Louie
Napisano 30.06.2010 - |15:19|
Szczerze, to jak dowiedziałem się, że FX chce zrobić coś w stylu tego, to się zdziwiłem, serial skazałem z góry na porażkę, ale i tak byłem skłonny zobaczyć, co im wyjdzie. Okazało się, że pilot był bardzo dobry i śmieszny.
Raczej każdego humor nie zainteresuje, ale warto spróbować.
Ogólnie fabuła składa się z tego, że mamy głównego bohatera, który przechodzi kryzys wieku średniego, jest po rozwodzie, ma dwójkę dzieci i opowiada ciekawe historie z życia wzięte. Format wygląda tak, że robi on stand-up i opowiada jakąś historię i następnie pokazywany jest materiał z tym związany.
Pilot opowiadał o wycieczce szkolnej, gdzie był opiekunem oraz o randce z kobietą. Zabieram się za drugi odcinek.
Napisano 30.06.2010 - |21:51|
Kierowca autobusu, rozmowa z bratem po rozwodzie i gadki przy pokerze miodzio
Faktycznie, jak pisze Cliffhanger, humor nie dla każdego.
Teksty o seksie z małpą czy głodujących ludziach mogą niektórych zniesmaczyć, ale to kwestia podejścia i zachowania dystansu.
Ja doceniam fakt, że FX, podobnie jak w przypadku Archera, nagina polityczną poprawność na tyle, na ile może sobie pozwolić stacja kablowa.
Louie zdecydowanie wchodzi do mojej letniej ramówki ;]
Napisano 01.07.2010 - |08:20|
IMDB pokazuje tylko 4 odcinki dla pierwszego sezonu albo to błąd albo FX nie było pewne czy się serial przyjmie, zobaczymy.
Napisano 01.07.2010 - |21:38|
Napisano 01.07.2010 - |23:21|
Gadki przy mikrofonie rozwaliły mnie na łopatki, zwłaszcza ta o głodujących ludziach, BEZBŁĘDNE
Cześć fabularna słabsza ale nadal dobra.
Trzeba powiedzieć że teksty są zabójcze, acz pewnie nie będą ich trawić miłośnicy poprawności politycznej.
FX tym samym pokazuje że jest niezaprzeczalnym nr1 kablówek, co nie dziwi bo to FOX.
1x02
Rozmowa o gejach przy pokerze jak i z bratem dobra
ALE
przez sex z małpą mało się nie udusiłem ze śmiechu
Zdecydowanie teksty przy mikrofonie powalające.
Użytkownik johnass edytował ten post 02.07.2010 - |08:13|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 07.07.2010 - |22:07|
Na początek cudownie pieprznięty doktorek ;]
Potem bardziej obyczajowa niż komediowa część z drugim komikiem. Mniej śmiechu, ale i tak miłe dla oka.
No i na koniec absolutnie powalający skecz o kuzynce ze wsi i bezdomnym. Cudo ;]
Wciąż śmieszny i przyjemny serial, ale potwierdzają się słowa Quendiego, że część "stand-upowa" odrobinę góruje nad fabularną.
Napisano 08.07.2010 - |00:41|
Doktorek zdominował ten odcinek i tym razem bił wyraźnie stand-up z bezdomnym.
Odcinki krótkie acz treściwe a przede wszystkim prze zabawne, tylko tak dalej.
P.S. Mino wszystko przydały by się napisy bo całość oparta jest na dużej ilości tekstu a warto by większe grono oglądało Louie'go
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 14.07.2010 - |12:41|
Zobaczymy, co jeszcze Louie ma w zanadrzu.
Napisano 28.07.2010 - |12:24|
Kobiecie się należało, teksty mocno niesmaczne, ale o to w tym wszystkim chodzi .
Napisano 28.07.2010 - |15:38|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#11
Napisano 30.07.2010 - |22:58|
Louie pojechał w tym odcinku ostro po bandzie zwłaszcza laskę zmasakrował.
FX by się nie wygłupiało wypikując "cunt"
Napisano 31.07.2010 - |07:55|
Napisano 11.08.2010 - |17:54|
Napisano 13.08.2010 - |00:47|
Napisano 19.08.2010 - |00:13|
Początkowa rozmowa o seksie świetna, potem już trochę gorzej.
Chociaż i tak "Obama-loving faggot!" wymiótł dla mnie cały odcinek
Napisano 19.08.2010 - |07:00|
Ogólnie sceny pokazane z życia Louie'ego są tak jakby widziane jego oczami i dzieją się w jego głowie.
Napisano 20.08.2010 - |14:24|
Sam serial jest dosc przyjemny, jest duzo sytuacji ktore niejendokrotnie sie odnajduja w naszym zyciu. Do tego gadki Louiego na scenie czasem srogo zamiataja, do tego sprowadzenie do parteru tej laski co mu przerwala, a na koncu komentarz kolegi ze byla juz prawie jego ale zjebal, przyznaje to bylo mocne
Z tegoco widzialem jakies naglowki to chyba bedzie 2 sezon.
Od siebie, mysle ze mozna sie brac za to.
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks
Napisano 25.08.2010 - |18:04|
Zaczęło się naprawdę nieźle z tymi pedofilami, ale końcówka skeczu z dentystą mnie... zatkała
Totalna miazga, tego się nie spodziewałem ;]
Akcja z kasjerką też całkiem przyjemna i ogólnie cały odcinek żwawszy niż poprzedni.
Dobrze, że FX zamówiło drugi sezon, bo naprawdę Louie'ego mogę oglądać godzinami
Użytkownik yungar edytował ten post 25.08.2010 - |18:05|
Napisano 25.08.2010 - |18:38|
Banan miazga.
Napisano 02.01.2011 - |13:14|
Bo nie wiem czy zabierać sie teraz czy czekać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych