Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wszystkie odcinki SGU już wyemitowane

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.05.2010 - |22:12|

To nieprawdopodobne ale wszystko co miało zostać wyemitowane w 1 sezonie SGU zostało wyemitowane na Ukrainie. Odcinki dostępne są na torrencie. Jak kogoś to interesuje szukajcie tagu "Atlantis-tv.ru"
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#2 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.05.2010 - |22:19|

Było na hataku.

http://hatak.pl/news...erse_w_czerwcu/

Z tego co ludzie piszą to jest to wersja z ukraińskim dubbingiem. Powodzenia :)
Ja sobie poczekam na 720p.
  • 0

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.05.2010 - |22:38|

z ukraińskim dubbingiem.

A to nie jest po prostu rosyjski?

A wersja ładna, dvdripy 450mb (skąd oni wzięli dvd, ja bym chciał wiedzieć), tylko tak jak wyżej wspomniano jest rosyjski lektor a właściwie co najmniej dwoje, męski i żeński. Na upartego słychać też postacie, jak to przy lektorze...

edit: Już wiem, dvdripy są z rosyjskimi lektorami, tvripy są z ukraińską wersją.
edit2: Podobają mi się komentarze na rosyjskiej stronie:
Spoiler

Użytkownik Toudi edytował ten post 12.05.2010 - |22:42|

#4 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 12.05.2010 - |23:17|

Już to am trochę ale nie oglądałem dużo bo nic nie rozumiem, nie słyszę oryginalnych głosów tylko ten bezsensowny ruski lektor przeszkadza.
  • 0

#5 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.05.2010 - |23:26|

Teraz to aż strach wchodzić na forum albo czytać komentarze na hataku. Na pewno zaraz znajdzie się jakiś inteligent, który bez spoilertagów będzie opowiadał zakończenie sezonu, żeby udowodnić jaki jest fajny.
  • 1

#6 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.05.2010 - |23:29|

Teraz to aż strach wchodzić na forum

Na forum przypilnujemy :)

#7 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 13.05.2010 - |09:03|

Teraz to aż strach wchodzić na forum albo czytać komentarze na hataku. Na pewno zaraz znajdzie się jakiś inteligent, który bez spoilertagów będzie opowiadał zakończenie sezonu, żeby udowodnić jaki jest fajny.

A z pewnością pojawią się osoby chcące popisać się swoją "dedukcją" na temat dalszych losów naszych bohaterów. Osobiście chętnie dowiedziałbym się, co się stało z doktorkiem, ale wolę poczekać na wersję angielską, przynajmniej człowiek będzie w stanie zrozumieć całość, a nie jedynie pojąc zarys fabularny, który nie wiele pomoże w zrozumieniu smaczków.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 13.05.2010 - |09:04|

• 0

#8 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.05.2010 - |10:03|

Ja i tak czekam na wersje 720p. Innych nie da się oglądać na telewizorze :D.
Ale trzeba przyznać że "ruskie" się popisali :D.

Użytkownik Pawel edytował ten post 13.05.2010 - |10:04|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#9 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 13.05.2010 - |10:50|

Nosz kurna, nie popisali, tylko sfialowlai. Gópie ruskie (pierogi). Przecież to będzie tak jak z wyciekami z cliffhangera SGA 5 sezonu. Jakieś debile latały i wrzucały czerwonymi,wielgachnymi literami spoilery albo zdjęcia. Teraz będzie tak samo, chyba dam sobie z forum na pewien czas spokój.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 13.05.2010 - |10:50|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#10 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.05.2010 - |11:30|

Nie "z ukraińskim lektorem" tylko "lektorostwem" - gada przecież ŁUN i ŁUNA.
Narzekają co niektórzy - tak szbciutko luknąłem i nie jest tak źle - chodzi mi o brzmienie. Pamiętajcie w jak tragicznej sytuacji znajduje się naród Niemiecki z jednym z warunków kapitulacji z 1945 r.: "I do końca świata będziecie mieli dabing wszystkiego w TV"

Ja i tak czekam na wersje 720p. Innych nie da się oglądać na telewizorze :D.
...

Da się Paweł, da się.
Ale przez chwilę sam się zastanowiłem, dlaczego ja ciągle oglądam wersje 350 MB (normal) a nie ca. 1,0 GB (720p). Doszedłem do wniosku, że to kwestia przyzwyczajenia (jeśli nie odruch bezwarunkowy ;) ) - w zamierzchłych czasach początków BSG, 24 i LOST, kiedy nie miałem sieci w domu (domek jednorodzinny na peryferiach) tylko w robocie (jakieś w porywach 100 kb/s) to z ograniczeniem prędkości torent "szedł" jakieś 4-5 godz., odcinek nagrywało się na CD-RW i heja do domu na 14" telewizor. 720p nie wlazło by na płytę - a 350 MB mieściły się przeważnie dwa epy. Dzisiaj ciągnę 1MB/s, oglądam z Pena 16 GB ale dalej 350 MB - co przyzwyczajenie robi z człowieka :D
  • 0

#11 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.05.2010 - |11:57|

Czy to legalne takie coś ? Że wyemitowali wszystko ? Jakiś umów nie umów nie złamali ? Jestem w szoku.
Będą robione napisy ? :lol: Tematy na forum tych odc. będę zamknięte czy zostaną otwarte ?
I znam chyba sposób na tego lektora.. ale nie wiem czy zadziała. Otóż jak się odpowiednio ustawi kodeki wtedy nie odtwarza mowy.. pamiętam jak pierwszy raz wrzuciłem odcinek Losta na nowego kompa i myślałem, że jakiś zepsuty odcinek bo Voice-u nie było sama muzyka. Potem ustawiłem i wszystko gra. Poza tym niektóre kompy mają funkcję karaokee, po której aktytowowaniu nie ma mowy w żadnym pliku tylko sam dźwięk. Na starym kompie to mam, nie wiem jak na tym. Nie omieszkam tego sprawdzić.. myślę, że coś się wykombinuje, tylko nie mam czasu... wrr.

Ps. Nie ma to jak zdobyć odcinek SGU w 11min. B) Powiem tak, da się oglądać jeżeli chodzi o jakość, a jak ja to mówię to znaczy że się da. A lektor to strasznie wygłośniony.. dzisiaj z tym powalczę, ale po 22 bo teraz do roboty trza iść.. :/

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.05.2010 - |12:16|

• 0

#12 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.05.2010 - |12:12|

Cytując hatak.pl

Jak się dowiadujemy, miała pozwolenie od MGM, więc emisja była legalna. Bardzo dziwna sytuacja, wiemy, że dotychczas tylko telewizja Syfy premierowo emitowała Universe.

Także wszystko zgodnie z prawem. Telewizja nie mając praw do serialu raczej by go nie wyemitowała.
  • 0

#13 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.05.2010 - |12:26|

Zapłacili porządne siano to i dostali zgodę na emisję. Nie wiem jaka to telewizja wyemitowała ale w Rosji mocno ostatnio promują ich wersję Syfy, wiec może to oni za tym stoją.

@Mdeem, od kiedy założyłem 25 Mbit z UPC to nawet Lettermana ściągam w 720p :D. SGU kusi, kusi, ale chyba poczekam na wersję oryginalną, bez rosyjskojęzycznych lektorów.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#14 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.05.2010 - |14:17|

Nie "z ukraińskim lektorem" tylko "lektorostwem" - gada przecież ŁUN i ŁUNA.

Dwoje lektorów jest w wersji rosyjskiej!!! W ukraińskiej jest zdaje się jeden.

Będą robione napisy ? :lol:

A warna chcesz, bez lol?
A poważniej, wątpię by na Hatak miał wielu rosyjskojęzycznych tłumaczy, ale kilku w sieci jest, więc może będą jakieś tłumaczenia.

Tematy na forum tych odc. będę zamknięte czy zostaną otwarte ?

A widziałeś i zrozumiałeś na tyle, że chcesz się tam wypowiadać?

#15 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 13.05.2010 - |16:49|

Jak to jest, że taka Ukraina może mieć odcinki przed wszystkimi a u nas zawsze musi być z dużym opóźnieniem?
  • 0

#16 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2010 - |19:14|

No właśnie się też zastanawiam, myślę, że mają wcześniej ale tylko pod warunkiem tego lektora. U nas też mogli by tak zrobić. Pl lektor jeszcze bym jakoś przeżył.
  • 0

#17 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2010 - |19:24|

Dobry news Gibol,

osobiście sobie odpuszczam... może uda nam się obejrzeć w drodze do Katowic w pociągu... albo nawet w Katowicach? :)

Użytkownik SGTokar edytował ten post 13.05.2010 - |19:28|

Log65: Happy camper

#18 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 13.05.2010 - |20:35|

hmm... o tym nie pomyślałem :P Ciekawa propozycja... trzeba będzie się rozejrzeć :)
  • 0

->1019<-

#19 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2010 - |22:18|

Próbowałem usunąć tego lektora(ów). Ale w najlepszym układzie skutkuje to wyciszeniem również głosów angielskich... Mam dylemat czy oglądać po rusku czy nie :P
  • 0

#20 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.05.2010 - |23:23|

A widziałeś i zrozumiałeś na tyle, że chcesz się tam wypowiadać?

tak

Też tego próbowałem... nie da się. Za dobrze jest wgrany :D (pojedyńcze źródło na oba kanały, bo czasami jest tak, że dubbing idzie np tylko na Lewy albo Prawy, i wystarczy jeden wyciszyć) I mi też całkowicie jak coś kasowało głosy. Mimo wszystko obejrzałem odcinek. Wiecie co jest najgorsze ? Że ten język jest podobny do naszego co jeszcze bardziej utrudnia bo słyszymy znajme polskie słowa lub przypominające i mózg się gubi... i ja głównie skupiałem się na dubbingu bo w każdym zdaniu coś rozumiałem. Po rusku. Jeżeli chodzi o odcinek 17 to można obrzejrzeć taki. Za 18 i dalsze się już nie biorę póki subów nie będzie. W każdym bądź razie, spokojnie idzie załapać o co chodzi i ten odcinek jak najbardziej można obejrzeeć z tym dubbingiem. No i mam ochotę się wypowiedzieć o odcinku i nie mogę.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 14.05.2010 - |00:10|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych