że nie wiecie jak akcja pójdzie, chociaż ma być dużo zmian w stosunku do komiksu. Moim zdaniem całość jest tak fajnie skonstruowana, że ci którzy nie lubią zombie i czegoś w tym rodzaju mogą spokojnie zabierać się za to, bo zombie są najmniej istotne w tej produkcji.

Mój numer 2 tej jesieni jeśli chodzi o nowości, zaraz za Boardwalk Empire od HBO.

Może się okazać czarnym koniem tego sezonu, ale tylko 6 odcinków pierwszy sezon. Później ma pójść tym torem, co Breaking Bad.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 10.09.2010 - |07:40|

• 0

#3 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.09.2010 - |09:05|

Ja też czekam na ten serial mimo, że komiksu nie czytałem, ani o nim przed serialem nawet nie słyszałem. Zawsze to coś innego.
Jednak tymi 6 odcinkami trochę mnie zmartwiłeś liczyłem na 13, ale i tak jest dobrze. Dla mnie jedna z bardziej oczekiwanych nowości tego sezonu obok Boardwalk Empire i The Event. Więcej nic ciekawego jak na mój gust nie ma. No i jest to AMC więc dużo sobie obiecuję po tym projekcie. Jeszcze nigdy się na ich produkcjach nie przejechałem, a widziałem chyba wszystko oprócz Mad Men, ale planuję nadrobić to jeszcze w tym roku.

• 0

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 10.09.2010 - |09:42|

Z tego, co czytałem, to AMC zamówiło tych sześć odcinków przed nakręceniem pilota, co się rzadko robi, po to aby jeszcze serial wystartował w 2010.
  • 0

#5 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 13.10.2010 - |14:14|

Prawdopodobnie serial będzie miał PREMIERĘ w Polsce razem ze startem kanału FOX czyli 6 listopada. Kanał ma być dostępny na początek w Cyfrowym Polsacie, w 2011 na innych platformach i w kablówkach.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 13.10.2010 - |14:14|

• 0

#6 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 14.10.2010 - |13:41|

Wiecie może kto tworzy muzykę w tym serialu?
  • 0

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 14.10.2010 - |15:35|

Bear McCreary.
  • 0

#8 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 14.10.2010 - |18:38|

WoW to najlepsza wiadomość jaką dzisiaj usłyszałem.
  • 1

#9 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.10.2010 - |14:52|

Gdyby kogoś interesowało, to sieci wyciek preair...

#10 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.10.2010 - |15:09|

W dobrej jakości?
  • 0

#11 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 20.10.2010 - |15:26|

No to trzeba koniecznie zobaczyć czy niesamowite oczekiwanie zostanie wynagrodzone, wszystko wskazuje że tak, ale...
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#12 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.10.2010 - |15:30|

bardzo słaba, obraz 320x240, ale da się oglądać, kolory i dźwięk wyraźne.
Co do treści odcinka ciężko się jeszcze wypowiadać, dopiero zacząłem oglądać. Ale pierwsze 20 minut zapowiada się dobrze...

edit: serial na pewno nie jest dla dzieci, a ludzie o słabym żołądku lepiej niech oglądają na czczo. :)

edit2: Po pilocie sądzę, że to będzie hit tego sezonu. AMC zje tym serialem całą konkurencję.

Użytkownik Toudi edytował ten post 20.10.2010 - |20:12|

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.10.2010 - |17:24|

Czyli skoro wersja średnia to wstrzymam się te 12 dni. Chociaż już się nie mogę doczekać. Mogłem nie czytać tego postu bo korci mnie strasznie żeby już obejrzeć.
  • 0

#14 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 21.10.2010 - |11:33|

Czy ja wiem, czy to zje konkurencję? No może trochę, ale to tylko dlatego, że w tym sezonie konkurencja leży i kwiczy ze swoimi "hitami", gdyby nie stałe pozycje, to byłby sezon ogórkowy 2.0...

Po pilocie ciężko mi coś powiedzieć, ogólnie nie przepadam za taką masakrą, ale oglądając 1x01 nie spoglądałam na zegarek, a po skończeniu oglądania chcę wiedzieć, co będzie dalej.... to dobrze wróży... Na plus oczywiście obsada, no i fakt, że aktualnie nie ma innego tego typu serialu na antenie, zawsze to coś innego, a nie kolejny klon dostający cancela po 2 epach :lol:
  • 0
Dołączona grafika

#15 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 01.11.2010 - |09:59|

Łał, w końcu konkretna premiera w tym sezonie. Jako fan Resident Evil (gier a nie filmów) jestem bardzo na tak. Chcę więcej i to szybko.
Producenci i pomysłodawcy Frank Darabont i Gale Ann Hurd a wcześniej Scorsese z Boardwalk Empire - czyżby faktycznie Hollywood się wypalało a TV dawała większe możliwości?

Użytkownik wergora edytował ten post 01.11.2010 - |10:00|

• 0

#16 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 01.11.2010 - |12:47|

Po pilocie mam bardzo pozytywne odczucia. Odcinek do znudzenia przypominał mi początek filmu 28 Days Later. Filmu, który tak nawiasem mówiąc, nie przypadł mi do gustu.

Całkiem fajna obsada, w szczególności Lennie James do którego mam ogromny sentyment za Jericho i Snatcha.

Truposze są, flaki są, dreszczyk emocji także - szczerze mówiąc już myślałem że szeryf deadnie pod tym czołgiem. Komiksu nie czytałem, więc nie mam pojęcia co będzie dalej. Byleby było jak najmniej Sary z Prisona (Lori czy jakoś tak). Nie chciałbym, żeby wyszło z tego nudne romansidło.
  • 0

#17 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.11.2010 - |22:09|

28 Days Later? Nie, na razie moim zdaniem daleko do niesamowitego klimatu tamtego filmu, ale i tak jest nieźle. Swoją drogą Bear McCreary jest super, ale nie wierzę, że jego muzyka dorówna tej z 28 dni i 28 tygodni później.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#18 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.11.2010 - |23:19|

Swietny odcinek i swietny klimat. Bardzo mi przypomina film 28 dni pozniej i to jest na plus. Przez cale 45 minut siedzialem jak na szpilkach i bylo kilka strasznych momentow. Muzyka takze stoi na bardzo wysokim poziomie. Wedlog mnie najlepsza premiera sezonu i napewno bede ogladal kolejne odcinki.

Ps. 28 tygodni pozniej - slabizna w porownaniou z 28 dni pozniej.

• 0

#19 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 02.11.2010 - |08:31|

Ps. 28 tygodni pozniej - slabizna w porownaniou z 28 dni pozniej.

Fabularnie tak, ale muzycznie i klimatem nie było takie złe.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#20 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 02.11.2010 - |09:24|

Jak możesz porównywać fabularnie film z serialem, którego widziałeś pilot?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych