Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wyświetla mi całej strony forum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebanrg

sebanrg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16.05.2010 - |14:37|

Witam!
Korzystam z tego forum już kilka ładnych lat, ale nigdy nie miałem potrzeby pisania tutaj. Wystarczyło mi to co inni piszą. Natomiast od jakiegoś tygodnia coś się popsuło i wyświetla mi tylko połowę strony, niezależnie na jaki temat akurat czytam.
Na początku myślałem, że to wina przeglądarki (używam Opere) ale odpaliłem firefoxa i chroma a nawet dawno zapomnianego ie i wszedzie to samo!!! Wyświetla mi około 9 postów na jedną stronę, czasami połowę 10 i tyle. W każdej przeglądarce jest identycznie.
Wie ktoś co to może być? I jak to naprawić?
  • 2

#2 Badziew

Badziew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.05.2010 - |14:45|

Ja tak mam tylko wtedy, gdy łącze internetowe mam obciążone ściąganiem. W 95% przypadków strona główna w ogóle się nie wczytuje, a jak się wczyta, to do połowy...
  • 0

#3 Prometheus

Prometheus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoSkawina/Kraków

Napisano 18.05.2010 - |16:22|

Ja właściwie mam to samo.
Popieram Sebanrg ja również mam ten błąd w stronie.

Użytkownik Prometheus edytował ten post 18.05.2010 - |16:27|

• 0
Just hope it is what protects us from utter despair of life ... is still in all of us. ;)

#4 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.05.2010 - |16:53|

Sebanrg, możesz wrzucić jakiegoś screena?
  • 0

#5 sebanrg

sebanrg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 18.05.2010 - |17:40|

Mi strona główna zawsze cała się ładuje, oraz pozostałe strony z tematami też. Natomiast gdy klikam na dowolny temat to już mi wyświetla maksymalnie 9-10 postów i koniec, czasami widzę 2-3 zdania tego ostatniego postu i reszta jest ucięta. Tak jakby strony wczytywały mi się w jakiś 30% i koniec.
Za chwilę nawet z tym tematem będę musiał skoczyć do kafejki żeby reszte doczytać bo przestanie mi wyświetlać ;(
  • 0

#6 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.05.2010 - |18:05|

Hmm, dziwne. Na początku myślałem, że to może wina jakichś przypadkowych zmian w ustawieniach forum, ale skoro mówisz, że ucina Ci posty to szczerze mówiąc nie mam pojęcia co może być przyczyną.
  • 0

#7 Prometheus

Prometheus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoSkawina/Kraków

Napisano 18.05.2010 - |18:20|

Screen dotyczący tematu ;)

http://img708.images...eztytuuhsd.png/

Użytkownik Prometheus edytował ten post 18.05.2010 - |18:23|

• 1
Just hope it is what protects us from utter despair of life ... is still in all of us. ;)

#8 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.05.2010 - |18:36|

A jakie dokładnie przeglądarki? Jakie dodatki? Jakie blokady włączone?
I dlaczego piszecie o tym w dziale Hatak, a nie forum?

#9 Prometheus

Prometheus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoSkawina/Kraków

Napisano 18.05.2010 - |18:42|

Ja nie byłem założycielem Tematu :).Przeglądarki:Mozilla Firefox,Internet Explorer,Opera .Wszystkie blokady wyłączone.
Więc nie wiem co jest z stroną :unsure:

Użytkownik Prometheus edytował ten post 18.05.2010 - |18:43|

• 0

#10 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.05.2010 - |18:47|

A które przeglądarki, nr.

#11 Prometheus

Prometheus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoSkawina/Kraków

Napisano 18.05.2010 - |18:54|

Mozilla Firefox Nr(3.6) Internet Explorer Chyba nr(7).A Opera to nie wiem bo z niej nie korzystam .Ale dzisiaj będe pobieram Internet Explorer 8 jak będzie sie powtarzał błąd to napiszę :)

Pozdrowienia
  • 0

#12 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.05.2010 - |18:55|

Przypadek Prometheusa jest chyba trochę inny od tego co opisywał Sebanrg. Ze screen'a wynika, że Prometheus ma uciętą górną cześć forum, a Sebanrg dolną. Nie zmienia to jednak faktu, że nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jak wchodzicie na inne fora to też występują tego typu problemy?
  • 0

#13 Prometheus

Prometheus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoSkawina/Kraków

Napisano 18.05.2010 - |19:00|

Odpowiedz brzmi TAK

Użytkownik Prometheus edytował ten post 18.05.2010 - |19:01|

• 0

#14 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.05.2010 - |20:04|

Jak wchodzicie na inne fora to też występują tego typu problemy?

Odpowiedz brzmi TAK

No to nie jest wina po stronie serwera, tylko na waszym kompie.

spróbujcie wyczyścić cache (ctrl +f5), usunąć pliki tymczasowe itp. Jak błąd się dalej powtarza to sprawdźcie czy kod źródłowy strony jest w porządku, jeśli jest, to może coś ze sterami graficznymi. A jak to nadal nie pomaga i używacie windowsa, to format c: i najlepiej instalacja jakiegoś bardziej przyjaznego środowiska pracy. ;)

#15 sebanrg

sebanrg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19.05.2010 - |06:23|

U mnie inne fora działają normalnie, posprawdzałem wczoraj przy okazji. Problem występuje tylko tutaj.
Poniżej linki do screenshotów:
http://yfrog.com/j8sgue17strona4j
http://yfrog.com/9esgue17strona3j
Sreeny zrobione akurat na Operze. Na pozostałych przeglądarkach wygląda to prawie identycznie.
  • 0

#16 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.05.2010 - |07:15|

sebanrg a pokaż kod żródłowy, tego co się wczytuje (ctrl + u), i sprawdź czy przez np proxy, ci się całe wczyta, bo wygląda, jakby ci się nie wczytywała cała strona i dlatego wyświetla ci się fragment...

#17 sebanrg

sebanrg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19.05.2010 - |10:16|

hmm byłem przed chwilą w kafejce internetowej i jast identycznie, poniżej zrzuty z kafejki. Może warto dodać, że łącze się z Tajlandii, mieszkam tu już od ładnych 8 m-cy. Sprawdziłem w kafejce też inne fora polskie i zagraniczne i te działają bez zarzutu. Więc coś musi być źle po stronie serwera forum z tego wnioskuje.
http://yfrog.com/0z33824691p
http://yfrog.com/9g55877187p
A tutaj końcówka kodu źródłowego z załadowanej strony http://yfrog.com/7d54841799j
  • 0

#18 Prometheus

Prometheus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoSkawina/Kraków

Napisano 19.05.2010 - |13:58|

Toudi właśnie zauważyłem dzisiejszego dnia jak odświeżam stronę
w trakcie wczytywania strony jest załadowane ok.95% .Potem wczytuje się do 100% i pojawia się ten błąd połowa strony jest czarna.Wykonałem Twoje instrukcje (Ctrl+F5)i (Ctrl+u) i dalej to samo :huh:

Jak się właduje 95% strony w lewym dolnym pasku pokazuję się.

Oczekiwanie na srchdetect1.predictad.com

Potem jak się właduje 100% strony pojawia się ten błąd. <_<

Użytkownik Prometheus edytował ten post 19.05.2010 - |14:24|

• 2

#19 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.05.2010 - |02:31|

A jak wam się wczytuje www.komunikacja.krakow.pl/forum działają na tym samym silniku. Może po prostu serwer ma ustawiony za krótki timeout?
  • 0

#20 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.05.2010 - |03:07|

U Prometheusza problem jest ten predictad.com, szybki research googla wykazał iż jest więcej osób które mają z tym problem. Nie mam pojęcia co to jest za strona i dlaczego jest ona w kodzie u niektórych osób - no u mnie jej nie ma, sprawdzałem kilkukrotnie i się nie pojawia - więc albo jest to jakiś wirus, albo jakaś reklama. W obu przypadkach należy to po prostu zablokować i problem zniknie.

Trochę dłuższy research :) to jednak nie reklama, ale zdaje się jakiś malware. Prometeus lepiej se kompa wyczyść. Wbrew pozorom, moja poprzednia rada, była bardzo dobra, to ją powtórzę:

A jak to nadal nie pomaga i używacie windowsa, to format c: i najlepiej instalacja jakiegoś bardziej przyjaznego środowiska pracy. ;)

sebanrg natomiast ewidentnie ma problem z transferem, z jakiegoś powodu ucina mu połączenie i nie wczytuje się cała strona. Dlaczego, nie wiem.

Może po prostu serwer ma ustawiony za krótki timeout?

nie sądzę, bo w ostatniej kolejności wczytywane są obrazki i to tych nie powinno wyświetlić gdyby był problem z odpowiedzią serwera. A u niego coś po prostu ucina kod.

Użytkownik Toudi edytował ten post 21.05.2010 - |03:14|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych